• Egwene

    Godaste efterrätten

    På lördag ska jag ha tjejmiddag och jag skulle vilja göra en riktigt smarrig efterrätt. :-P Vilket är ditt bästa recept?

  • Svar på tråden Godaste efterrätten
  • Jennie Brunflo

    tryckte för snabbt:

    Gino är bra ur vegetariansynpunkt.

    Allt annat innehåller ägg+grädde. (av det som föreslagits här alltså)

  • Egwene

    Grädde och ägg går bra. Hon är inte vegan. Gelatin kommer från hud och ben från slaktdjuren och det är därför det går bort.

  • Signatur

    lingonparfait med kolasås (kan leta rätt på receptet när jag kommer hem om du vill)
    glassbomb (finns jättebra recept i vår kokbok)
    Kokostoscaäpplen (finns också i vår kokbok)
    Blåbärspaj
    Fruktsallad (med kivi, banan och konserverade persikor) med en sås till som består av gräddfil med hackade after eight (låter skumt men jag har hittills inte träffat på någon som inte gillat det)

  • Egwene

    Lingonparfait låter supersmaskigt. Du får gärna skriva in receptet!

  • Signatur

    Hur pass vegetarian är din vänninna? Äter hon ägg? Mjölkprodukter?

  • bambigirl

    Kör marängsviss: Vanilj glass, chokladsås, banan, maränger och grädde. Är så gott. Kladdkaka med vaniljglass är gott, bara glass är toppen, spec sån polkagris glass.

  • Egwene

    Signatur:
    Japp, hon är inte vegan.

  • Signatur

    HIttade receptet på nätet
    Lingonglass med kolasås

    4 äggulor
    1 dl florsocker
    1 1/2 dl rårörda lingon
    ev 1 msk gin
    4 dl vispgrädde

    Kolasås:
    2 dl vispgrädde
    1 dl mjölk
    1 dl strösocker
    1 dl ljus sirap

    Gör så här

    Vispa ihop äggulor, florsocker, lingon och gin. Vispa grädden och blanda med lingonsmeten. Häll smeten i en rund form. Frys glassen i 4-5 tim. Vispa ihop grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Låt såsen koka kraftigt utan lock tills den tjocknar, 10-15 min. Doppa formen hastigt i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Låt stå i kylen ca 30 min. Ringla över lite kolasås och servera resten till. Garnera gärna med hela lingon.

  • dexterswife

    Håller på pannacottan och tipsar samtidigt om det där nya sockret Gelésocker som man kan göra pannacottan av och som innehåller andra ämnen som gör det "dallrigt" än gelatin. Inga djurdelar där inte! :-d

  • dexterswife

    Skulle vara en sån här:

  • Jennie Brunflo

    Stitch>

    Vet du vad det är i sockret som gör att det blir gelé?

    Det verkar spännande, jag som tänkte göra rödvinbärsgelé i helgen!

  • Poledra

    Vit chokladmousse med hallonsås

    8 pers (räcker lagom till 6p tycker jag!)

    150g vit choklad
    1,5 dl vispgrädde
    1,5 dl kesella (10%)

    Sås:
    150g hallon
    0,5dl socker

    Finhacka chokladen och smält i micro. Vispa grädden - ej för hårt. Rör ner grädden och kesellan i chokladen - rör inte för mycket. Spritsa eller klicka ner smeten i glas. Låt stå svalt minst 30 minuter. Tina hallonen och mixa dem med socker. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Skeda hallonsåsen över moussen och låt stå svalt till servering.

    Superlätt och supergott!!! En efterrätt som känns väldigt lyxig att äta..

  • Bubblan81

    Egwene: OM det är så att du får för dig att göra pannacotta så finns det en produkt som heter Agar-agar.. Tror att det finns på hälsokosten och det fungerar precis som gelatin fast det är helt vegetabiliskt... *tipsar*... Lycka till!!!!

  • Smokie

    Chokladpudding o vispgrädde....slurp!

  • Evangeline

    Blanda i en skål:
    Honungsmelon i små bitar
    Candaloupemelon (stavas det så?) i små bitar
    Små maränger
    Vispgrädde efter behag

    Bara att gegga ihop. SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ gott!!!!!!!!!!!

Svar på tråden Godaste efterrätten