Inlägg från: Bubbel85 |Visa alla inlägg
  • Bubbel85

    El-avtal - timpris/rörligt månadspris eller fast

    Nu har vi bara haft timpris sedan i december men tyvärr har snittpriset faktiskt blivit några ören dyrare för oss trots att jag tycker att vi varit duktiga att tvätta, diska osv när det varit billigt. Så nja, inte så mycket billigare för oss än så länge men fördelen är att jag på något konstigt sätt blir väldigt motiverad att tvätta osv på dagar då det är billigt Skrattande 

    Vi har också ett spabad vilket var en stor anledning att vi gick över till timpris, det gör det möjligt att värma upp det på billiga dagar och låta det ligga i vinterläge när det är jättedyrt timpris. Har mätt hur mycket ström det tar att göra så jämfört med att ha det i badbar temp hela tiden och det  blir mycket billigare för oss. Hade vi haft vanligt snittpris hade vi fått ha det i vinterläge hela tiden helt enkelt. 

    vi hade nog kunnat komma en bra bit under det vanliga snittpriset om det bara varit jag och sambon i huset. Men vi har småbarn och rutiner där gör ju att man behöver använda ström när det ofta är som dyrast. jag vägrar liksom bli den som inte låter barnen ta ett kvällsbad för att elen är för dyr, de kan inte direkt bada nattetid ;)

    Som sagt, inte så mycket billigare snittpris för oss hittills. Men vi använder ändå mindre el för att timpriset får oss att tänka till lite. Man blir mer medveten och jag upplever absolut inte att det stör vår vardag.

Svar på tråden El-avtal - timpris/rörligt månadspris eller fast