Inlägg från: Anonym (S) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S)

    Visar inget intresse för graviditet

    Har en treåring och är nu gravid med andra barnet. 

    Jag kan inte säga att mannen varit speciellt intresserad under någon av graviditeterna heller. Inte heller första bebisperioden var han superinvolverad i barnet (utan mer att ta hand om hushållet och mig så att jag kunde ta hand om barnet bra). 

    Nu är han en superinvolverad och engagerad pappa till sin treåring. Så fort barnet blev lite äldre och inte bara låg vid bröstet och skulle amma hela tiden, blev det extremt mycket bättre för oss. Alltså när de hade möjlighet att skapa mer av en relation med varandra.

    Pappan har uppgett själv att han inte är särskilt intresserad av graviditet/spädbarnstiden utan kommer uppskatta äldre barn mer, vilket har stämt bra på honom. Som sagt har han alltid funnits närvarande och varit engagerad genom att ta mer ansvar för hushåll och andra grejer när jag har mått dåligt under graviditeterna samt lagt mycket tid på vakennätter och amning, men det var först när barnet blev åtminstone några månader som han verkligen började utveckla en riktigt fin relation med barnet. Han behövde helt enkelt "kontakten" med barnet och att låta relationen växa fram, snarare än att den där "naturliga föräldrakänslan" som man ofta pratar om att den gravida kan få redan i tidigt stadie.

    Har du pratat med din sambo om detta? Vad säger han?

    Spontant tycker jag inte att du ska sluta informera om t.ex. sparkar eller be honom känna. Tänker att det är ett sätt att involvera honom så att det blir lite mer verkligt för honom snabbare. Om det stämmer eller inte vågar jag inte svara på, men jag tvingar mannen att känna på sparkar och involverar honom i vissa bebisfrågor jag tycker är viktiga för honom att vara delaktig i (så att jag känner att han är tillräckligt delaktig och så att han förhoppningsvis connectar lite snabbare). Resten har jag släppt. Jag vet att han är världens bästa pappa till vår treåring, och kommer bli en superbra pappa till nästa bebis, även om han inte köpt några bebiskläder eller sett till att möbler, bebisapotek osv finns direkt när bebis kommer.

Svar på tråden Visar inget intresse för graviditet