Inlägg från: Anonym (Love) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Love)

    Varför är en del mer positiva till barnvakt än andra?

    Anonym (Molly) skrev 2024-03-21 08:57:15 följande:

    Jag tror det handlar om självkänsla och trygghet samt delvis makt. Man gillar inte svärmor så hon får inte vara barnvakt, man vill inte att barnet ska få andra nära band t ex. Barnet blir en av de få saker man kan bestämma över. Man kan även tro att barnet far illa av att någon inte gör exakt som föräldrarna. Ängsliga föräldrar. 


    Däremot känner trygga föräldrar att det bara är bra med fler personer i barnets liv. De känner sig inte utkonkurrerade av andra. De vet att de kommer först för barnet. 


    Detta är min teori. Ganska generaliserande och naturligtvis inte så enkelt alltid. Men så här upplever jag det dels när jag läser om det men även i mitt liv. 


     


    Tror på det här jag också.


    Men sen handlar det givetvis om vad man själv har för erfarenheter och vilken tillit man har till människor. Tror att dom som själva haft en trygg uppväxt, där det funnits många trygga vuxna, dom har större tillit till människor generellt och en känsla av att andra människor är bra för barnet. 

  • Anonym (Love)

    Sen tycker jag mig se ett mönster i att mammor med lite sämre självkänsla upplever sig "bli något" när dom blir mamma, och man vill ha känslan att man är viktig/viktigast för barnet. 

Svar på tråden Varför är en del mer positiva till barnvakt än andra?