• Nech

    Lycka är.. ja vadå?

    Jag insåg just vad lite som behövs för att förgylla tillvaron. Jag hittade nämligen lite Cola och några Kinder Maxi (min stora last här i livet..) i ett skåp. Och jag blev helt till mig! Skitglad!! Ända tills hunden stoppade fram nosen och snodde två av de där chokladbitarna. Men faktiskt, jag som annars blir skitförbannad på sånt, bara skrattade, det var som han tänkte att "delad glädje är dubbel glädje" ungefär.
    Så okej då. Han hade ju fått ändå :D

    Men för att återgå till saken..
    Vad gör ER lyckliga? Stort som litet, jag känner för lite happy reading. Och kanske lite inspiration också.


    Livet på Linjen - telehoran.blogg.se
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-02 23:47
    Jag ska nog förtydliga att jag syftade snarare på vad som förgyller er vardag lite extra sådär :D
    även om att vara frisk och att ha en familj osv är positivt så var tanken lite ytligare.. Men skriv gärna lite både och!
  • Svar på tråden Lycka är.. ja vadå?
  • Petrah

    ja bra fråga......... de flesta skriver väl sin familj vänner osv... men personligen förutom det så säger jag  FRIHET. då menar jag att kunna leva obegränsat utan massa negativa tanker och oro över allting, bara leva vara och när solen skiner


    Wild, Raw and Beautiful
  • Teskedsmamman

    Lycka är att vara nöjd med min tillvaro. Lycka är ett tankesätt, inte nåt "man kan bli" av yttre saker, man kan ha allt man önskar men är man inte lycklig "i huvudet" så kvittar det. Man kan bli lycklig av att ändra sitt tänkande.


    Grabbmorsan med 4 killar ☆ www.teskedsmamma.se
  • Nech

    Jag tycker att ni har rätt allihop, fast jag menade kanske något lite mera ytligt när jag skrev trådstarten. Men det gör inget, det är intressant ändå. Jag syftade snarare på vad som förgyller er vardag lite extra sådär :D Ska korrigera ts..
    Tack för era svar med!


    Livet på linjen - telehoran.blogg.se
  • Kitsune

    Det här är kanske konstigt eller inte. ; ) Det som gör mig lycklig är när jag stannar upp och observerar med mina sinnen, lever mig djupt in i det jag ser, känner eller gör därmed lever mig in i stunden. Det blir en sorts fokusering så att man märker detaljer och sedan känslor som man annars inte är medveten om och tar för givet. Det blir väl en sorts meditation, lite zen aktig men på mitt eget sätt. Den sker minst en gång om dagen, jag blir inspirerad. Däremot när det handlar om eufori så är det något som musik lyckas med att få fram i mig, inte alltid men det händer. : o


    It seems to me that we all look at Nature too much, and live with her too little.
  • Pleco

    Just för tillfället så är lycka när solen tittar fram och det känns som vår ute, då spritter det till i kroppen.

  • fendt87

    även om vi inte har en massa pengar och fina saker så är jag lycklig!
    jag har min smabo och vår lilla dotter, ett hus på landet med sjön på ena sidan och skogen på andra. vi får små lamm och kalvar varje vecka nu och det är så mysigt.
    känner mig glad och lycklig som har ett jobb att komma tilbaka till efter föräldraledigheten. jag är frisk och har goda vänner och en fin familj. vad mer behöver man?

  • Smultron ett

    Att inte ha ont, och att solen skiner.
    De dagarna är jag som lyckligast.


    Don't you dare criticize what you can-not understand!
  • galileogalilei

    Lycka verkar definieras som något kortvarigt i mångas svar. Men jag skulle nog säga att lycka för mig är en bestående känsla som håller i sig som får saker och ting att kännas "rätt".  

  • tindralva

    Alldeles nyss när jag läste en Lassemajabok för mina barn (Cirkusmysteriet) och de skrattade och srattade och skrattade. Det gjorde mig lycklig.

Svar på tråden Lycka är.. ja vadå?