• MaC

    Fler som testat pos i dagarna med BF mars/april09?

    Själv testade jag positivt i går och beräknas då få en liten till i mars/april. Tredje barnet, har en flicka född 04 och en pojke född 06. Känns otroligt spännande och roligt - samtidigt som det hela känns bekant vilket inger lugn.
    Fler som är nygravida? Ska vi följas åt under graviditeten?
    /Magdalena

  • Svar på tråden Fler som testat pos i dagarna med BF mars/april09?
  • AkoKola
    AkoKola skrev 2008-09-24 12:59:38 följande:
    Om vi inte får en remiss så är det ju för att de inte tycker att vi behöver det, och i såna fall får vi ju gå privat, och då får vi betala själva.Men men, jag får se på fredag vad som händer...
    Var ju hos läkaren och det var inga problem att få remiss.
    Det enda han ville vara säker på var att vi skulle gå vidare och göra fostervattensprov (eller moderkaksprov) om det visade på en förhöjd risk, och det vill vi ju.
  • branca

    Lottetottan: precis så var det för oss, att de inte hittade en bra position på kub. Det gjorde nästan ont i magen när bm tryckte med dosan. Jag var rejält öm efteråt!!! Jag fick också hoppa, hosta, skaka på rumpan och annat för att få bebisen att rör sig! ha ha :)

    Jag är nu i vecka 13+1 istället för 14... ja ja det var ju inte så stor skillnad ändå.

  • Ankissen

    Varför går så många av er och gör tester? Jag har ingen tanke på att göra någon!

    Gick förövrigt in i vecka 12 nu i helgen - sååå skönt!


    Mamma till världens sötaste Elliot
  • Lottetottan
    branca skrev 2008-09-27 14:29:03 följande:
    Lottetottan: precis så var det för oss, att de inte hittade en bra position på kub. Det gjorde nästan ont i magen när bm tryckte med dosan. Jag var rejält öm efteråt!!! Jag fick också hoppa, hosta, skaka på rumpan och annat för att få bebisen att rör sig! ha ha :)Jag är nu i vecka 13+1 istället för 14... ja ja det var ju inte så stor skillnad ändå.
    Lustigt!! Har inte hört talas om någon tidigare som fått göra om! Skönt att höra att du också hade en "annorlunda" upplevelse! Hoppa och vicka på rumpan!! Ja, vad gör man inte?!? Hon ville flytta bak mig en vecka också, men jag väntar och ser vad de säger om en vecka och sen även det stora ul'et, som vi förresten fått bokat till den 20:e november... Kommer ju då vara i v.20 vilket känns lite sent, men men...

    Jo, vi bestämde oss för att göra detta test med tanke på min ålder, och för att det blir så tätt mellan barnen. Förra gången gjorde vi inga tester för då kände vi att vi skulle klara av det oavsett om det var ett barn med specialbehov. Men man har ju faktiskt en till att ta hänsyn till i det här läget...
    ღღ Stolt mamma till Elton, 10/10-07 ღ Och med en liten groda i magen, bf 10/4-09ღღ
  • Millami

    alltså ja vet int va d e för test jag ska på tisda å göra..alla har ju masor med namn...
    men jag vet att dom mäter nacksvullnaden...å ja ha gett ett blodprov...
    så dom kollar DS och om bebisen har kromosomavikelser....?!?!

    vi gör testen för att d e tätt mellan barnen, så som lottetottan sa man har ju en till att ta hänsyn till....
    men ja vet int vad vi gör om testerna visar nåt...d har vi int tänkt på ännu...d tar vi sedan....

    ja går in i v. 13 imorn, d känns sååå braa....har bm imoron å sen vul-testet på tisda...


    Lycklig Mamma till Anton
  • Lottetottan

    Millami: Då är det samma test som jag gör! Nupp eller kubtest kallas det. Nackuppklarningstest... Många termer, men förhoppningsvis får vi ju bara positiva svar och då behöver vi ju inte tänka mer på det sen, eller hur?!?


