• J023

    Tips på tillbehör till småbarnstiden?

    Bästa skötväskan, andningsalarmet, blöjhink och bilspegeln?

    Kan någon rekommendera en skötväska med mycket fack, rymlig och gärna ryggsäcksmodell? 

    Vilka andningsalarm har ni och kan rekommendera?

    Skulle gärna hitta en rymlig blöjhink som inte kräver specialpåsar. Vilka rekommenderar ni?

    Bilspegel, behöver den vara vridbar och ha belysning eller går det lika bra med den billigaste varianten? 

    Vilka egenskaper har ni kollat efter då ni inhandlat ovanstående saker? Är det något ni saknat eller har ni varit möjda med era inköp? 

    Tacksam för tips 🥰

  • Svar på tråden Tips på tillbehör till småbarnstiden?
  • J023

    Tack för era svar 🥰

    Vi behöver oavsett köpa någon behållare att kasta blöjor i, så tänkte att de då skulle få vara det mest luktfria alternativet.

    Den väskan man fick gratis från libero ryms inte ens skötunderlägget i Obestämd så tänkte försöka hitta en ryggsäck som går att använda till annat också. 

    Jag vet att det är väldigt 50/50 om folk tycker andningsalarm är nödvändigt, men precis som man sover tryggare med vetskapen om att man har brandalarm som tjuter om det börjar brinna så tror jag att jag skulle sova bättre om babyn har ett andningsalarm 😊 Det må så vara att man kanske ändå inte kan förhindra plötslig spädbarnsdöd men det är inte sagt att man vaknar av brandalarmet heller.

  • J023
    Maymom skrev 2024-04-12 22:50:20 följande:

    Har haft billigare spegel, funkar bra men saknat lampa flera gånger.


    I vilka situationer har du saknat lampan? 😊 undrar i vilka situationer det behövs, är det just när man kör bil kvällstid för att se barnet? 😊
  • J023
    Maymom skrev 2024-04-13 23:50:00 följande:
    Ja, kvällstid, vi körde ca 2 timmar till vårt lantställe. Är landsvägskörning det kan saknas. Inne i stan är det ju oftast upplyst så man kan se lite ändå.
    Jag förstår. Vi bor på landet och har långa avstånd överallt så vi skulle säkert ha nytta av lampa då 🙏
    Anonym (Ninni) skrev 2024-04-14 07:44:06 följande:

    Man behöver inget skötunderlägg. Det räcker med en liten handduk, och den kan nan knöla ner i vilken väska som helst.


    Kom på en sak till som vi har haft jättestor användning av: små frottétrasor. Till ansike, händer, golv, bord, stol, vid blöjbyten mm. Det skulle gå åt enorma mängder engångsservetter om vi inte haft alla trasor. Går att sy av gamla handdukar (blir mjukast mot barnets hud), men IKEA har billiga också. 


    Generellt är det kul med små specialprylar för ens lilla bebis, men de flesta är rätt, eller helt, onödiga. Ska man tänka på den miljöbelastning det innebär (och det ska man, för som förälder har man ansvar för sitt barns framtid!), så är det bättre att åtminstone köpa dessa gadgets begagnat. 


    Sen undrar jag av ren nyfikenhet: äger du ingen ryggsäck eller annan väska i den storleken? Jag använder min så otroligt ofta (handling, till jobbet, utflykter, till träningen, kortare resor mm), så själv har jag svårt att förstå hur man klarar sig utan! :D 



    Jag har redan köpt ett skötunderlägg 🙈 jag har köpt det mesta begagnat och kollar självklart först om jag skulle hitta prylarna begagnade 😊 
    Jag har en ryggsäck som jag brukar ha när vi vandrar, och det är klart den skulle funka för ändamålet men känns för dyr att lämna att stå i vagnen oövervakad när man är vid parken t.ex. :) 
Svar på tråden Tips på tillbehör till småbarnstiden?