Inlägg från: Agda90 |Visa alla inlägg
  • Agda90

    Vad svarar man när någon säger att den är tjock?

    Eftersom jag själv är rund och go och vissa dagar hatar min kropp så hade jag varit brutalt ärlig och frågat vad hen är ute efter?
    a) sluta klaga och gör något åt det
    b) lär dig älska dig själv för den du är
    c) alla är olika och man får aldrig drömkroppen. Alla klagar på något. Ska du vara så bitter eller ska du leva ett liv?

    Hur jag uttrycker mig exakt beror på personen men det hade blivit något utifrån de tre punkterna ovan.

  • Agda90
    dopsid1 skrev 2023-07-07 15:51:20 följande:
    Ja, det var rakt på sak! Men tror du att du skulle säga så om du inte var "rund och go" själv? Jag är inte rund och go men hatade min kropp i många år så den känslan vet jag allt om. Och som du säger "drömkroppen" finns den ens förutom i ens egna huvud? 
    Jag skrev i slutet "hur jag uttrycker mig exakt beror på personen men det  hade blivit något utifrån de tre punkterna ovan".

    Jag vet inte hur jag hade uttryckt mig om jag själv inte hade haft det bagaget som jag har. Det är omöjligt att veta. 

    Drömkroppen finns inte frivilligt i våra huvud. Många får det inpräntat - hur man ska se ut för att vara attraktiv. 
    Senast idag läste jag en insändare till "Må bra" om en man som hade problem att prestera, han slaknade. Han förklarade i sin insändare till coachen att han var attraherad av sin fru och tände på henne men något hände rent fysiskt. Kommentarerna till den insändaren alltså det är inte konstigt att folk (framförallt kvinnor) bantar sig sönder och samman! Någon man skrev "är hon tjock för jag tänder inte på tjocka kvinnor" och en annan "man tröttnar på sin gamla fru och tänder inte på henne helt enkelt. Skaffa en yngre, snyggare kvinna". 
    Det är ju inte konstigt att idealet är snedvridet och att folk anser att de inte duger. 

    Men jag är övertygad om att man måste fråga vad personen är ute efter när man säger att man är tjock. Hur ska man annars kunna ge rätt svar eller hjälp?
  • Agda90
    Anonym (Palle) skrev 2023-07-10 08:37:48 följande:
    Men det finns ju uppenbara problem, speciellt när man blir äldre. Problem som man inte rår för. Jag hade gärna velat bli mer och mer attraherad av min fru med åldern, rent fysiskt, men så är det ju inte. Däremot har vi ett bra förhållande i övrigt.

    Dessutom handlar det inte om ett supertränat ideal. Det finns något mellan ett supertränat ideal och riktigt tjock. Vi blir ju bara fetare och fetare som folk, och det finns inget sunt i det alls.
    Jag är en väldigt aktiv person. Tränar 3-4 gånger i veckan. Äter extremt bra, ren mat, bra näringsinnehåll. Inget skräp. Dricker ett glas vin i veckan. Men pga sjukdom och hormonella störningar kan jag inte gå ner. Enligt vården är jag fet. Men antingen så sätter jag mig på röven och gråter för att "alla tycker att jag är fe" eller så lever jag det enda liv jag har. Min man säger att när jag "sadlade om mental" blev jag sjukt sexig. 

    Det finns så många olika sätt att leva på och även om jag är fet så är jag friskare än många andra. Det är därför jag tycker att det är viktigt att fråga vad en person är ute efter när hen säger att hen är tjock. Lycka sitter inte i antalet kilo, inte heller alltid friskhet. 
Svar på tråden Vad svarar man när någon säger att den är tjock?