Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 10:30:03 följande:
    Jag säger det igen...Du verkar inte förstå vad apartheid är för något.  Diskriminering är en del av apartheid. Illegala bosättningar är ett resultat av just diskriminering av palestinier som fördrivs och får inte bygga nytt, medans in flyttar bosättare från andra länder, tar över palestiniernas hus och får även bygglov att bygga nya bostäder. Allt detta är apartheid. Du borde verkligen läsa mer om apartheid i Israel, läsa rapporter (finns flera oberoende vetenskapliga rapporter) om det och sedan diskutera sakligt. 
    Termen Apartheid innebär olika lagar och regler för olika etniska grupper.  Inte bara diskriminering. "Apartheid i Israel"???? Du pratar om Västbanken! Det är faktiskt skillnad. Och jag säger inte att det är bra. Men man ska inte framställa det som om det gällde palestinier i ISRAEL! 

    Det här kanske är kontroversiell, men det är skillnad om man lever i ett land och vill vara del av det landet och håller sig till de reglerna som gäller. Då har man också rätt till samma rättigheter.  Det är ganska självklart. Där är det lättare att klaga om man inte blir behandlat på samma sätt. Och det kan min kompis i Israel (som är gift med en palestinier) också göra någon gång. Det förekommer nån gång även i Israel att det blir orättvisor. Dock inte systematiskt. 

    Västbanken - jag tycker inte det är rätt heller hur det går till där. Men jag förstår också att Israel inte bara släpper in alla för att jobba där eller röra sig hur som helst. Eftersom det har hänt för mycket, eftersom många därifrån är fientligt inställda och beredda att skada Israel. Som sagt, man måste lösa hela den situationen. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 11:11:35 följande:
    Gömmer du med flyt att Israel begränsar hela tiden alla varor som går in i Gaza? Glömmer du också att Israel styr både vatten, elektricitet och telefonkommunikationer i Gaza? Ingenting kan utvecklas i Gaza pga omfattande restriktioner från Israels sida. 
    Fel. Mycket hade kunnat utvecklats om inte Hamas hade lagt pengarna på vapen.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 13:17:55 följande:
    Det är inte bara Hamas uppgifter. Läkare utan gränser och andra humanitära organisationer finns på plats och bekräftar att att det tusentals döda barn. Sedan Joe Biden sa samma sak som du om civila offer, har man gjort en lista över alla döda med namn och registreringsnummer. Israel har inte sagt emot eftersom de har också stenkoll på alla i Gaza.

    Men hur många döda palestinska barn är för många för dig? Hur många palestinska barn kan dö tycker du för att du ska säga "det räcker nu"? 200? 1000? 2000? 3000? 6000? 
    Okej, då är det kanske så att många barn har dödats. Det finns ju väldigt hög andel barn i Gaza.  På dig låter det som om hämd vore målet. Men det handlar om att ta bort Hamas och deras underjordiska vapenfabriker. Gör man inte det, så blir det ändå civila offer framöver. Jag tror inte det blir bättre om man inte gör klart det nu. Och jag tänker också att IDF ju måste vara inne i Gaza nu. Då finns det inte behov av fler raketer. Då blir det inte så många civila offer heller.  
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 13:27:06 följande:
    Ange källa för din information om att Hamas hindrar Gazas utveckling?
    Du har aldrig angett någon källa. Börja med att ange källa för den där listan, som iofs är intressant, men jag vill veta var den kommer ifrån.

    Det här med att Hamas har hindrat Gazas utveckling har jag hört från många olika källor, t.ex. från tyska nyhetsprogramm. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 13:30:57 följande:
    Du svarar inte på mina frågor. Du har nu länge hävdat att barnen är bara collateral damage och att så så många har inte alls dödats. För mig är 200 döda barn redan för mycket. Hur många döda palestinska barn tycker du är för många?

    Men hur många döda palestinska barn är för många för dig? Hur många palestinska barn kan dö tycker du för att du ska säga "det räcker nu"? 200? 1000? 2000? 3000? 6000? 
    Den frågan är idiotiskt. Sånt svarar man inte på. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 13:33:56 följande:
    Källan är Human Rights Watch kända rapport som också undersökte om Israel var apartheid. 

    www.hrw.org/report/2021/04/27/threshold-crossed/israeli-authorities-and-crimes-apartheid-and-persecution

    Men i vanlig ordning kommer du inte vilja läsa den heller eller hur?. Trots att även den här källan är mycket pålitlig och internationell organisation som är helt oberoende.
    Nej, för att du ställer in länkar om samma saker om och om igen. Och jag har sagt tidigare: Det här är EN sida. Och jag menar inte främst palestiniernas, utan de undersöker bara människorätt, men tar inte hänsyn till hela situationen.  Här har vi en galen terrorgrupp som inte har några problem med att tusentals civila. Därför är främsta målet - för att rädda civila liv - att få bort Hamas.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 14:06:21 följande:
    Varför är den idiotisk? För att den avslöjar dubbelmoralen?
    Snarare visar det på DIN okänslighet inför det som händer. Och framför allt: Om du tycker att människor kan bestämma att si och så många döda är okej, så är det ditt sjuka sätt att tänka. 

    Jag tror att även palestinierna på Gaza kan vara i större fara om man låter Hamas fortsätta. Vi kan inte veta om det skulle dö fler eller färre, men det är en stor risk. Situationen måste lösas, man kan inte fega ur nu. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 13:47:28 följande:
    Apartheid pågår i HELA ISRAEL! Lär dig vad apartheid betyder innan du uttalar dig. Läs rapporterna!
    Ändå har du inte kunnat ge ett enda exempel på något som liknar Apartheid inuti Israel. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 14:17:55 följande:
    haha ja just det..rapporten kan inte vara sannn eftersom den påvisar hur är Israel apartheidregim och inte någon annan? Det är väl klart att det är inte palestinier som utövar apartheidregim. Det är Israel som förtrycker, fördriver, mördar och diskriminerar och det finns bevis för det. Du pratar om Hamas men det är civila palestinier som apartheidregimen vänder sig mot! Läs rapporten!
    Har du läst ordentligt? Eller har du dålig läsförståelse. Läs igen.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-14 14:25:45 följande:
    Bara det här borde räcka för att man ska förstå vidden av alla brott som palestinier utsätts för.
    Allvarligt? Hela meningen, tack. Källa, tack. 
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta