Inlägg från: Anonym (Trötter) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Trötter)

    Er inställning till värnplikt

    Anonym (Alice) skrev 2024-03-27 16:08:01 följande:
    Du säger ju själv att alla inte behöver göra vapentjänstgöring - så är det såklart - och då tycker jag att det är lämpligt att man i första hand delar upp det så, att männen gör med vapen och kvinnorna något annat. Så har det varit i hela världshistorien, överallt på hela jorden (om man inte räknar med vissa sagofolk som man inte ens kunnat belägga att de existerat, som amazonerna). Detta är förmodligen av en anledning, tror du inte det..?

    Om man börjar tvinga in kvinnor, tror jag tyvärr att det kommer att bli som i USA - där de inte har värnplikt, men där unga kvinnor luras att skriva på femåriga kontrakt, utan någon provperiod. D.v.s. de vet inte vad det innebär, vid det tillfället då de skriver under för fem år. 

    De ser till att bli gravida, för att det är det enda sättet att ta sig ur det, utom att typ vådaskjuta sig själv...

    Hur har du för övrigt tänkt att det ska funka med graviditet, amning och omhändertagande av bebisar och småbarn, ifall det verkligen blir så att en stor del av alla kvinnor i fertil ålder blir inkallade till krigstjänstgöring? I och för sig är det vettigt att inte skaffa barn under krigstid, hur eller hur, men så kommer det inte att bli. Folk har t.ex. fler utomäktenskapliga förbindelser och otrohetsrelationer under krigstid, för att frun/mannen/pojkvännen/flickvännen är långt borta, och de tänker "jag vet inte om jag kommer att leva i morgon, bäst att passa på idag". 
    Sagofolk som de i Israel t.ex.?

    Ditt underbara resonemang går ju att applicera i fredstid också. Kvinnor har inte i företagsledningar och liknande att göra, de ska vara hemma och städa/passa barnen så som det alltid har varit :)
Svar på tråden Er inställning till värnplikt