• Anonym (bb)

    Autism, att utreda sig. Vad finns det för konsekvenser?

    Ja, en diagnos kan ställa till det för dig i dom avseenden men samtidigt vad du håller på med är inte hållbart. Jag skulle inte direkt sätta en ASD-diagnos på noll info men en bred utredning är självklart om du någonsin tänkt vara fosterförälder/adoptera.

  • Anonym (bb)
    Anonym (j) skrev 2024-03-26 00:37:41 följande:
    En nackdel är att man förr eller senare ?blir? sin diagnos, det vill säga, man ser fler och fler tecken hos sig själv som bekräftar diagnosen. I slutändan blir det en grund för att hävda att man inte kan göra saker, eller måste göra saker, på grund av diagnosen. 
    Ja för man kan aldrig vara realistisk och inse att vissa saker inte funkar och att vara medveten om sina svårigheter är tydligen alltid dåligt. Herregud vad tröttsamt det är att någon alltid ska kommenterar det där. Många av diagnoserna som utreds i en bredare utredning påverkar rejält. Sorry. Skål
  • Anonym (bb)
    Fjäril kär skrev 2024-03-26 15:12:21 följande:
    Och den sämre vården handlar inte om diskriminering som många vill få det till utan att folk med diagnos kan ha svårare att uttrycka sig o h sina besvär och behov. Diagnosen i sig innebär ju ofta en mängd svårigheter som tex ångest och att berätta för en okänd doktor är ofta väldigt svårt. Det blir ofta missförstånd.   Och ja ibland kan läkarna missa symptom på somatiska sjukdomar då ångestproblematiken kan ligga i vägen på olika sätt. Ont i magen är typiskt för ångest men kan lika gärna vara magkatarr eller virus... 
    Jisses, hejochhå. De som inte får vård eller som får alla sina besvär stämplade som autismrelaterade tills någon upptäcker att det inte alls var så är inte bara en bunt otydliga personer även om det förekommer.
Svar på tråden Autism, att utreda sig. Vad finns det för konsekvenser?