Inlägg från: Anonym (oppsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (oppsan)

    Kan jag va gravid 3 mån efter förlossning?

    Anonym (Undrande) skrev 2024-02-08 20:20:09 följande:

    Har fortf inte fått min mens och har otrolig mensvärk sedan en vecka tillbaka precis som jag haft när jag var gravid sist. Ett test som visade väldigt svagt positivt i förmiddags och ett som visa negativt nu ikväll. Undrar verkligen vad som stämmer här och inte haha.


    Har du bild på det positiva?
    Är en graviditet önskad!
  • Anonym (oppsan)

    Sen vore nog regelbunden mens ganska ovanligt bara 3 mån efter fl? Alltså att den skulle vara på pricken direkt? Vet du exakt när du haft äl? 

  • Anonym (oppsan)
    Anonym (XXX) skrev 2024-02-09 10:01:18 följande:
    Du har fel. Om man helammar fungerar det i de allra flesta fall. Med betoning på HELammar. Börjar man ge flaska vissa mål, så minskar de hormoner som håller ägglossningen tillbaka.

    I U-länderna har man alltid vetat detta, och kvinnorna har därför kunnat ha tre-fyra år mellan barnen trots att det inte funnits preventivmedel. Men Nestlé förstörde detta när de införde sitt dödspulver där.

    Nu tror många fattiga kvinnor fortfarande att man är modernare, finare och mer som västerländska kvinnor om man flaskmatar, och detta gör att de blir gravida igen nästan genast efter den förra förlossningen, fastän familjen inte har råd med de barn de redan har. Förutom alla andra problem med flaskmatning, som att de plötsligt inte har råd att köpa mer pulver (och då har den egna mjölken sinat), att det inte finns rent vatten, att de inte kan läsa doseringen på förpackningen...
    men detta stämmer inte. helammning hämmar ägglossningarna hos många,
    men verkligen inte för alla. jag och många kompisar har fått mens typ genast trots helammning :).
Svar på tråden Kan jag va gravid 3 mån efter förlossning?