• Anonym (wtf)

    Har känslor till en annan och känns fruktansvärt jobbigt!

    Anonym (XXX) skrev 2024-03-16 16:08:50 följande:
    Menar du, att det alltid är den som man är gift med som är rätt? Ingen människa har någonsin gjort ett misstag på den punkten? Och ingen människa har någonsin mött den som EGENTLIGEN var rätt, först efter ett antal år med maken/makan? I samtliga fall när människor har upplevt det som TS upplever, så är det bara dumheter och inbillning som ska struntas i?

    (I just det här fallet, kan det även vara så att TS inte fick välja make själv från början.)
    anna0911 skrev 2024-03-17 20:10:57 följande:
    Tack, folk är så jäkla dömande vad gäller äktenskap På FL.  Som att har man gift sig så kan och får man aldrig bryta loss och man ska jobba på äktenskapen i absurdum. Det kan faktiskt vara så att man passar bättre med någon annan. 
    Hur fan lyckas ni få det inlägget till att vara "dömande" och att man inte ska få kunna bryta upp?

    Personen skriver ju uttryckligen 1. Lämna din man som FÖRSTA val?

    Så typisk för gränslösa människor på FL, allt, precis alla som inte innebär total gränslöshet där man kan göra precis vafan som helst oavsett vad det får för konsekvenser för andra är jätte jätte dömande Tomte
  • Anonym (wtf)
    Anonym (Ella) skrev 2024-03-17 23:05:22 följande:

    Ja vad gör man?

    Är i samma sits fast inte lika handfallen som du. Men känslor finns från bådas håll- och det blir svårare och svårare att dölja på jobbet. Vi rör oss som i symbios, skrattar och skämtar, han rör vid mig på oskyldiga sätt men nu ser att att cheferna börjar skriva på sig (han är en högt uppsatt chef). Det blir svårare och svårare att kväva.

    Vi har inte varit otrogna med varandra. Men hur i helvete får man stopp på känslorna? När man träffar
     någon som det känns så rätt med? Samtidigt älskar jag min man och vårt liv. Att lämna det är inget alternativ.

    Säger som flera andra här, man får söka sig bort från situationen. Byta jobb, men att inte träffa honom är som om någon skulle rycka mattan under fötterna. Får svårt att ens andas vid tanke av att aldrig träffa honom igen :(


    Fast ibland får man kanske göra saker för sin familjs skull som känns jättejobbiga och man får svårt att andas?

    Du vet ju att förr eller senare kommer det gå illa om ni fortsätter som ni gör, är inte din familj värt lite "andnöd" en kort tid?
  • Anonym (wtf)
    Anonym (EML) skrev 2024-03-20 08:47:24 följande:

    Jag håller med det du säger, och jag har alltid tänkt så innan jag träffa den andra! 


    Är säkert att du har inte upplevt en sånt känsla förut, det är inte så lätt som du tycker!


    Visst, jag skäms varje gång jag ser min man, men däremot det är riktigt hård att kunna kontrollera mina känslor 😔


    Varför inbillar sig alla människor som har svårt att kontrollera sina känslor att de är de enda människorna på planeten med förmåga att känna saker?

    Du har aldrig funderat på att andra kanske känt precis samma saker som du och precis lika stark men bara varit bättre än du på att kontrollera det?

    Om du ska springa runt och rättfärdiga din brist på förmåga att kontrollera starka känslor med att just dina känslor är så mycket starkare än andras så kommer du givetvis aldrig lära dig göra det. För att kunna fixa personliga brister så behöver man kunna erkänna dem för sig själv först.

    Nej det är inte styrkan på just dina känslor som är problemet, problemet är att du är dålig på att hantera dem. När du insett det kommer du kanske oxå inse att det finns hjälp att få. Du kan tex boka in dig på samtal med psykolog för att få tips på hur man hanterar starka känslor.
  • Anonym (wtf)
    Anonym (EML) skrev 2024-03-22 23:08:58 följande:

    Det du säger är  faktisk logiskt. Det är precis vad jag kämpar mot just nu och försöker undvika honom så mycket jag kan! Inte lätt, när han inser det då försöker han spela det smart, han håller sig mer nära och få ögonkontakter, skämtar etc.

    Jag verkligen hoppas att jag kan kommer över honom snart, och att kunna fokusera på mitt liv igen 🙏🏻


    Ja så är det nog, men varför låtsas du (jag skriver låtsas för du skulle ju kunna göra annorlunda om du ville) vara helt passiv och viljelös och låta honom få fria tyglar att göra lite som han vill, det du kallar för "spela det smart"?

    Varför måste du undvika, varför inte konfronterar och få slut på det en gång och för alla?

    Du vet väl att du KAN säga ifrån oxå?
    Du vet väl att du KAN säga att du redan är i en relation, är obekväm med hans flirtande och vill att han slutar med det?

    Varför väljer du att inte göra det? Kan det ha något med att du samtidigt vill att han ska göra så så att du kan njuta av pirret och bekräftelsen? Och om du medvetet ser till att låta det fortgå, kan du verkligen säga att du gjort allt för att få stopp på det? 
Svar på tråden Har känslor till en annan och känns fruktansvärt jobbigt!