Inlägg från: Nymphomania |Visa alla inlägg
  • Nymphomania

    Vad är orsaken till att en får känslor för någon annan än sin partner?

    Det sägs att de flesta nångång, framförallt under ett längre förhållande, får känslor för någon annan, men det väsentliga är ju om man väljer att agera på känslorna.

    Då till min fundering, om man blir förälskad/får känslor för någon annan innebär det alltid något av följande:
    * Man är osäker på sin relation/man är inte rätt för varandra/ man är inte lycklig i relationen 
    * Man är polyamorös 

    Eller vad anser ni och kan det skilja från person till person eller situation?

    Jag har under mina snart 15 år tillsammans med maken blivit förälskad i 3-4 andra personer och det UTAN att sluta älska min partner. Vid 2 av tillfällena var vårat äktenskap kantstött och under påfrestning, men inte de övriga gångerna.
    Jag har inte agerat på känslorna trots att de varit besvarade. Men eftersom det återkommer så har jag börjat fundera på om jag är polyamorös eller om det är nåt jag saknar något i äktenskapet...  
    Jag skulle dock aldrig kunna tänka mig att leva som poly av flera anledningar. Min man skulle aldrig gå med på det heller då han är väldigt monogam. Och jag är för svartsjuk, och han med. Skulle inte funka.
    Jag är öppen och både visar känslor och kan prata om dom, är tydlig osv i vår kommunikation men min man har lite svårt att prata om känslor och ja, det mesta sånt. Han är mer praktisk lagd öht. 

  • Svar på tråden Vad är orsaken till att en får känslor för någon annan än sin partner?
  • Nymphomania

    Ja men precis, Isa. Jag tänker också att det ena inte utesluter det andra. Alltså att kärleken jag/en person känner för sin partner inte behöver bli påverkas av att man känner starkt för nån mer.
    Jag tänker dock att i poly-relationer pratar man ibland om Primär-partner och sekundär, därför jag känner mig lite åt polyamorös-hållet. 
    Min man är ju min stora kärlek, och jag kommer aldrig välja bort honom. Men trots det kan jag bli förälskad i andra. 

  • Nymphomania

    Svar till Tukt: Mycket väl formulerat och tänkvärda ord. Känslor är ju faktiskt väldigt avancerade saker.
    Och precis som du säger, man kan ju älska sitt hem och absolut inte ha några planer på att byta bostad eller köpa en till, men att gå på visning eller bara drömma om nåt annat boende är ju mänskligt. 

Svar på tråden Vad är orsaken till att en får känslor för någon annan än sin partner?