Inlägg från: Anonym (Fred) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fred)

    Varför är jag smal?

    Anonym (smal) skrev 2024-03-18 23:09:49 följande:
    Varför är jag smal?

    Dom flesta i min släkt och omgivning är ganska smala när dom är unga, men kommer till en ålder då dom måste börja tänka på vad dom stoppar i sig för att inte gå upp i vikt. 

    Jag är nästan 50 och har ännu inte kommit dit. Kan äta vad som helst och håller mig BMI runt 19.

    Inte för att det spelar stor roll, men är jag smal för att jag äter bra eller bara för att jag har det i generna? Jag tror väl själv att jag äter rätt kass. Inte extremt onyttigt, men ändå mer skräp än dom flesta. 

    Frukost: Inget när jag jobbar. ca 2 mackor när jag är ledig.

    Lunch: Normal mat från lunchrestaurangen eller matlåda, typ Linnas matkasse stil. Kanske en gång i månaden falafel med pommes. Om jag är hemma typ havregrynsgröt. 

    Mellanmål: En snickers eller liknande om jag är på jobbet. Hemma ett par marmeladmackor och mörk choklad, minst 80% och nån kaka. 

    Middag: Vanlig mat, liknande linas matkasse. Föredrar grönsaker framför vitt ris och pasta. Ibland nåt barnen vill ha, som korv och makaroner. 

    Kvällsfika: Kanske 2 semlor eller en stor bit hemmalagad paj med vaniljsås. Eller 2 portioner chokladpudding. 

    Dricka: Vatten. ca 4 koppar kaffe med mjölk om dan. Nåt glas vin en gång i veckan. Akdrig söta drycker. 
    Äter aldrig vitt bröd. Alltid fullkorn. 


    Ja, jag undrar detsamma. Äter ganska mycket tycker jag, chips, snacks, alkohol och skräp. Har alltid varit relativt smal i jämförelse med intaget. Har testat fasta men min kropp klarar inte av en tom mage då jag blir illamående. Funderar om det är en aggressiv magsyra som gör det.

    Är också relativt muskulös av naturen om det nu är det som förbränner mer än andra. Är definitivt inte särskilt hälsosam. Kanske är muskeltillskottet som reglerar vikten?

  • Anonym (Fred)
    Anonym (smal) skrev 2024-03-20 21:06:32 följande:

    Ja inte helt lätt att veta vad som är normal eller bra mat när kroppen inte visar nåt. Jag äter aldrig chips eller snacks. Håller mig till grönsaker, ägg och nötter till middag och sen wienerbröd och chokladbollar. 


    tränar 3 dagar i veckan och cyklar till jobbet. 


    Mitt kolesterol är högt så jag har lagt av med en del animaliska livsmedel, nu har jag i stället lågt protein, så jag försöker balansera. Käkar sällan sötsaker men kakor innehåller väl en del mättat fett. Kanske värt att göra en hälsokontroll så vet du var du ligger i hälso-väg?
Svar på tråden Varför är jag smal?