Inlägg från: Anonym (Crazy in love) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Crazy in love)

    Får en lärare inleda en relation med sin (vuxna) elev?

    Någon som vet hur det ligger till här? 


    Jag har nämligen fått en väldigt fin kontakt med min lärare på Yrkeshögskolan där jag studerar. Jag är 6 år äldre, så är inte i nån beroendeställning rent åldersmässigt. 


    Vi har verkligen klickat på det personlighetsmässiga planet. Det började med att vi fick till många och långa diskussioner då vi bondade över ett intresse vi har gemensamt. Detta direkt efter lektionstid. Sen satt vi och lunchade ihop vid två tillfällen, varav ett var en annan studerande också med. Det ledde sen till många mejl som eskalerat och jag vet liksom inte om vi ens får hålla på och skriva såhär mycket som vi gör (absolut inget sexuellt). Han är åt det aspiga hållet och jag har alltid varit den där snygga kamouflerade nörden som överraskar genom helt andra intressen och åsikter än man kan tänka sig vid första anblicken. Han är precis den typen av man jag brukar falla för och det är alltså det jag har gjort. 🙈 

    Man brukar kunna känna av om det är ömsesidigt och jag är rätt övertygad om att så är fallet här. Han beter sig dock alltid korrekt i klassrummet och jag har inga fördelar där. 

  • Svar på tråden Får en lärare inleda en relation med sin (vuxna) elev?
  • Anonym (Crazy in love)
    Anonym (LA) skrev 2024-01-31 18:30:07 följande:
    Nej, det är olagligt så länge han betygsätter dig. Sansa dig lite kvinna och vänta tills studierna är färdiga. Köp en dildo tills dess. Knulla är inte allt här i världen. 
    Jag är kär i honom, tror du att en dildo ersätter det? 
  • Anonym (Crazy in love)
    OlgaElvira skrev 2024-01-31 18:21:34 följande:

    Nu är ni båda vuxna såvitt jag förstår. Men, om det är en lärare som i sin yrkesroll ska betygssätta dig. Då är det olämpligt och läraren kan råka riktigt illa ut. Ni bör se till att ni inte har någon som helst lärare - elev relation om ni avser att ha en relation. Läraren bör också ta upp frågan med sina överordnade.


    Problemet är dock att kursen han har mig i inte är slut än, så han kommer att betygsätta mig ja. Förstår ju att jag måste avvakta med att säga nåt om mina känslor tills kursen är slut? 
  • Anonym (Crazy in love)
    Tukt skrev 2024-01-31 19:33:40 följande:

    Får och bör, är olika saker.


    Så om vi sköter det snyggt är det inget han kan bli straffad för? För jag vill verkligen inte att han ska råka illa ut. 
  • Anonym (Crazy in love)
    Jemp skrev 2024-01-31 20:31:16 följande:
    Av arbetsgivaren så jo, risken finns.

    Beroendeställning är ju mycket mer än bara ålder, det här är ett klockrent exempel.

    Är det här enda kursen du ska ha honom i?

    Ja. 


    Påverkar det något att han endast är där på uppdrag, eller hur man nu ska uttrycka det? Alltså han är inte anställd på skolan egentligen utan på ett annat ställe, han är liksom inhyrd. Är det en fördel eller nackdel i sammanhanget? 

  • Anonym (Crazy in love)
    Anonym (Hmmm ...., ,) skrev 2024-01-31 21:33:37 följande:
    Kan du inte lugna dig tills kursen är klar?

    För hans skull menar jag, fast även din.
    Jag har inte sagt nåt annat. Man kan väl få ställa frågor här ändå? 
  • Anonym (Crazy in love)
    Anonym (Mimmi) skrev 2024-01-31 21:42:46 följande:

    Det finns ju föräldrar på högstadiet och gymnasiet som har sina barn i klassen och måste betygssätta dem. Det finns kanske en lösning de gör där.

    Det är ju inte förbjudet för två vuxna människor att inleda ett förhållande, en vuxen elev är ju inte beroendeställning med sin lärare i den bemärkelsen.

    För den säkra sidan kan ni ju antingen ligga lågt och dejta när kursen är slut.
    Eller så pratar han med rektorn och så kanske går att lösa det att en kollega till honom kollar över dina arbeten och sätter betyget. 


    Att nån annan sätter betyget kommer inte gå. Han är inhyrd konsult pga att ingen annan lärare på skolan behärskar detta ämne. 
  • Anonym (Crazy in love)

    Nu har det hänt. 🙈🙈


    Jag har haft min praktik på samma ställe som han arbetar på och vi har varje dag i två veckor haft sällskap både till och från arbetsplatsen eftersom vi åker 45 min kollektivt åt samma håll båda två och har samma tider. Så vi har verkligen umgåtts intensivt. Så igår tog vi en skogspromenad under lunchen och då säger han att han behöver berätta nåt som han inte riktigt vet hur han ska hantera eftersom det är rätt olämpligt. Sen säger han att sättet vi har kontakt på gör att det känns mer än vänskapligt för honom. Jag sa att jag kände samma sak och sen stod vi där och kramades en lång stund och till slut kysstes vi. 

    Vi har dock sagt att vi måste hålla låg profil med det här. Jag har honom inte som lärare just nu, men kommer att ha under två månader i höst och sen inget mer efter det. 

  • Anonym (Crazy in love)
    PetitLamm2 skrev 2024-03-10 15:11:11 följande:
    Ja, då kanske det blir lite mindre spännande nu dårå och rinner ut i sanden. 
    Varför skulle det? Vi är båda vuxna och vet vad vi säker i en relation. Tror du verkligen att det bara handlar om åtrå när jag skriver att vi verkligen klickar personlighetsmässigt? Det är något jag tycker är svårt att hitta faktiskt, inget man skakar fram på Tinder bara sådär. 
Svar på tråden Får en lärare inleda en relation med sin (vuxna) elev?