Inlägg från: Blue Waffle |Visa alla inlägg
  • Blue Waffle

    Ångra namnval

    FruVindstorp skrev 2023-06-21 18:23:07 följande:
    Ångra namnval

    Ångra namnval


    Jag har en dotter på knappt två månader där jag känner mig osäker på hennes namn. Hennes storasyster heter Eira. Det tog väldigt lång tid för oss att hitta och bestämma oss för Eiras namn, men när vi väl gjort det älskade jag det. Jag upplever det som både ett starkt och vackert namn med rötter både i Sverige, Finland och Storbritannien (precis som flickorna har). 


     


    Denna lilla tjej har på prov hetat Ester sedan graviditeten. För mig känns det som att vi bara inte hittade något bättre. Jag tycker att det ?duger?, men känner inte för det lika starkt som för storasysters namn. I kombination med Eira tycker jag det känns bättre, samma sak i kombination med mellannamnen. Men för sig själv känns det bara? meh? Vilket känns extra dåligt då vi verkligen jobbade på storasysters namn och jag känner mig så nöjd med det. Jag tycker heller inte att namnet passar henne och ser henne inte som en Ester. 


     


    Hade inte detta problem med första tjejen, namnet passade direkt. Men kanske växer Ester i sitt namn? Hur upplever ni som haft liknande känslor det, blir det bättre med tiden? Har ni kanske t.o.m. bytt namn och hur kändes det? 


     


    Jag har ju inget namn på lut som jag skulle föredra. Pappan (och alla andra) gillar Ester, men han tycker inte att det är lika noga som jag tycker. Hade jag pushat för ett annat namn hade han nog kunnat tänka sig att byta. 


     


    Hjälp och input? Är det ens rimligt att byta? I så fall förslag på andra namn? Inte för gulligt, inte bland de absolut vanligaste, men behöver inte vara ovanligt och ska inte vara ?konstigt?. Om det hade nordiska och/eller brittiska rötter vore ju roligt, men inget krav. 


     


    Tldr Tvåmånaders dotterns namn känns inte helt hundra. Vänjer man sig eller ska man byta och i så fall till vad?


    Håller med om att Ester bli lite blase jämföt med Eira. Kanske ett stakare namn som Astirid, Ingid, Freja, Margareta eller Svea
  • Blue Waffle
    FruVindstorp skrev 2023-07-08 13:01:31 följande:

    Ja, något är det ju som gör att jag har svårt att landa i namnet. 


    Tack för förslag!


    Lycka till, hoppas du hittar något starkt och fint :)
Svar på tråden Ångra namnval