• Fiona M

    Hur många gillar SD-killar?

    För mig hade du gått bort, både för vad du röstar på och för din attityd.

    Varför dejtar du inte bara kvinnor som också röstar på SD? Känns som det vore enklare för alla parter.

  • Fiona M
    Fröken Allvar skrev 2023-03-15 08:25:07 följande:

    Jag tycker synd om dig!

    Dels för att du valt och fortsätter att välja SD, även om jag har förstått att - nu kommer Fröken Allvars lilla standardtal - skälet till att de blivit stora är våldet och de växande sociala skillnaderna. De flesta som inte lönearbetar föddes inte i Sverige. Därför trodde många att SD skulle lösa detta, men nu när de märker att det inte står i politikens makt att lösa detta så ger de sig på miljöaktivister eller helt oskyldiga dragqueens och andra konstutövare istället. 

    Dels tycker jag synd om dig för att din generation är så splittrad. Många unga kvinnor som är i din ålder idag växte upp med kombinationen Greta, intersektionell analys i skolans värdegrund och skitsnygga influencers som säljer skönhetsingrepp. De gör sig alltså snygga och sexiga för drömkillar som knappt finns, för SD är största parti bland unga män. 

    Jag som tant i sammanhanget har kanske inte mycket att komma med, men mitt råd skulle vara att utveckla dina lyssnande sidor och ditt förnuft. Du är i en guldålder på så sätt att din generation är den som kommer att definiera framtiden. Vilken värld vill du att framtidens människor ska leva i? Om du är intresserad av samhällsfrågor så satsa på en tjej som också är det. Vem vet, du kanske själv blir den som ändrar sig politiskt? 


    Måste bara kommentera att jag beundrar din ork att svara TS utförligt och nyanserat.
  • Fiona M
    Carolatom07 skrev 2023-03-15 19:35:29 följande:

    Jag förstår om kvinnor inte vill ha SD-sympatiserande killar. Med tanke på den grova jargong och de generaliseringar de visa prov på i olika internetforum och i facebook-grupper. Jag själv lämnade SD bland annat för att jag tyckte att den allmänna rasistiska och hatiska, men inte minst enkelspåriga jargongen hos SD-sympatisörer var på en alldeles för låg nivå och jag ville till sist inte bli associerad med det.

    Sedan gränsdragningen mellan vilka som i deras ögon kan ses som svenska och vilka som inte "hör hemma här" är ofta helt åt fanders. Vilka är vi, som haft det så bra och tryggt i vårt land i många decennier, att döma folk från avlägsna kulturer som vi inte vet ett skit om på individnivå? Att döma människor från vissa kulturer och länder enbart efter hur ett fåtal rötägg beter sig, är för mig ganska hjärndött. Det finns väl för håken rötägg och kriminella även bland svenskar?

    SD-män har dessutom ofta samma dåliga kvinnosyn som de anklagar islamister för att ha, så frågan är om de inte många gånger kunde ta varandra i hand.


    Intressant att läsa dina tankar, och ska bli spännande att se hur du som både man och ex-SDare bemöts av TS.
Svar på tråden Hur många gillar SD-killar?