Inlägg från: Anonym (jaha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jaha)

    Sluta dömma

    Anonym (Tänk till) skrev 2023-03-24 08:59:03 följande:
    Sluta dömma

    Följt flera trådar om otrohet samt skrivit några själv. Blir både ledsen och arg då det finns människor här inne som både hotar och kränker trådskaparen. Vad ger er rätten? Förstår att det kan upplevas som att man tar någon annans person och självfallet får man ha åsikter. Men att hota? Varför? Vad vinner du på det? Har du själv blivit utsatt och det brister för dig? 
    Jag har skrivit och bett om råd ibland, men blivit så kränkt att det inte går att läsa vidare. Och samtidigt så arg. Att ha en relation med någon som är upptagen är inget man just söker. Kanske den otrogne ljugit om sin relations status för dig och att det är för sent att avsluta pga känslor. Kanske du är medveten men inte vill annat än vara med personen. Pga känslor. Vi är också människor. Allt är inte svart eller vitt. 


    Jasså du gillade inte de svar du fick i din andra tråd älskarinna?

    Angående döma så är det något alla gör, det är så vi skiljer på rätt och fel, faktum är att man SKA döma människor som beter sig som svin mot andra för hur ska de annars förstå att de beter sig illa?

    Angående, vad som ger andra rätten att kritisera dig? Tja, du kan väl fråga dig själv vad som ger dig rätten att delta i att svika och förnedra ditt knulls familj?

    Det blir ju lite märkligt när en person som själv beter sig hänsynslöst mot andra kräver att andra ska vara hänsynsfulla mot henne, tycker du inte?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Tänk till) skrev 2023-03-24 10:56:09 följande:
    Just en sån person jag menar...
    Och en person som gillar att delta i att svika och förnedra andra är en bättre person menar du?
  • Anonym (jaha)
    Mandel skrev 2023-03-24 11:17:17 följande:

    Min åsikt i dessa fall är att den som bär ansvaret är den som medvetet är otrogen, inte den som den är otrogen med. Hur ska den som jag skaffar som kk eller börjar dejta för ev seriöst förhållande framöver veta om jag är upptagen eller ej?
    Och varför ska den "nye/nya" behöva lämna om personen verkligen är förälskad och känner att detta är personen i ens liv?

    Jag var tidigare gift med en arbetsnarkoman - ja han jobbade verkligen, så jag hade lätt kunnat vara otrogen och inlett en relation med någon för att ha som back-up när jag väl sedan skilde mig, men nu gjorde jag inte det. 


    Och jag är även av åsikten att minst 95% av de som är otrogna är det för att den relation de lever i inte är helt ok av en eller annan anledning. Om det är en tillfällig svacka eller ej låter jag vara osagt.

    Tycker även att folk är så sippa kring detta med sex. Äktenskapet med just 2-samhet är instiftat av religionen, men skulle idag lika gärna bara vara ett vanligt "affärsavtal" där hur många parter som helst får signera och ärva varandra osv. 


    Din åsikt missar poängen med ett par mil för ingen säger att älskarinnan ansvarar för mannens otrohet, han ansvarar givetvis själv för sina egna val och handlingar, Det som sägs är att älskarinnan har ett ansvar för sina EGNA val och handlingar... dvs att DELTA i att svika och förnedra mannens familj.

    Du har tyvärr även fel angående att folk skulle vara otrogna pga sina relationer, för enkäter som gjorts kring det tyder på att de allra flesta som är otrogna är det för spänning och ombyte... problem i relationen kom faktisk en bit ner i listan på "anledningar".

    Dessutom är det ju en ganska irrationell teori öht för om det är omständigheter som avgör om man är otrogen eller ej så skulle ju alla som någon gång upplever ett missnöje med sin relation vara otrogna och så är det ju inte, alla är ju inte otrogna när de blir missnöjda så då kan man ju inte påstå att otrohet skulle vara pga relationsproblem, för såna problem kan man ju hantera på andra sätt än otrohet. Så den VERKLIGA anledningen till otrohet är snarare brister hos individen.

