Inlägg från: Fröken Allvar |Visa alla inlägg
  • Fröken Allvar

    Hur många gillar SD-killar?

    Jag tycker synd om dig!

    Dels för att du valt och fortsätter att välja SD, även om jag har förstått att - nu kommer Fröken Allvars lilla standardtal - skälet till att de blivit stora är våldet och de växande sociala skillnaderna. De flesta som inte lönearbetar föddes inte i Sverige. Därför trodde många att SD skulle lösa detta, men nu när de märker att det inte står i politikens makt att lösa detta så ger de sig på miljöaktivister eller helt oskyldiga dragqueens och andra konstutövare istället. 

    Dels tycker jag synd om dig för att din generation är så splittrad. Många unga kvinnor som är i din ålder idag växte upp med kombinationen Greta, intersektionell analys i skolans värdegrund och skitsnygga influencers som säljer skönhetsingrepp. De gör sig alltså snygga och sexiga för drömkillar som knappt finns, för SD är största parti bland unga män. 

    Jag som tant i sammanhanget har kanske inte mycket att komma med, men mitt råd skulle vara att utveckla dina lyssnande sidor och ditt förnuft. Du är i en guldålder på så sätt att din generation är den som kommer att definiera framtiden. Vilken värld vill du att framtidens människor ska leva i? Om du är intresserad av samhällsfrågor så satsa på en tjej som också är det. Vem vet, du kanske själv blir den som ändrar sig politiskt? 

  • Fröken Allvar
    Anonym (Tvillingmorsan) skrev 2023-03-15 08:54:49 följande:

    Är SD verkligen största parti bland unga män? Gäller det inte främst arbetarmän.

    Däremot är det sedan länge känt att fler män röstar höger och fler kvinnor röstar vänster, samt att den skillnaden har ökat. Det kanske räcker för att ge matchningsproblem på partnermarknaden, SD eller ej.


    Du kan ha rätt, Tvillingmorsan. Jag hade precis för mig att jag läst att de är störst bland unga män men hittar ingenting som stöder mitt påstående direkt när jag googlar. Hittar inte heller något som stöder ditt påstående om att det främst är arbetarmän, men det började där:

    " Statsvetarnestorn Sören Holmberg konstaterade under SVT:s valvaka att Sverigedemokraternagjort inbrytningar i flera samhällsgrupper. Bland arbetare är SD ett lika stort parti som S och bland företagare är SD nu jämna med M. Och på landsbygden utmanar SD dessutom nu C.
     
    Tiden när SD:s väljare kunde beskrivas som unga, arga, vita män är definitivt över. I dag har partiet etablerat sig på de flesta olika samhällsnivåer i Sverige. En tydlig skillnad som kan noteras är dock fortsatt mäns och kvinnors skilda syn på SD. Bland männen röstade 25 procent på partiet enligt SVT:s Valu, bara 16 procent bland kvinnorna".
     
  • Fröken Allvar

    Hej igen Domas. 

    Jag delar inte din uppfattning om utbredd ointelligens i tråden. Ett problem för dig när du ska dejta, vem det än är, kommer att vara din attityd. Nu ger du intryck av att din mentala ålder är yngre än 29, men det kanske bara är min egen ålder som talar. När man blir äldre får man svårare att minnas hur det var att ha världen som sitt - i ditt fall hatfyllda - ostron.

    Det här kommer säkert att bli en lång tråd om hur dumma tjejer är och hur bra SD är. Du får tycka båda sakerna, men om du inte kan vara öppen för att diskutera riskerar du att förbli ensam. 

  • Fröken Allvar

    Polariserande är nyckeln här. Något har hänt även i de privata relationerna sedan SD blev en maktfaktor. SD är ett rött skynke, men deras politik har gått igenom i de andra partierna. Jag tror att många ser det som relativt bekvämt att skylla på antingen SD eller så kallade kulturmarxister för att slippa diskutera samhället. Vi vet alla att det svenska samhället har problem med våld. Vi vill alla att det ska sluta. Sedan om det är liberalisering eller att vara mer auktoritär som är lösningen, det vet vi inte ännu. Behåll ditt samhällsintresse, välj fakta, försök hålla en lugn attityd. Jag vet själv hur svårt det är att vara lugn när man har åsikter, hur lätt det är att tycka andra är idioter. Man har kanhända inte tid med någonting annat. 

  • Fröken Allvar

    Det har hänt mycket i tråden. Den visar ju hur svårt det blir för dig att hitta en dejt så som du bemöter andra människor. Jag tror inte att du är ensam, utan de tre huvudsidorna, konservativ-rasistisk, vänster-rasistisk och liberal-rasistisk skyller på varandra för att slippa förhålla sig till våldet som genomsyrar vårt samhälle. 

    Du är konservativ rasist, invandringen är problemet. Vänsterrasism är att de vita inte assimilerar sig. Liberal rasism är att umgås bara med rätt sort som har rätt värderingar, invandrare med fel värderingar är husblattar. 

  • Fröken Allvar
    Carolatom07 skrev 2023-03-15 19:35:29 följande:

    Jag förstår om kvinnor inte vill ha SD-sympatiserande killar. Med tanke på den grova jargong och de generaliseringar de visa prov på i olika internetforum och i facebook-grupper. Jag själv lämnade SD bland annat för att jag tyckte att den allmänna rasistiska och hatiska, men inte minst enkelspåriga jargongen hos SD-sympatisörer var på en alldeles för låg nivå och jag ville till sist inte bli associerad med det.

    Sedan gränsdragningen mellan vilka som i deras ögon kan ses som svenska och vilka som inte "hör hemma här" är ofta helt åt fanders. Vilka är vi, som haft det så bra och tryggt i vårt land i många decennier, att döma folk från avlägsna kulturer som vi inte vet ett skit om på individnivå? Att döma människor från vissa kulturer och länder enbart efter hur ett fåtal rötägg beter sig, är för mig ganska hjärndött. Det finns väl för håken rötägg och kriminella även bland svenskar?

