Gwempa skrev 2011-01-28 08:59:10 följande:
Kakan, nyponskalsmjöl är inte nödvändigt men är en bra tillsats av bla c-vit. Anledningen att man inte kan ta för mycket är att det blir rätt surt, men du kan ju även få c-vit från andra bär/frukter. Du kan även koka egen, mindre söt o jättegod, nyponsoppa av mjölet. Smask.
Jag stoppade vanligtvis i en liten näve blåbär, frysta. Det älskade min son.
Ekologiska Dinkelgryn o hirsgryn blandat med hackade torkade aprikoser (järnrikt) o katrinplommon (c vit mm o håller magen i trim) o nyponskalsmjöl gjorde jag en stor torrblandning av i en burk. Då slapp man blanda varje dag. Koka med vatten o tillsätt en msk riktigt smör o lite frukt/bär.
Laga stor sats o ät själv o spara lite till mellanmålet. Puh, skrev just samma i en annan tråd... Hehehe. Enjoy!
Jaha okej! Gud vad spännande att göra egen gröt tycker det är så himla roligt när man gör maten själv! :)
Vilka bra tips du har! Du verkar vara kunnig inom området?
Vad är det för tråd?
TACK! =))