    Nej tvåsamhet är absolut inte instiftat av religion, Sverige är en av de mest sekulära länderna i världen och majoriteten väljer ÄNDÅ monogama relationer och öppna förhållanden är relativt få i jämförelse. Dock verkar många människor som lever så ofta ha svårt för att acceptera att de tillhör en väldigt liten minoritet och verkar ofta vilja få just sitt sätt att leva att framstå som den verkliga normen genom att hävda att majoriteten inte gör som dem för att de bara är hjärntvättade  och inte förstår bättre, dvs de själva är bara lite mer upplysta än alla andra stackars satar som lever under kyrkans ok.... 

    Sen är det ju lite konstigt att du inte verkar kunna skilja mellan sex och otrohet, folk blir inte "sippa" för att deras partner har sex... folk blir "sippa" för att deras partner ljuger och går bakom ryggen på dem, och det är ju något som även folk som lever i öppna förhållanden sällan uppskattar, jag menar du uppskattar väl inte heller att andra ljuger för dig och går bakom din rygg?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Rykte) skrev 2023-03-24 15:34:11 följande:

    "Det blir ju lite märkligt när en person som själv beter sig hänsynslöst mot andra kräver att andra ska vara hänsynsfulla mot henne, tycker du inte?"

    Fast såhär kan ju alla säga, och väldigt få människor lever upp till att själva både vara hänsynsfulla och aldrig kräva det av andra. Det är därför det finns ryktesspridning. Det är ett effektivt sätt att få folk att välja ens egen sida i det hela. 


    Ja alla är inte alltid hänsynsfulla och aldrig kräver det av andra, men alla springer ju inte heller runt och är direkt HÄNSYNSLÖSA mot andra och kräver att andra ska vara hänsynsfulla mot dem, eller hur?

    Så det vore ju bra om du kan skilja på att vara hänsynsfull och vara hänsynslös. Det är väldigt skilda saker och därmed faller ju din jämförelse ganska platt. Att själv vara hänsynsfull mot andra men inte kräva det av andra är helt ok för man beter ju sig väl mot andra... vilket inte ska blandas ihop med att vara hänsynslös mot andra för det är ju alltid fel oavsett om man kräver att andra ska vara hänsynsfulla mor en eller ej.. 
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Dömer men förmår inte förklara) skrev 2023-03-27 10:12:15 följande:
    Fortfarande efter alla dessa år har ingen lyckats förklara vad som egentligen och på djupet är så allvarligt med en tillfällig sexuell upplevelse utanför tvåsamheten?

    Jag och många andra har frågat vad det egentligen spelar för roll i de fall (som sannolikt är de allra flesta fall) där den andra parten aldrig får reda på det?
    Och det har nog förklarats för dig lika många ggr. Problemet är inte att det inte förklarats för dig, problemet är att du inte lyckas ta till dig det som sagts och jag tror tyvärr att det inte kommer göra någon skillnad om det förklaras för dig ännu en gång. Saknar man förmåga att förstå vad ens handlingar innebär för andra utan ser allt enbart från sin egen sida så kommer man förmodligen aldrig förstå andras reaktioner heller, för vadå.... JAG tycker ju det är helt ok så vad är problemet?

    Dock kan man väl ganska lugnt påstå att bristande förmåga att förstå hur ens handlingar påverkar andra människor inte är ett normalt beteende utan något man förmodligen behöver professionell hjälp med.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Dömer men förmår inte förklara) skrev 2023-03-27 10:17:06 följande:

    På förekommen anledning, till de dömande och särskilt till dem som inte klarar av att föra ett resonemang på normal medmänsklig nivå utan att vara otrevliga och hotfulla, så upprepar jag:

    Mitt råd är inte att vara otrogen.


