Inlägg från: Littlebird91 |Visa alla inlägg
  • Littlebird91

    Ska vi bli särbos?

    Det hjälps ju inte att ?bara ge det tid? och tro att ni helt plötsligt ska få ett annat resultat utan att ändra något? Det som är viktigt för dig bör vara viktigt för honom. 
    Jag anser att just husköp är en stor sak, som ska pratas igenom och ha tydliga ramar. Också för att det finns barn inblandat, om det händer något osv. 
    Har själv inte varit i denna situation men har den inom familjen. De har gjort så att personen som äger huset står för renovering, huslån, hushållsunderhåll. Den personen som inte äger huset hjälper till med el, sophämtning och en liten symbolisk summa. Jag upplevde att när den personen som äger huset verkligen släppte in den andra tex måla om lite/göra om, byta ut möbler och piffa till det till något gemensamt så blev det så småningom bra. Tror det var avgörande. 
    Men det är ju ett dilemma. Jag tycker det är enklast att dela upp det så, med eventuell försäljning i åtanke. Om du nu skulle hjälpa till med huslånet, har han tänkt att ge dig halva huset då eller? Låter bara konstigt, speciellt när du inte ens vill köpa in dig eller bo där. Nej han kan inte kräva det.. hade försökt spara och satsa på att köpa något tillsammans istället där alla trivs. 

Svar på tråden Ska vi bli särbos?