• Cherry123

    När görs klipp vid förlossning?

    Hej, jag undrar, när används klipp när man föder barn? Jag förlöstes med sugklocka och dom lät mig självspricka. Fick en andra gradens perineal bristning som syddes av läkare efteråt. När jag läser om andra som också behövt använda sugklocka så har dom oftast blivit klippta för att slippa spricka så mycket. Varför använde dom inte den metoden på mig?!

  • Svar på tråden När görs klipp vid förlossning?
  • Cherry123

    Grad 1 är väl den vanligaste? Jag önskar att de hade klippt mig ist för jag lider nu av inkontinens och har ett stort ärr som går ner i mellangården. Om dom hade klippt mig hade muskler inte behövt gå sönder.

  • Cherry123
    Maymom skrev 2023-02-13 10:48:49 följande:

    Graf 1 och 2 är ungefär lika vanliga. Jag klassades som grad 2 vid mitt klipp. De hade dock svårt att sy och jag fick kolla upp det några gånger då det såg hemskt ut i början, som en stor knöl. Till slut togs beslutet att avvakta 6 mån och under den tiden läkte det bra. Ser nu nästan normalt ut men inget som påverkar mer än utseende.

    hur länge sedan var din förlossning?


    Va bra att det läkte bra för dig :) Det var 5 månader sen, jag har problem med inkontinens som stör mig. På efterkontrollen sa dom att det läkt bra. Jag har kollat i underlivet med spegel och jag har stor ärrvävnad, och små hål i mellangården. Vet ej vad det kan vara.
Svar på tråden När görs klipp vid förlossning?