• Agda90

    Min vuxna dotter är arg på mig hela tiden

    Jag är lite kluven här. Dels är TS dotter vuxen och ska kunna leva sitt liv själv. Men TS dotter tar inte vidare ansvar för sin ekonomi och sätter sin familj på pottkanten med ogenomtänkta beslut. 

    Den dagen familjen står utan bostad för att allt har skitit sig. Eller ponera att sambon får nog och dumpar TS dotter?
    Vart kommer då familjen (med eller utan sambon) akut behöva ta vägen? Risken att dottern knackar på mammans dörr är ganska stor. 

    Jag har en släkting som är obetänksam och slarvig. Nu står mamman till den här kvinnan och betalar för allt rörande boende för att barn och barnbarn inte ska hamna på gatan. 

    Om risken finns att TS dotter står på farstun en vacker dag utan bostad då hade jag också sagt ställt frågor INNAN de sitter i den situationen. 

    Med handen på hjärtat. Hur många vill att deras vuxna barn ska flytta hem med ett halvt dagis på släptåg?

  • Agda90
    Jemp skrev 2024-02-29 11:29:42 följande:
     Vad läser du som får dig orolig för att familjen ska hamna på gatan? 
    Om man riskerar att inte kunna betala sina lån kan det gå åt skogen. Eller missade du att TS skrev i sitt inlägg att om dottern pluggar utan inkomst så kommer de inte kunna få runt ekonomin på enbart sambons lön....
  • Agda90
    Anonym (En mormor) skrev 2024-02-29 11:58:49 följande:
    Du tycks fatta.
    Dessutom bor jag inte med hennes pappa mer, så det gör det rätt omöjligt.
    Annars har vi en till skilsmässa.
    Ja, jag fattar. Jag är i en omvänd situation. Min pappa förväntar sig att jag ska rädda honom i tid och otid. Men jag vägrar ge honom pengar och jag har sagt att han kommer aldrig att kunna bo hos oss. Vi har inte plats och jag vill inte ta in honom. 

    Jag vet ju hur det funkar med myndigheter. Skulle han köra sin ekonomi i botten (vilket han är på god väg att göra) och jag tar in honom så kommer han ALDRIG att få någon hjälp på annat håll. Då blir han mitt ansvar. Jag VÄGRAR! 

    (om någon tycker att jag gör fel som inte hjälper min pappa: ni vet inte vad jag har gått genom under min uppväxt så håll era åsikter för er själva)
  • Agda90
    Anonym (Ck) skrev 2024-03-01 00:36:18 följande:

    men du kritiserar ju bara så du gör ett kardinal fel... dina frågor ställer du inte för att du vill hjälpa utan för att du försöker sätta krokben.. 

    Hade du velat hjälpa så hade du lärt henne hur det går till istället för att bara ställa frågor hon inte har tänkt på hela tiden...

    Du hade sagt sånt som ?vill du att jag ska hjälpa dig??. Men nu sitter du bara och ger henne meningar, för du vill påpeka att hon är dum som inget vet...


    Hur tycker du att en skiftarbetande på 100% ska hjälpa sin dotter med 4 barn som bor 4 mil bort och har andra barnbarn också?
    TS är dessutom inte purung och det sliter rätt bra på kroppen att arbeta skift. Kroppen behöver återhämtning och även TS har rätt till att leva sitt egna liv. Hennes dotter är 30 och alltså vuxen!! Om man planerar att plugga utan inkomst då får man se till att planera allt runtomkring också. 
    Den gången jag bad mina föräldrar om hjälp var när jag och dottern åkte på kräksjuka när maken var på tjänstresa. Att be sina föräldrar om hjälp då och då är en sak men att boka upp sig flera år framåt på en utbildning utan att ha kollat av att barnpassning under denna tid finns är bara korkat. 

    Innan man börjar gapa och svära kanske man ska ta sig en funderare på att det vi får reda på i en skriven text är en bråkdel av hela bilden. 
Svar på tråden Min vuxna dotter är arg på mig hela tiden