• Anonym (fff)

    Är det verkligen nödvändigt att som man stå för hela notan på en första dejt? Man splittar eller?

    Ska börja nätdejta tänkte jag. Snål och lite smyggirigGuld i mun som jag är så känner jag inte att det är värt att betala hela notan för två personer om vi tar en middag eller fika. Undantag kan kanske göras om hon verkligen är en 10a(i mina ögon), men inte annars. En random dejt liksom...Obestämd
    Och speciellt om man känner att man inte ens vill ta det vidare, varför ska man då lägga ut pengar? 

    Hur ser ni yngre kvinnor under 40 år på att man delar på notan? 
        

  • Svar på tråden Är det verkligen nödvändigt att som man stå för hela notan på en första dejt? Man splittar eller?
  • Anonym (fff)
    Anonym (*) skrev 2023-03-16 19:36:50 följande:

    Nödvändigt kan det väl kanske vara för de tjejer som inte är intresserade av killar som vill dela notan. D.v.s. de tjejerna kommer inte att vilja dejta dig igen. Men det kan ju vara ömsesidigt.


    Då känner man ju sig ännu mer dum. För mig kommer det vara en principsak att splitta. Varför pröjsa för en okänds restaurangbesök liksom? 

    En annan sak om vi sedan blir ett par, då kanske man inte är lika snål. Men för en helt okänd kvinna?
  • Anonym (fff)
    Anonym (Vad menas) skrev 2023-03-16 19:38:26 följande:
    Du tror inte att det skulle ingå i en allmän bedömning av dig?
    Bedömning av vadå? 

    Att jag ska stå för hela notan? Varför kan inte hon stå för hela notan i så fall? Varför ska jag betala en okänds individs restaurangbesök? Tänk om man ska göra det på 10 dejter under ett år. Det blir dyrt.. 
  • Anonym (Vad menas)
    Anonym (fff) skrev 2023-03-16 19:29:38 följande:
    Varför inte bara splitta alla gånger liksom? Varför ska ena individen stå för hela kostnaderna? Jag ska göra det till en principsak att splitta. 
    Ja gör du det, jag tänker inte försöka stoppa dig. Du gör som du vill.
  • Anonym (Vad menas)
    Anonym (fff) skrev 2023-03-16 19:40:23 följande:
    Bedömning av vadå? 

    Att jag ska stå för hela notan? Varför kan inte hon stå för hela notan i så fall? Varför ska jag betala en okänds individs restaurangbesök? Tänk om man ska göra det på 10 dejter under ett år. Det blir dyrt.. 
    En bedömning av DIG. Jag skrev ju det. Ingen har skrivit att du ska betala, så chilla. Jag säger bara att det kommer att ingå i bedömningen av dig, tillsammans med andra faktorer.
  • Anonym (*)
    Anonym (fff) skrev 2023-03-16 19:39:13 följande:
    Då känner man ju sig ännu mer dum. För mig kommer det vara en principsak att splitta. Varför pröjsa för en okänds restaurangbesök liksom?  En annan sak om vi sedan blir ett par, då kanske man inte är lika snål. Men för en helt okänd kvinna?

    Varför? För att just den tjejen tycker att du ska det, och du vill att hon ska fortsätta att dejta dig. Men vill du inte ha en sådan tjej så löser sig det problemet automatiskt: hon får vackert betala för sig och sedan ses ni inte mer.
  • Anonym (J)

    Låter en man mig betala halva notan så träffar jag honom aldrig igen. Det är en del i sållningsprocessen. Jag är inte intresserad av en snål, oromantisk man.

  • Anonym (ööö)

    Jag har alltid delat på dejter (jag är kvinna), utan nån gång när en man fullkomligt propsade på att bjuda mig, Då fick han göra det men jag tycker nästan han blev löjeväckande. Det var som att han skulle visa mig att han minsann hade råd. 

    En gång var det jag som bjöd en man på fikat, för jag råkade stå före honom när vi kom fram till kassan. När han då tänkte ta fram plånboken sa jag bara "nej jag tar det". 

    I mina ögon finns det verkligen ingen anledning att någon ska bjuda bara för att den har ett visst kön. Hur tror ni samkönade par gör, kan man undra:

    "Nej Kerstin, du är ju tjej, du ska inte betala"
    "Aah, tack, men du Sabina är ju också tjej". Hur gör vi nu?"
    "Nja, vi får gå hem igen och vara utan mat för ingen av oss kan ju bjuda" 

  • Anonym (H)

    Jag har aldrig varit med om att inte mannen bjuder. Men alla tänker väl olika

  • Anonym (B)

    Om du är intresserad av att fortsätta träffa kvinnan - betala.

    Märker du under första dejten att du inte vill fortsätta - betala inte.

  • Tow2Mater

    Säg bara att jämställdhet är mycket viktigt for dig och du hoppas hon är ok med att ni delar notan. Säger hon att hon hoppades du skulle bjuda, är hon inte intresserad av riktig jämställdhet (bara den som gynnar henne), och är ändå inget att ha.

Svar på tråden Är det verkligen nödvändigt att som man stå för hela notan på en första dejt? Man splittar eller?