Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    Anonym (Fader) skrev 2023-11-12 23:43:35 följande:
    LÄS HELA RAPPORTEN INTE BARA SAMMANFATTNINGEN. 🤣🙈
    Nej, jag har gjort min skyldighet med att läsa sammanfattningen. Om du vill få fram att det verkligen finns konkreta händelser och lagar som innebär en apartheid-situation så får ju du presentera bevisen. Och det innebär att citera, inte att hänvisa till hela rapporten. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-12 23:54:07 följande:
    Nej, det är inte bara avsikter. Israel ockuperar det är fakta. Israel har lagar som gör att palestinier inte har samma rättighter som judar. Illegala bosättningar är också fakta och Israel göt allt för att utvidga dessa ännu mera. Israel utomrättsligt fängslar palestinier, dödar dem och river deras hem. ALLT DET HÄR ÄR BEVISAT FAKTA.

    Det är helt galet hur iraelvänner manipulerar sanningen. Men ju mera de ljuger desto mer blir det uppenbart för andra. Eftersom deras lögner är så ytliga och i absurdum lätta att genomskåda.
    Det är pga att dessa paranoida påståenden som man inte kan ta dig på allvar. Jag försöker faktiskt förstå. Om du kan så mycket om ämnet, så förstår jag inte varför du inte presenterar konkreta bevis. Jag har aldrig varit bara på den ena sidan - vilket du helt uppenbarligen är. Hade palestinierna blivit attackerade, hade jag försvarat dem. Men just nu har judarna blivit attackerade (först alltså) senast. 

    Du gör ditt bästa för att vända folk mot palestiniernas sak. Och då hjälper det inte heller att byta nick. 
  • AndreaBD
    Mentat skrev 2023-11-13 06:46:07 följande:
    Det här är mycket talande: "Fader" vänder tesen om att kriget startade pga att arbstaterna anföll Israel till att kriget startade pga att Israel proklamerades. Jag har inte tidigare sett ett så tydligt bevis på att "Fader" förnekar Israels rätt att existera men det är onekligen logiskt givet tidigare inlägg i tråden. Det gör Hamas också.
    Precis. Om man påstår att det automatiskt blir krig, att de måste attackera judarna om de bildar en egen stat, då tycker man ju att de inte får finnas där. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-13 08:58:09 följande:
    Du verkar inte förstå...flyktingar har flyktingstatus tills de får ett nytt medborgarskap. De har flytt från sitt hemland och har rätt att återvända.

    Återigen är min fråga, varför får inte palestinska flyktingar återvända till sina hem? 
    Ingen hindrar väl de att återvända till Israel? Och palestinierna har ju haft möjlighet att skapa en egen stat flera gånger sedan 1947. De har bara inte velat göra det för att de inte var nöjda med detaljerna. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-13 09:12:55 följande:
    Det börjar bli dagisnivå på diskussionen. "Men de då?"

    Det är inte andra kringliggande länder som dödar 10 000 oskyldiga civila på bara en månad. Det är inte andra länder som Ja, Hamas är en terrororganisation som vill utplåna Israel, men Israel är inte mycket bättre själv eftersom deras mål är utplåning av Palestina och palestinier. Finns många videoklipp där israels ultraortodoxa rabbiner pratar om att man bör döda alla palestinier, även deras barn, eftersom barnen blir israels fiende när de blir vuxna. Det är så vidrigt på alla sätt och vis. Och det är precis det vi ser att Israel gör. De dödar hänsynslöst alla palestinier och även deras barn. 
    Bland judarna är det PRECIS som bland palestinierna - det finns några få extremister. Och ja, det är förstås ett problem att israeliska politiker tar så mycket hänsyn till dem. Annars blir de ju inte valda. Det är också ett problem man måste ta itu med. Innan de blir så många att de är en majoritet. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-13 13:12:37 följande:
    Jo, staten Israel vägrar palestinier deras rätt att återvända. 

    Det är inte detaljer. 1948 var judarna inte en majoritet i sin del. Alla förslag från Israel har alltid varit otroligt dåligt för palestinier.  Ingen skulle acceptera sådana förslag. 

    Snälla, läs på innan du uttalar dig. 
    Att återvända VART? Till Israel, respektive Västbanken eller Gaza vägras dem väl inte komma tillbaka?  Till exakt samma hus eller samma by - kanske. Men det fungerar så - det var därför 40 - 60 miljoner blev fördrivna i Europa efter andra världskriget. Med tanke på det var det väl ett dåligt beslut att börja ett krig istället. 

    Jag tänker främst på planen från 1947 och den gjorde inte Israel utan Storbritannien. Och där skulle araberna ha lite drygt hälften av landet. Visst, judarna var färre, ungefär en tredjedel. Men det var den första och enda staten för judarna och det fanns många miljoner fler judar som råkade illa ut, i olika länder. Så man kunde ju förutse att det snart skulle bli många fler. 

    Och palestinierna hade alternativ. Jordanien hade precis grundats - också av britterna, ett ganska stort land med inte så mycket folk. Så det fanns ju också att tillgå. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-13 13:24:09 följande:
    Israels sionistiska politik har alltid varit, fördriva araber, ta deras hem, ta in olagliga bosättare och ta över allting. Att sedan utropa en stat skulle få vem som helst att starta krig.
    Påstår du. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-13 13:29:38 följande:
    haha a men lägg av. Det här börjar verkligen bli dagisnivå. :)
    Det säger ju allt om dig. Hen är ju den som verkar ha bäst kunskap. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-13 13:36:09 följande:
    Världen över är det massdemonstrationer för palestiniernas rätt att leva fria. 
    Det är inget bevis överhuvudtaget. Det säger INGET. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-13 13:28:30 följande:
    haha så du menar att du är påläst genom att ha läst sammanfattningen? Ja, det säger allt om dig och hur du hämtar in din information.
    Det har jag aldrig påstått. Men jag tänker inte läsa den långa varianten när det gäller en organisation som bara gräver fram info på en sida. 
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta