• Bis mis

    Borde otrohet brotts rubriceras?

    Flies skrev 2023-08-13 21:58:44 följande:
    Borde otrohet brotts rubriceras?

    Kan detta komma att tas upp och kunna gå under psykisk misshandel? 


    Idag är inte psykisk misshandel ett brottsmål men för alla som levt under och med giftiga relationer så ÄR det en verklighet. Ofta människor med någon typ av störning. Ofta odiagnostiserad då dessa hen sällan ser sina egna problem och triggas och blir aggressiva när de konfronteras. 


    Att sedan bli utsatt för en otrohet är ett rent psykiskt lidande med många mycket svåra beslut. Jag förstår absolut att man kan känna lust eller bli attraherad av någon och att många problem i relationer kan leda till otrohet. Moraliskt riktigt, absolut inte i min mening. Våga stå för dina handlingar och fria val. Att bli bedragen är något hemskt, att bli lurad. ?Offrets? mentala hälsa kommer att skjutas i sank, är detta rimligt att utsätta en annan människa för? 


    Att bli lurad, bedragen av någon som står dig närmast? Förtal är ju brottsligt, vilket egentligen rent krasst skulle kunna vara skit snacket i fika rummet om någon. Hur kan då inte en handling som psykiskt och mentalt och brutalt skadar en annan människa inte vara brottslig? 


    Nu tänker ni på rättigheter, jämställdhet och annat, men detta med otrohet ÄR psykisk misshandel. Ni som råkat ut för det när ni varit i tron om att du och din partner arbetar för samma sak, kom med er åsikt. Ni som inte råkat ut för det kan aldrig sätta er in i vad vi som drabbas går igen. 


    Därför ställer jag frågan igen, Psykisk misshandel måste bli en brottsrubricering då kan ju faktiskt otrohet bli det indirekt? 


    Mjo, jag kan tycka det på ett sätt. När man har stora bostadslån, barn och annat ihop så tar man rätt stora risker, både ekonomiskt och med sin och sina barns väl och ve. Jag tycker att det är ett bedrägeri där man kan få stora ekonomiska förluster. Dom här stora åtagandena gör man för att man litar på att inte få mattan ryckt under fötterna. Gick på en rejäl smäll på detta viset för ett antal år sen. Advokater är inte billiga heller om det visar sig att exet är en riktig svinpäls och man faktiskt behöver en.

    Sen hur det ska bevisas är ju en annan femma.

    Om jag någonsin skulle lita på någon igen för att ta stora lån ihop så skulle jag se till att ha allt nedskrivet och undertecknat. Jo, jag skulle ta den diskussionen även när allt är bra. För motsatsen betalar man för hela livet sen i stort sett.
  • Bis mis
    FuckGoggleAskMe skrev 2023-08-17 12:05:28 följande:
    Med det resonemanget är det väl också bedrägeri att inte vara tillsammans till döden skiljer en åt. Man borde kanske inte få lov att skilja sig heller, även utan otrohet, för det kan få stora ekonomiska konsekvenser. 

    Naturligtvis ska man vid stora ekonomiska affärer ha avtal nedskrivna, när det gäller bolån tillsammans med andra och i alla andra situationer. 
    Det är nog själva lögnen man lever i som försvårar vid otrohet som jag ser det. Då kan det gå ett år medans partnern lever ett dubbelliv, själv är man ovetande. Om nån vill separera och kommunicerar det så har man tid att förbereda sig. 

    Om partnern för undan gemensamma pengar systematiskt, belånar det gemensamma huset kan det bli svårt. Alla spelar inte ett rent spel vilket du verkar förvänta dig.
Svar på tråden Borde otrohet brotts rubriceras?