    SD-män har dessutom ofta samma dåliga kvinnosyn som de anklagar islamister för att ha, så frågan är om de inte många gånger kunde ta varandra i hand.


    Bra att du lämnat SD. SD-killar och islamister skulle kunna ta varandra i hand kring den dåliga kvinnosynen, men islamister har hittills gått mer eller mindre under radarn med sin kvinnosyn. En islamist dejtar inte utanför sin religiösa grupp heller, vilket SD-killarna gör. Islamisterna är försvinnande få jämfört med SD-killarna, men där SD-killar ser islamister och kulturella muslimer som grenar på ett stamträd av samma förpestande icke etniskt svenska avart så ser liberala rasister och vänsterrasister alla SD-killar som vidriga Hitlerdyrkande nazister. Det saknas nyanser, nyanser som skulle behövas. Du är till exempel inte SD-anhängare längre, men är förmodligen inte så mångas förstahandsval att dejta, då du genom din röst bidragit till det politiska klimat vi har idag. Så resonerar folk istället för att fokusera på problemet med våld. 
  • Fröken Allvar
    Carolatom07 skrev 2023-03-15 20:14:12 följande:
    Jag är väl medveten om att jag varit med och bidragit till ett hårdare samhällsklimat och polarisering. Och det är inget jag är stolt över, jag snarare skäms som en hund i dagsläget.

    Jag var medlem i Facebook-gruppen "Stå upp för Sverige" som började som "Stå upp för Peter Springare", som Patrik Markström höll i, och det var när jag såg den väldigt grova och hjärndöda jargongen i kommentarerna där, fick jag nog kan man säga. Jag trodde det skulle vara mer sakliga diskussioner, men 9 av 10 kommentarer var uppenbart rasistiska, hatiska och ofta rent ut sagt vedervärdiga.

    Gruppen hade väl som mest nästan 200 000 medlemmar, och jag tänkte, var kommer allt detta oförsonliga hat ifrån? Jag blev chockad när jag såg att så många sänkte sig till en så låg nivå.

    Där tog jag beslutet, men även efter att ha insett att SD är ett populistiskt parti som gillar att kittla de ständigt missnöjdas öron. De värnar nog mer om att få makt och få ha fina politikertitlar, än "värnar om svenska folket". Jimmie Åkesson är ju en snackpåse av rang och Kenth Ekeroth drivs ju mer eller mindre av hat och rasism. Det har också blivit uppenbart att de verkligen är nazzar i kostym och med polerad retorik, som ska locka svenssons som inte begriper bättre.
    Jag förstår din skam. Har inte varit med i de grupperna. Under samma tid som du var med i de grupperna var jag med i antirasistiska  Facebookgrupper. Jag känner inte samma skam för att jag var med i dem eftersom jag fortfarande delar flera värderingar med människorna som hatade mig för min vithet men är mycket lättad över att slippa att ha rasistisk antirasistisk vänster som Facebookvänner. Jag skulle aldrig någonsin dejta någon som är över 35 och identifierar sig som antirasistisk och intersektionell vänster. Det är auktoritetstroende som helgar skrämmande beteenden i den goda sakens namn. Men de där grupperna du var med i låter inte roliga, skönt att du tog dig därifrån. 
  • Fröken Allvar

    Ämnet var dejting av SD-killar. Jag måste berömma dig för att du genom att dra in dejting gav liv till din tråd. Även islamister och nazister kan använda Tinder och andra appar, och jag vill inte hindra dem, och om de läser tråden får de många fina tips. Du har fått en del input gällande ditt beteende och din debattteknik redan. 

  • Fröken Allvar

    Jag har full förståelse för att du blir frustrerad. Jag blir själv frustrerad när jag vill säga något som ingen vill lyssna på. Ja, jag är inne på polarisering för att det är den som idag delar Sverige likt USA. Som jag ser det blir landet mer polariserat och mer fragmenterat hela tiden. Vi har höger, vänster, rasister som inte ens skäms för att de är rasister, antirasister som inte skäms för att de hatar alla med vit hudfärg, vi har urban norm, vi har diaspora, vi hade en statsminister som inte vill se Somalitown, vi har en medelklass som ignorerar fattiga med galna representanter från vänster till höger som gråter ut om smör och el i tidningen trots att de bor hur bra som helst och är välkomna på Soho House som kostar 26.000 sköna smörkolor om året, you name it. Jag skrev i tråden då jag ville diskutera hur man umgås och dejtar i en polariserad värld. Om ens debattteknik leder till konflikter kommer det att påverka dejterna, och du är frustrerad över att dina åsikter påverkar dina chanser till dejting. Då behöver du göra någonting annorlunda. 

  • Fröken Allvar
    Domas skrev 2023-03-15 22:07:25 följande:
    Varför skulle jag göra något annorlunda för att folk är polariserade? Du drar ju för fan upp problemet precis innan. Det är ju folk som blivit polariserade av media, det pågår ju hela tiden.
    Jag ser att du blivit arg och tagit till könsord i frustrationen. Någon annan ber om att inlägget ska få ligga kvar och illustrera problemet. Jag tror inte att jag är rätt person att gjuta olja på vågorna i din rasistiskt anstrukna själ, men jag vet hur det känns att bli anklagad för det ena och det andra när man vill diskutera samhället. Jag vet också hur det är att inte tycka sig behöva ödmjukhet. Vi delar denna egenskap med de flesta andra som stannar i en sådan här infektion till tråd. 
Svar på tråden Hur många gillar SD-killar?