Inlägg från: Anonym (zorba) |Visa alla inlägg
  • Anonym (zorba)

    Låst i ett annat land med mitt barn.

    Det beror kanske på vilket land det är, men generellt är det ju så att om barnet är född i det andra landet, samt har bott där nu i hela sitt liv kommer det bli svårt för dig att kunna få domstolsbeslut på att du ska ta med barnet till Sverige. 

    Har flera vänner här i Sverige som är i samma sits, de kan inte flytta till hemlandet förrän barnen är 18 för att de fick barn här med en svensk man. Man sitter ofta i en rävsax när man får barn utomlands. 

  • Anonym (zorba)
    DPC89 skrev 2023-04-18 10:28:04 följande:

    Ja, det är en hemsk situation. Vårat barn föddes i Sverige då det var också ett måste för mig. Ville inte gå igenom förlossningen utan min familj. Jag kom tillbaka häromdagen från Sverige då vi besökte familj och det var så smärtsamt att säga hej då då jag såg sorgen i min familj. Dom älskar vårat barn så mycket och hen älskar så mycket sina kusiner och mormor etc. Vårat barn är svensk medborgare och pappan vill att hon ska bli brittisk medborgare men jag vill inte då jag känner att jag kommer bli ännu mera fast här. Känns då hen är svensk medborgare att jag kanske har lite mer rätt att flytta tillbaka men känns ändå omöjligt då vi har gemensam vårdnad. Jag har pratat med honom att han brutit löftet men han ser det inte så, han har alltid rätt i hur han tycker/känner. En av anledningarna till varför jag också känner att detta inte funkar längre, känner att vad jag vill/behöver spelar ingen roll. 


    Du skulle säkert behöva bolla detta med en familjejurist, tycker du ska boka ett sådant möte i alla fall och se vad du har för möjligheter. 

    Hoppas det löser sig. Det är orättvist att du har provat bo i hans land, men han kan inte tänka sig göra tvärtom. 
  • Anonym (zorba)
    Anonym (Alice) skrev 2023-04-18 17:40:06 följande:
    Kanske över sommaren då? Att du åker på ett långt sommarlov som av någon oförutsedd anledning blir lite längre och lite längre och helt plötsligt är ert barn skattskrivit i Sverige och inskriven på en förskola (som ni ju var överens om).

    Han har lovat och lovat, men håller inte vad han lovar. Vill du verkligen hem så är det upp till dig.
    Fast jag rekommenderar inte det här. Att lura någon på sitt föräldraskap är otroligt fult gjort. Han är faktiskt barnets pappa. Det är båda föräldrarnas problem att de inte kan komma överens. Man övertygar inte någon genom att bara sticka och sedan skriva in barnet på en förskola. Usch. 
  • Anonym (zorba)
    DPC89 skrev 2023-04-19 09:54:48 följande:

    Självisk? Jag har ändrat mitt liv, lämnat allt och konstant gjort allt han vill i över 10 år. Sa aldrig att planen var att sticka men ja, det känns som den enda utvägen ibland. Stämmer helt att det bästa för barn är ha både sina föräldrar men va händer när den ena föräldrarn inte verkar intresserad att umgås med sitt barn? Inte ger hen någon uppmärksamhet? Hur tror du det känns då att befinna sig i ett land där vi är ensamma och den enda vi har här och bor här för, inte ens verkar intresserad att vara med oss. 


    Jag förstår att du är besviken och känner dig ensam, men det är ju ändå för barnets bästa att ha båda sina föräldrar i samma land. Det är tyvärr många som ändrar hela sitt liv för sin man/fru/sambo och sedan ångrar sig. Låt det bli en lärdom att inte göra samma sak igen för någon. Det är en bättre väg att försöka prata med honom ofta om det här och påverka honom. 

    Bli inte desperat. 
  • Anonym (zorba)
    Anonym (s) skrev 2023-04-19 10:01:45 följande:
    Men hon vill ju inte vara där????
    Sant. Men det är nu inte bara hennes egen vilja som räknas, utan även mannens eftersom de har ett barn tillsammans. Man sätter sig i en jäkligt jobbig sits när man väljer att flytta utomlands med sina barn till sin makes/makas hemland. Det kan i många fall innebära att man inte kan flytta hem med sitt barn. Man kan bli tvungen att vänta tills barnet är vuxet. Det är jättejobbigt, jag förstår det. Men det är så det funkar. 

    Har flera vänner här i Sverige som har samma problem (fast tvärtom, eftersom de vill flytta härifrån).
Svar på tråden Låst i ett annat land med mitt barn.