Inlägg från: Anonym (Nisse) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nisse)

    Vasektomi

    Jag står på kö för en vasektomi till hösten och är lite nyfiken.

    Ni som har gjort de, hur va de när ni satt där och väntade på er tur? Var det som att sitta på "The green mile"? Undrar mest vad man ska förvänta sig.

    Hur gick operationen? Var du vaken eller sövd?

    Hur hade ni det efteråt? Tänker fysiskt med smärta och obehag och hur länge hängde de i? Likaså fick ni några perioder efteråt där ni ångrade ert ingrepp?

    Hur känner ni idag?
    Hur är ert sexliv?
    Påverkas ni av ert ingrepp?

    Bara ös på med era erfarenheter.

  • Svar på tråden Vasektomi
  • Anonym (Nisse)

    Tack alla för att ni delar era erfarenheter! 
    Det jag själv ser fram emot är friheten att slippa tänka, däremot är jag lite svettig över ingreppet så era erfarenheter lugnar en verkligen.

    Tack!

  • Anonym (Nisse)

    Tänkte återkoppla lite.

    Har fått tid den 4 Januari o lite nervös e man allt.

    Mvh Nisse

  • Anonym (Nisse)

    Hej igen.

    Vasektomin avklarad.

    Nervös var jag men det släppte så fort kallingarna åkte av sedan var det bara lugnt. Ok, bedövningssprutorna var lite obehagliga men det var det enda.
    Låg och tittade på när dom klippte ledarna och tyckte konstigt nog att det var mer åt de intressanta hållet. Frågade till och med om jag fick ta några bilder men där var de stopp.
    Frun (som satt bredvid) trodde nog jag hade fått en hjärnblödning eller nåt så lugn och nyfiken som jag var.
    Jobbat hela eftermiddagen (är bonde på heltid) och visst, lite obehag har det varit men inget extremt. Jag försöker tänka efter lite iaf dom första dagarna så det inte blir några blödningar eller liknande.
    Så nu ska man bara vänta några månader så man kan lämna in slutprovet och under tiden ska fru få dra så mycket hon bara orkar, för dom sa faktisk att ju fler utlösningar desto bättre.

    Jag vill även tillägga att som jag känner nu så kan jag bara säga till alla som funderar på att göra en vasektomi, bara gör de. 30 sekunders obehag av 40 minuter är värt de. Jag gick ut genom dörrarna med högt huvud och det kommer du med göra.

    Tack till alla för att ni delat med er av era erfarenheter.

    Mvh Nisse

  • Anonym (Nisse)

    Återkopplar igen.
    Fick provsvar idag så nu är jag klassad som infertil.
    Blir dock uppföljning då jag ibland ömmar rejält där dom inverterat ändarna.
    Mvh Nisse

  • Anonym (Nisse)
    Anonym (otur) skrev 2024-04-20 08:02:27 följande:

    Grattis till dig att det gick så bra TS.

    Min story är helt annorlunda.

    Jag gjorde ingreppet för 3år sen, när läkaren börjar undersökningen så letade han länge och väl utan att hitta sädesledarna. Tillslut trodde han att han hittat den ena, öppnade ett litet snitt med det var inte rätt. Slutade med att de öppnade upp ett 5cm långt snitt, lyfte ut hela testikeln och vände å vred på den för att lokalisera sädesledaren. Smärtan var nästan omöjlig att utstå, flera gånger ville läkaren avbryta och boka in mig på besök med nedsövning. Men jag vägrade,  det hade blivit två läkeperioder och mer väntan. Gör klart nu sa jag upprepade gånger.

    På britsen låg jag och fullkomligen skrek av smärtan, det var som att någon boxade mig i skrevet, tillochmed sköterskorna som var med uttryckte tillslut, det här var en man att utstå mycket smärta. Hela kroppen fullkomligen dröm av svett.

    Tillslut klipper läkaren av och håller upp något, och säger. Nu tror jag att jag klippt sädesledaren. Fatta min panik, vad har du klippt annars menar du?! Svaret var lugnande... ärrvävnad.

    Till saken hör att jag för 15år sen drabbades av en testikelvridning, så mina kulor var fastsydda i pungen.

    Efter att höger testikel var klar och pungen ihopsydd så tänkte man att andra sidan skulle gå lättare, men tyvärr samma problem där.

    Totalt låg jag på britsen i 2h, det är det värsta jag gjort. Smärtan efteråt var vidrig, jag fick morfin utskrivet för smärtan i 2veckor, återbesök för att pungen var stor som en handboll. Svullnaden var så extrem att penisen fullkomligen försvann, jag var tvungen att ha en hink på toan när jag skulle kissa, för det bara sprutade ur en stor svullnad.

    Tog 3veckor innan jag såg min penis igen och kunde runka. Även då förenat med smärta. Kunde knappt gå för minsta rörelse gjorde ont. Sova de första nätterna var svårt för det blev en belastning som gjorde skitont när jag låg ner.

    Men, allt gick som det skulle. 3månader senare var jag på sjukhuset i ett runkrum och lämnade prov som visade att operationen varit lyckad. Nu idag 3år senare är allt tipp topp. Och det var värt det trots allt.

    Hoppas du får med dig frugan till runkrummet, det fick inte jag.


    Jäkla otur du hade så tur att de slutade med att du var nöjd endå. Jag hade sån tur att jag fick dra av den sure hemma och sedan lämna provet på sjukhuset.
Svar på tråden Vasektomi