Inlägg från: Limajo |Visa alla inlägg
  • Limajo

    Läkare på Alva vill utreda mitt helt välfungerande barn!

    Mamma I skrev 2023-03-11 13:25:13 följande:
    Läkare på Alva vill utreda mitt helt välfungerande barn!

    Jag vill dela en situation som har lämnat mig helt kokande inuti. 
    Min lille pojke, 6 år, 
    ..,,
    Jag kommer göra allt jag kan för att min pojke inte ska bli utsatt för det här.
     
    Det är så fel och det bör påtalas och det bör uppmärksammas. 
    /Fruktansvärt arg mamma. 
    Varför blir du kränkt av att en läkare ber dig överväga att ditt barn kanske har npf? Vad är det du tror han ska bli utsatt för?
  • Limajo
    Anonym (B) skrev 2023-03-13 16:14:02 följande:
    Arg är inte detsamma som kränkt. Ts är väl orolig för att de ska utsätta barnet för en massa tester och undersökningar och tvinga på honom en diagnos?

    Jo, hon är både kränkt och arg. Annars skulle hon inte vara så mån om att berätta hur perfekt och ljuvlig hennes pojke är.

    Och för din egen del? Vet du hur en npf-utredning går till? Tror du att de låser in barnet i en bur och petar på det med vassa pinnar för att se reaktionen eller vad? 

    Fördomarna haglar här.

  • Limajo
    Anonym (B) skrev 2023-03-13 16:43:12 följande:
    Det är vad DU läser in i situationen.

    Jag vet inte allt om en utredning eftersom jag inte är psykolog men så långt som det är möjligt för en utomstående, ja jag vet hur det går till. Jag kan tipsa dig om att bur och pinnar inte ingår, så nu vet du det.

    Ja verkligen. Du borde jobba på det där.
    Om du nu hur en utredning går till, varför tycker du att det är rimligt att ts blir rädd för att utsätta (ditt ordval) sitt barn för en?
  • Limajo
    Anonym (Mja) skrev 2023-03-13 16:55:48 följande:
    Varför skulle hon göra det om det bara är en läkare som under ett snabbt möte utan att knappt ha talat med barnet tror på en diagnos som hon impregnerats i i sin tid på BUP? Ska man låta alla läkare som har en tanke testa barnet för alla saker de möjlgen kan tänka sig på en känsla om man skälv börjat hitta en väg framåt på ett problem?
    Dina frågor har ingenting med min kommentar att göra. Jag säger inget om rimligheten i att göra en utredning av just detta barn. Jag bara konstaterar att det inte är något att bli kränkt eller upprörd över.
  • Limajo
    Anonym (Mja) skrev 2023-03-13 17:05:05 följande:
    Jo, de har visst med din kommentar att göra. Det är en mamma som kämner att efter år av kämpande har det kommit ett genombrott- hon ser en förbättring. Då kommer en läkare, lyssnar inte på henne, har bestämt sig för vad det är på förhand och målar upp hur tufft det kommer bli för barnet. Tacka fasen man blir less som förälder då. 

    Att möta en läkare som inte lyssnar och redan på förhand bestämt sig för vad det ska vara är INTE en sits som är kul. 

    Hade inlägget enbart handlat om att läkaren bemötte henne dåligt hade hon inte varit så mån om att lyfta fram hur välfungerande han är och hur lycklig man blir av honom osv.

  • Limajo
    Anonym (Mja) skrev 2023-03-13 19:16:46 följande:
    Du vet om att månniskor kan reagera mänskligt och emotionellt och inte bara rent teoretiskt, va?
    Absolut, och här har ts reagerat väldigt känslomässigt och styrd av sina fördomar om npf.
  • Limajo
    Anonym (B) skrev 2023-03-13 21:25:10 följande:
    Jag uppfattar ts som arg, inte rädd. Ts får faktiskt ha vilka känslor hon vill, men om man går till en läkare för problem med tarmarna så kan man nog känna lite allt möjligt när man råkar ut för ett sånt bemötande. Det är upp till ts om hon vill att barnet ska gå igenom en utredning eller inte.
    Självklart har man som förälder rätt att neka en utredning. Jag har inte sagt något annat. Men DU skrev att det var rimligt att bli orolig. Men nu tror du att ts är arg i stället. Jag tycker inte någon av reaktionerna är rimlig om man inte är fast i okunniga fördomar om vad det innebär att utredas för och ha npf.

    Men det börjar bli tröttsamt att diskutera med ts proxy.
  • Limajo
    Anonym (Mja) skrev 2023-03-13 22:14:18 följande:
    Och folk med npf-diagnoser i familjen har reagerat styrt av sina upplevelser på TS beskrivning av besöket.

    Ja, möts man ständigt av inskränkta och okunniga fördomar är det kanske inte så konstigt att man reagerar och vill syna dessa? 

Svar på tråden Läkare på Alva vill utreda mitt helt välfungerande barn!