Inlägg från: Anonym (Självvalt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Självvalt)

    Att vara singel

    Varit utan partner i hela mitt liv och trivs med det.

    De enda som behandlat mig illa för detta har varit konservativt lagda män och kvinnor som saknat vettet att respektera det faktum att vissa trivs bättre i sitt eget sällskap. 

  • Anonym (Självvalt)
    Anonym (orättvist) skrev 2023-10-03 01:55:50 följande:

    Tyvärr är man som 45årig kvinna helt socialt körd om man inte lever i ett par. Det var en stor anledning till att jag inte ville separera. Visste hur hemskt ensamt livet var innan. Fick under mitt förhållande äntligen bli insläppt i tjejgäng!  Ingen såg på mig som ett hot. umgicks med hur många som helst och trivdes med livet. På jobben visste folk att jag var i ett par och karriären tog fart. Sen lämnade han mig föt en annan kvinna på ett fult sätt. Ingen av våra gemensamma vänner hörde av sig. På jobbet är det obekvämt. Festliga tillställningar? Nja. Folk är livrädda för singelkvinnor. Umgås bara med min kusin och en barndomskamrat. Från stort umgänge med middagar varje helg till 6 månader av att vara på några "fikor." 


    Så ser den sociala konstruktionen ut idag. Kvinnor som blir lämnade är social paria. Kvinnor som klampar in och ligger med man i relation belönas med att bli insläppta i gemenskapen. Fy fan. 


    Låter lite överdrivet faktiskt. Finns massor med kvinnor som lever som singlar idag. Varför skulle detta vara så stigmatiserat? Tror dig inte riktigt. 
Svar på tråden Att vara singel