Inlägg från: Laddad |Visa alla inlägg
  • Laddad

    Vad ska jag göra med min Änglatrumpet???

    Jag har haft tur och lyckats riktigt bra med mina änglatrupeter och fått jättemånga fina blommor.

    Det började med att jag fick en pinne som min mamma hade kapat från sin växt. Stoppade den rätt ner i en kruka med jord bara. Tror att det är viktigt att det är hål i botten på krukan så det inte blir för stor vattensamling i botten, om växten inte hinner suga i sig allt vatten.

    Sedan vattnade jag lite då och då. Man ska vattna sparsamt på vintern, men på sommaren har det nästan gått en hel vattenkanna om dagen till varje växt. Har satt uppochnervända petflaskor fyllda med vatten i krukan så att det kommer lagon mycket vatten hela tiden. Då suger ju jorden åt sig vatten från flaskan när det behövs. Mycket bra om man ska resa bort.

    När det är fritt från frostrisk ställer man ut den. Försök att ställa den så att det inte blåser för mycket på den. En blåsig sommar blåste tyvärr många av mina blad sönder och det var inte så fint.

    Sedan är det bara att vattna och njuta hela sommaren. Jag märkte en väldigt varm och solig sommar att det blev lite för mycket för den. Blommorna blev bruna i värmen. Då brukade jag dra ner markisen på dagarna när solen var som värst. vi var ju ändå inte hemma då, så det störde oss inte. Då blev det mycket bättre.

    Det råder delade meningar om man ska beskära den på hösten eller våren. Jag har provat båda och båda verkar funka. Brukar nog göra det på hösten i samband med att man tar in den. Man ska beskära riktigt mycket. Det ska egentligen bara vara ca 30 cm kvar av stammen. Pinnarna som blir kan man ju sätta för att utöka sitt trumpetbestånd.

    På vintern vill de står hyffsat mörkt och inte allt för varmt.

    Det här blev väldigt långt. Hoppas att det inte gör något!

Svar på tråden Vad ska jag göra med min Änglatrumpet???