    Men vi kan alla konstatera att otrohet trots allt är vanligt förekommande, mycket vanligare än vad de flesta vill låtsas om och mycket vanligare än vad som känns bekvämt för många att erkänna.


    Nja, om man spelar dum och låtsat inte fatta grundläggande begrepp så blir ju diskussionerna oxå på den nivån. Cynism och halmgubbar leder ju sällan till bra diskussioner.
  • Anonym (jaha)
    Aviga skrev 2023-03-26 21:20:56 följande:

    Har kanske missuppfattat den här tråden. trodde den handlade om att inte döma varandra. 
    Den verkar ha förvandlats till ännu en otrohetstråd. Snälla sprid inte er frustration överallt-  Om ni behöver råd om hur man hanterar en otrohet skriv då en egen träd, Ni behöver inte förstöra andras 

    Tror att TS pratar generellt om inlägg och svar på detta forum. Det handlar sättet vi samtalar med varandra.

    Det handlar om att inte ha för avsikt att "göra ner" eller kränka varandra!

    När unga människor ber om råd i en för dem viktig fråga, får de inte råd utan blir förlöjligade.


    Jadu, du behöver kanske behöver tänka några steg längre än enbart trådstarten

    1) Denna tråd är en konsekvens av en annan tråd som TS startat där hon inte fick de svar hon önskat sig (förståelse och klappar på ryggen) och blev så fruktansvärt frustrerad att hon startade denna tråd

    2) Att vara älskarinna HAR per definition med otrohet att göra om mannen inte lever i en öppen relation.

    3)  Tråden ligger under "otrohet" och då är det ju kanske ganska naturligt att man utgår ifrån den handlar om just otrohet.

    Nej, tråden är inte skapat av någon ung stackare som bara ville ställa en oskyldig fråga. Tråden är startad en en mogen kvinna som vet mycket väl vad hon ger sig in på men har bara lite svårt för att acceptera att andra inte tycker att hennes deltagande i att svika och förnedra andra är så bra.
  • Anonym (jaha)
    Aviga skrev 2023-03-27 12:10:51 följande:
    Hallå!  Har TS sagt att hon varit otrogen eller älskarinna? 
    Hallå! Du missade nog punkt nr 1. 

    Det är bra om du informerar dig först, för du babblar i nattmössan utan att ha bilden klar för dig.

    Det här kanske ger dig en hint....
    Anonym (Tänk till) skrev 2023-03-24 08:59:03 följande:
    Sluta dömma

    Följt flera trådar om otrohet samt skrivit några själv



  • Anonym (jaha)
    Aviga skrev 2023-03-27 12:41:41 följande:
    Hur kan du vara så säker på att dessa trådar skrivs av samma person?

    Ge mig tips om hur jag kan se vilka som använder flera olika anonyma nic? Det vore väldigt intressant eftersom jag anar att samma person ligger bakom flera anonyma nic här.

    Det är väl inte så självklart att man varit otrogen om man skriver om otrohet. Det kan ju faktiskt vara ens partner som varit otrogen
    Du får givetvis tro vad du vill, men det är förklaringen till de svar TS får. För många som skriver här skrev även i hennes andra tråd.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Gött) skrev 2023-03-27 13:37:24 följande:

    Hoppas de "trohets" förespråkare som uppenbarligen lägger all sin vakna tid på att skriva om hur hemska otrogna människor är inte har något eget förhållande.

    Hundra gånger hellre vara ihop med en otrogen person än en som fått otrohet på hjärnan. Gift med Gestapo.


    Alltid lika kul när människor som själva bevisligen är inne och läser och skriver i trådar gnäller över att andra oxå gör det Drömmer

    Då hoppas jag innerligen och helst så snart som möjligt att även du blir sviken av någon som står dig nära så du förstår vad det innebär. 
Svar på tråden Sluta dömma