    ღღ Stolt mamma till Elton, 10/10-07 ღ Och med en liten groda i magen, bf 10/4-09ღღ
  • Millami

    Lottetottan
    alltså e nupp å kub samma sak?
    fattar noll med alla dessa tester....
    alltså gör dom ul eller vul?vad gjorde dom på dig?
    får man veta då direkt där eller får man svar sedan senare?

    jaa så måst man ju tänka


    Lycklig Mamma till Anton
  • Lottetottan

    Jag är också osäker på vilket som är vad av de två, men jag gjorde som du, lämnade blodprov 2 veckor innan ultraljudet. Det var ett ul de gjorde, inte vul. Jag TROR att Nupp bara är ul'et medans kub är inkl. blodprov...

    Ja, nu kunde de ju inte mäta så bra på mig i torsdags, så jag skall tillbaks på fredag igen och hoppas att bebben ligger i bättre "mät-position"! Men, ja, man får då alla svaren på plats. De använder 3 parametrar för att räkna ut sannolikheten för kromosomavvikelser.
    -kvinnans ålder vid befruktningen
    -svaren på blodprovet
    -ultraljudet där de mäter nackspalten.
    Efter ul'et så räknar bm ut sannolikheten och diskuterar resultatet med er.


    ღღ Stolt mamma till Elton, 10/10-07 ღ Och med en liten groda i magen, bf 10/4-09ღღ
  • Millami

    lottetottan
    tack för ditt svar...
    känns d lite lugnare...
    ja hoppas ja får goda besked för ja måst åka ensam, sambon måst se efter sonen för vi har int nån skötare... å man fick int ta med barn på undersökningen...


    Lycklig Mamma till Anton
  • branca

    Det stämmer att nupp endast är ul. Kub är kombinationen av ul och blodprov, och ger tydligen ett mkt bättre resultat.

  • Hannah74

    Nupp betyder väl nackuppklaring och är ju då man mäter nacken(UL). Kub betyder kombinerat ultraljud och blodprov så det stämmer ja.


    Nu är vår lille pojk äntligen här-världens vackraste! Och i april-09 får vi ännu en
  • Mytis

    Hallo brudar...
    har ni somnat allihoppa?? vart dött här i flera dagar ju...
    vill bara uppdatera lite..

    i söndags fick jag väldigt kraftiga magsmärtor och den ran det någon vätska ur mig. ringde en jätte otevlig bm på måndagen och fick praktiskt taget en utskällning.. vet ej varför men hon var jätte sur och förklarade för mig att jag ALDRIG kan bli sjukskriven eftersom jag studerar... Vet inte varifrån hon fick att jag ville bli sjukskriven men men.. sen fick jag en tid nästa onsdag för om det var ett mf på g så kunde de ändå inget göra i vecka 15.. Hon var mycket otrevlig och dryg..

    Jag ringde sen min pojkvän och berätta vad som hade sagt. och vi bestämde oss för att avakta lite till. Han jobbar ju i sthlm och det är över 15 mil hit för honom att åka. sen blir det yterligare 6 mil till E-tuna.

    Men igår efter jobbet kom han hit iaf sen åkte vi in.
    Så igår vid ca 21.30 fick vi se vår lilla bebis. och h*n mådde hur bra som helst. magsmärtorna kunde inte förklaras inte heller vätskan. För allt såg jätte bra ut. Vart framflyttad till 2/4 oxå

  • AkoKola

    Jag var ju och gjorde KUB i torsdags, allt såg bra ut och vi fick 1:9222 i risk så det känns ju ganska bra faktiskt.

    Var även kul att min sambo fick se "junior" också, så att även han får vara ltie delaktig.

    I övrigt så mår jag så fantastiskt illa, är ju i v 13+1 och trodde det skulle gå över, men, det har snarare blivit värre.
    Har provat Postafen och Lergigan Comp, ingen av dem har hjälpt...

    Eller, må illa kan jag ta, men, jag får aldrig behålla min frukost, och det är jättejobbigt, jag blir ju så grinig utan nåt i mig på morgonen.

