Inlägg från: Illusioner74 |Visa alla inlägg
  • Illusioner74

    Min son ska få halvsyskon och jag är jätteledsen

    TS, jag förstår verkligen dina känslor! Man vill ju ge sitt barn det bästa, en familj med en mamma och en pappa som gör allt för att barnet ska ha det så bra som möjligt. Men riktigt så jobbar inte ditt ex. Han kör sitt eget race. Han satte sig i en situation med dig och ert gemensamma barn och det var en situation som blev honom övermäktig. Han är helt enkelt ingen "familjeman" och det finns nog många med autism och ADHD som kan känna igen sig i att egentligen inte orka med att ha en egen familj, iallafall inte på heltid.

    Ditt ex har ju uppenbarligen inte bara autism och ADHD, han har dessutom dålig självinsikt. Och den usla självinsikten kan ju göra att saker och ting går riktigt snett (så som det blev i er relation). Man sätter inte fler barn till världen om man efter första barnet märker att man har svårt för att klara av detta med barn och att leva familjeliv. Man gör det bara inte! Men detta är alltså något som ditt ex har svårt för att förstå.

    Om du har sonen 75-80% av tiden så ska ditt ex betala underhåll till dig. Om han inte har förmåga att betala underhåll till dig så får detta utredas av Försäkringskassan. Om även Försäkringskassan kommer fram till att ditt ex saknar ekonomi för att betala underhåll till dig, så kan Försäkringskassan gå in och betala hans del av underhållet till dig. Det som då händer för ditt ex del är att han får en skuld till Försäkringskassan. Denna skuld växer alltså för varje månad som han inte har förmåga att betala underhåll ur egen ficka. Sätter man ett barn till världen så har man ett försörjningsansvar. Hade ditt ex förstått detta på djupet från första början, så hade han nog dragit sig för att skaffa fler barn. Men men.. gjort är gjort och ditt barn kommer nu att få ett halvsyskon. Det här barnet som kommer att födas är helt oskyldigt och har inte gjort någon något ont.

    Kontenta: Ditt ex nya familjeliv kommer med allra största sannolikhet också att gå åt pipsvängen, precis som hans familjeliv med dig gjorde. Räkna med att det kanske tar ca 3 år. Sen kommer han då alltså att vara separerad och ha barn med två olika kvinnor. Det är mycket troligt att hans nya kvinna också kommer att känna dessa tunga känslor som du har nu, sorgen över att bli sviken och sorgen över att han är så egoistisk.

    Kanske kommer han i framtiden att träffa en tredje kvinna och få barn med henne. Men här kommer detta med ekonomin in. Om han får förståelse för detta med att man har ett försörjningsansvar för de barn man sätter till världen, så minskar risken för att han i framtiden skaffar fler barn. Den dagen hans nya förhållande går i stöpet så kanske du och mamman till hans barn nr 2 kan ha en bra relation. Det beror såklart i sin tur på hur det har sett ut mellan er under resans gång. Så var alltid normalt trevlig mot henne och säg hur söt/gullig hennes bebis är (om det faller sig så att du ser barnet nån gång). Visa inte dessa tunga känslor av svek du bär på inför ditt ex eller ditt barn. Som sagt, det kommer med allra största sannolikhet att komma en dag då du inte kommer att vara den enda som har barn med honom och som bär på dessa tunga känslor.

    Se till att ditt ex betalar underhåll till dig, ring Försäkringskassan. Om det skulle bli så att ditt barn vill vara mer hos pappan i framtiden, så visst, jag förstår att det skulle kännas surt rent känslomässigt. Men försök ändå att sätta dina egna känslor åt sidan vad gäller det. Om ditt barn skulle vara tex halvtid hos sin pappa i framtiden så skulle det garanterat innebära en hel del merjobb för ditt ex's nya kvinna. I kombination med att hon då själv är mamma åt en bebis/toddler så kommer det inte att dröja länge innan hon tappar tålamodet med sin partner och börjar ställa krav på honom. Som du ju vet så svarar inte ditt ex så bra på krav. Ju mer ditt barn är hos sin pappa desto mer kommer händelseförloppet mellan ditt ex och hans nya kvinna att skyndas på.

    Självklart måste du dock ingripa om ditt barn missköts på något sätt vid vistelse hos sin pappa.

    Ursäkta att det blev så långt.
    Kram från en som har erfarenhet av autism och ADHD i relationer.


    som kan känna igen sig
Svar på tråden Min son ska få halvsyskon och jag är jätteledsen