Inlägg från: Anonym (Ninni) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ninni)

    Tips på tillbehör till småbarnstiden?

    Hade min vanliga ryggsäck och la barnprylarna i den. Det behövs ingen särskild skötväska, man kan lägga allt man vill ha med sig i samma. Barnprylar kontaminerar ju inte vuxenprylarna, eller vice versa. 


    Hade inget andningslarm. 


    Vi hade vår vanliga pedalhink att slänga blöjor i. Det behövs inget särskilt. 


    Hade ingen bilspegel. Barnet satt i framsätet. 


    Vi var väldigt nöjda med att inte lägga pengar på saker vi inte behövde. Mitt tips är att inte köpa några prylar innan ni själva upplevt ett behov. 

  • Anonym (Ninni)
    Anonym (Rosa) skrev 2024-04-12 14:35:46 följande:

    Blöjhink är jätteonödigt. Så länge bebisen ammar luktar bajset knappt inget (vet inte hur det är med ersättning). Det luktar när de börjar äta mat men bara om man har soptunnan i ett litet stängt rum... 
    Kan även tipsa om babypottning. Vi började vid 6 mån, slapp nästan byta bajsblöjor helt.

    Andningslarm hade vi ej men babymonitor är bra så man kan lyssna om bebisen vaknar när den sover ute i vagnen, tänk på att den ska vara sladdlöst.

    Prylar som vi använt mycket: barnvagn, bärsele, bedside crib, babysitter, babygym. 


    Håller med om det mesta i bajs-stycket. Vi körde babypottning från ca 3 månader med första (andra gick inte pga hälsoproblem). Verkligen jättepraktiskt! Och när barnen väl äter mat kan man tippa ner det i toaletten, så hamnar inte så mycket av den varan i papperskorgen. Har man engångsblöjor rullar man ju dessutom ihop dem och klistrar ihop, så det är inte så mycket lukt som tar sig ut. Och man vänjer sig vid det lilla som blir.


    Vad gäller amningslarm är det vad jag vet inte rekommenderat av vården. Det finns inget som tyder på att det räddar barn. Det gör det däremot att lägga barnet på rygg, hålla ansiktet fritt och inte röka. 


    Pryl vi hade kollapsat utan: bärsjal/bärsele. 

  • Anonym (Ninni)
    Anonym (Ninni) skrev 2024-04-12 14:53:02 följande:

    Vi körde babypottning från ca 3 månader med första (andra gick inte pga hälsoproblem). Verkligen jättepraktiskt! Och när barnen väl äter mat kan man tippa ner det i toaletten, så hamnar inte så mycket av den varan i papperskorgen. 


    Bajset tippas ner i toan alltså, inte barnet! :D 
  • Anonym (Ninni)
    J023 skrev 2024-04-13 11:31:25 följande:

    Tack för era svar 🥰

    Vi behöver oavsett köpa någon behållare att kasta blöjor i, så tänkte att de då skulle få vara det mest luktfria alternativet.

    Den väskan man fick gratis från libero ryms inte ens skötunderlägget i // Obestämd så tänkte försöka hitta en ryggsäck som går att använda till annat också. 


    Man behöver inget skötunderlägg. Det räcker med en liten handduk, och den kan nan knöla ner i vilken väska som helst.


    Kom på en sak till som vi har haft jättestor användning av: små frottétrasor. Till ansike, händer, golv, bord, stol, vid blöjbyten mm. Det skulle gå åt enorma mängder engångsservetter om vi inte haft alla trasor. Går att sy av gamla handdukar (blir mjukast mot barnets hud), men IKEA har billiga också. 


    Generellt är det kul med små specialprylar för ens lilla bebis, men de flesta är rätt, eller helt, onödiga. Ska man tänka på den miljöbelastning det innebär (och det ska man, för som förälder har man ansvar för sitt barns framtid!), så är det bättre att åtminstone köpa dessa gadgets begagnat. 


    Sen undrar jag av ren nyfikenhet: äger du ingen ryggsäck eller annan väska i den storleken? Jag använder min så otroligt ofta (handling, till jobbet, utflykter, till träningen, kortare resor mm), så själv har jag svårt att förstå hur man klarar sig utan! :D 

Svar på tråden Tips på tillbehör till småbarnstiden?