  • branca

    Halloj!
    En lite update från mig med. Jag går in i v16 idag!!! Sakta men säkert framåt. Jag har efter 6 veckors sjukskrivning återgått till mitt jobb igen. Illamåendet har lagt sig, men ersatts av trötthet och ont i ryggslutet och rumpan (!)... Tror det är foglossning, för det gör liksom ont i benen där inne bakom skinkorna och i höften.. ursäkta beskrivningen! Men det är under kontroll och gör inte såå ont.

    Motivationen är inte direkt på topp heller, har liksom kommit av mig helt pga bebisen. Men jag har ett bra kontorsjobb så då finns tid att ta det lite piano ;)

    Mytis: nu har vi bf samma dag, 2/4! Får se om vi kan hålla det ;)
    Tråkigt med dina hemska smärtor och vätska... skumt. Och otrevliga bm finns överallt, men man kan ju undra om de valt rätt yrke ibland. Att få barn måste ju ändå vara det mest fantastiska i livet. Men skönt att allt ordnade sig ändå!

  • Zossa

    får väl oxå ge ifrån mig ett livstecken
    Mitt illamående kommer och går, sist gav det med sig v 16! Så om en vecka hoppas jag att det är över!
    Tröttheten finns här men även den kommer och går!

    Förutom krämporna ovan känns det helt ok..

    Mytis, tråkigt med människor som inte är sympatiska och hjälpsamma! De borde skaffa annat yrke!

    Branca, trist med foglossning, hoppas att det ger med sig!

  • MrsSharp
    Svar på #524
    branca skrev 2008-10-10 11:06:08 följande:
    Halloj!En lite update från mig med. Jag går in i v16 idag!!! Sakta men säkert framåt. Jag har efter 6 veckors sjukskrivning återgått till mitt jobb igen. Illamåendet har lagt sig, men ersatts av trötthet och ont i ryggslutet och rumpan (!)... Tror det är foglossning, för det gör liksom ont i benen där inne bakom skinkorna och i höften.. ursäkta beskrivningen! Men det är under kontroll och gör inte såå ont. Motivationen är inte direkt på topp heller, har liksom kommit av mig helt pga bebisen. Men jag har ett bra kontorsjobb så då finns tid att ta det lite piano ;)Mytis: nu har vi bf samma dag, 2/4! Får se om vi kan hålla det ;)Tråkigt med dina hemska smärtor och vätska... skumt. Och otrevliga bm finns överallt, men man kan ju undra om de valt rätt yrke ibland. Att få barn måste ju ändå vara det mest fantastiska i livet. Men skönt att allt ordnade sig ändå!
    Vi är så lika att det nästan är läskigt. Jag är i vecka 15 och har varit sjukskriven pga illamående sedan vecka 8. Nu har jag sedan två veckor tillbaka jobbat 50% och det går bra. Illamåendet är bättre men inte borta, dock har jag börjat få vad jag också tror är foglossning. Samma symptom som du. Jag börjar tro att vi har haft lite otur...
  • branca

    Hallå... är det någon där? Hur går det för er tjejer?

    Jag är nu i v 17+5 och mår för första gången sen i somras PRIMA! Det är en konstig känsla, men helt fantastisk. Magen växer och har blivit en liten (eller ganska stor) boll, jag har gått upp 1 kilo och har inga smärtor eller illamående. Och så tror jag att jag har känt bebisen sparka lite :=) Ja ok då, lite foglossning har jag, men det känns ändå lugnt än så länge. Jag jobbar igen efter en lång sjukskrivning, och det är väl sådär skoj. Annars bara bra!

    Skriv cch berätta hur ni har det!

  • Zossa

    Här är allt bra. Varit på ul idag och fick sen yrvädret i magen.
    Belv flyttad från den 6:e till en 11:e Men men allt såg bra ut och det är ju det viktiga!

    Börjar oxå må bättre och bättre!
    Känner av kotten i magen till och från.

    Branca, skönt att du mår bra! Trist med foglossning!

    Tror att denna tråden stängs efter idag va?

Svar på tråden Fler som testat pos i dagarna med BF mars/april09?