Inlägg från: Spucks |Visa alla inlägg
  • Spucks

    Föräldrar som gnäller..

    Kenta76 skrev 2024-04-17 14:23:09 följande:
    Föräldrar som gnäller..

    Jag är så frustrerad på "trötta" föräldrar som gnäller. Vem var det som bestämde att du skulle skaffa barn då? Man är väl inte så naiv att man tror det skulle bli en dans på rosor? Herregud.

    Vi andra är också trötta, men vi gnäller inte.


    Jag är så trött på "frustrerade" FL-användare som gnäller. Vem vad det som bestämde att du skulle skaffa ett konto då? 
  • Spucks
    Anonym (Så sant) skrev 2024-04-18 16:43:59 följande:

    Verkligen

    Ingenstans i världen är föräldrar så privilegierade som i Sverige. Men det finns inga som kräver så mycket och gnäller så mycket som svenska föräldrar.

    Testa att vara förälder i vilket annat land som helst och inse sen att du lever i ett paradis.

    Allt som är tufft med att vara förälder är sånt som du borde ha fattat själv skulle bli tufft när du valde att skaffa barn.

    Själv har jag skaffat en häst som tar mycket tid, kostar mycket pengar och som jag måste ut med även om det spöregnar och jag är förkyld. Det är inte kul alla gånger, men jag gnäller inte om det eftersom det är konsekvenserna av mitt val, och jag tycker att det positiva uppväger det negativa hundra gånger om. Men föräldrar kan gnälla om att de behöver skicka med en frukt till sitt egna barn på en fritidsaktivitet och de känner sig kränkta...


    Jag håller med att föräldrar i Sverige lever rätt lyxig, när man jämför med andra länder, och att det dem klaga på oftast tyder på väldig mycket "entitlement".
    Men trådstarten handlar inte om det, utan att föräldrar gnälla att de är trötta. Och det tycker jag är något helt annat än den gnäll du beskriver (och som jag också tycker är löjligt). Det handlar ju om det dagliga livet, kanske brist på sömn, att barnen betedde sig jobbiga osv. Detta är oberoende av "systemet". Barnen sover inte bättre i ett bra välfärdssystem. De bråkar inte mindre. 
Svar på tråden Föräldrar som gnäller..