• Anonym (undrar)

    Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..

    Har träffat en kille som är helt underbar förutom att han röker hasch dagligen och har gjort det i några år.
    Han har haft uppehåll någon kort period men har börjat om att "röka" igen, när det har varit lite att göra. Alla hans kompisar "röker" så det är svårt för honom.
    Han säger nu att han ska sluta att han vill ha ett "normalt liv"

    Någon som vet, hur påverkar haschrökning en person och när man brukat det länge, flera år?

    Ändras man som person?

    Hur farligt är det att röka hasch varje dag?

    Någon som vet?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-26 00:42:24:
    Vi har fortfarande kontakt, men jag kan inte släppa honom trots att han tar så mycket energi av mej. Jag har honom i mina tankar dygnet runt. Det händer en massa saker runt honom, han röker fortfarande fast mindre. Jag är orolig rädd att något ska hända honom.

  • Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..
  • egil

    Cannabis är olagligt och användandet är väldigt stigmatiserat i detta land vilket är tydligt med tanke på alla hysteriska inlägg här. Detta gör att det en viss typ av killar (lite struliga, småkriminella) börjar använda drogen. Vanliga "ordentliga" personer
    kommer kanske aldrig i kontakt med drogen eller väljer att avstå.
    Eftersom denna "typ" är överrepresenterad bland cannabisrökarna är det vanligt att dom även är ansvarslösa och utvecklar andra missbruk och antisociala beteenden. Detta beror mest på omständigheterna runt drogen. Om man är en normalt funtad person utan psykiska problem så kan man röka cannabis utan att få psykoser, misshandla sin tjej, begå självmord, råna banker mm.
    Många här talar om flashbacks, att drogen sitter kvar i hjärnan och kan ge starka cannabisrus långt efter användandet.
    Detta verkar vara en myt då jag själv och dom flesta jag känner har rökt en hel del genom åren utan att få uppleva detta.
    Jag hoppas dock att jag har fel och väntar med spänning på min första flashback.

  • Anonym (*gemensam)

    gutegirl: asså vad tror du? Min sambo har VETT och meckar INTE inne. Ska han röka så gör han det på Balkongen! Jo han har Körkort men skulle ALDRIG köra efter d han rökt föresten så har vi ingen bil. Asså är du seriös nu när du svartmålar Min sambo baraför att han röker? Min sambo kan klara sig i MÅNADER utan att röka. men ibland blir han sugen å då ska han såklart få röka. vad är problemet?? bara för att det är OLAGLIGT så är det farligt? alkohol har oxå vart olagligt för er som inte vet.

    Min sambo är en bra kille: han sköter sitt arbete.. sitt hem sin tjej å sin son. Han betalar räkningar och handlar mat!

  • Gumlan

    "jag tycker det är fel att dela in droger i lätta och tunga, det handlar om de lätta eller tunga konsekvenser det ger för den enskilde och dess närstående...."

    mycket klokt skrivit!! en drog kan va lätt för en person, samma drog tung för en annan.

  • Gumlan
    Anonym (*gemensam) skrev 2006-12-20 08:59:51 följande:
    gutegirl: asså vad tror du? Min sambo har VETT och meckar INTE inne. Ska han röka så gör han det på Balkongen! Jo han har Körkort men skulle ALDRIG köra efter d han rökt föresten så har vi ingen bil. Asså är du seriös nu när du svartmålar Min sambo baraför att han röker? Min sambo kan klara sig i MÅNADER utan att röka. men ibland blir han sugen å då ska han såklart få röka. vad är problemet?? bara för att det är OLAGLIGT så är det farligt? alkohol har oxå vart olagligt för er som inte vet.Min sambo är en bra kille: han sköter sitt arbete.. sitt hem sin tjej å sin son. Han betalar räkningar och handlar mat!
    röker du också? det låter så och ja alkohol har varit olagligt av en anledning, kan du påstå att alkohol INTE är farligt?? knarkare kan visst vara bra människor, men att låta en knarkare ta hand om ett barn, köra bil osv, det är riktigt illa röker man hasch kan man få rus dagar, veckor och månader efter att man rökt!! Altså är det ingen garanti att han inte kör efter att han rökt, det kan komma lååångt efter att man får ett bakrus o tappar kontrollen över bilen, hoppas inte sonen är med då!!
  • IlsaBlackWidow

    egil - "Detta verkar vara en myt då jag själv och dom flesta jag känner har rökt en hel del genom åren utan att få uppleva detta."

    Men snälla någon vilket trovärdigt underlag till fakta!
    "Jag vet flera som rökt under graviditeten och barnet dog inte, rökning är inte farligt."
    "Jag känner en massa som klarar av att dricka alkohol, alkohol är ingen beroendeframkallande drog."

    Ja vissa kan bruka cannabis(utan att bli beroende, dock med skador) och cannabis är bra till flera saker men kom inte och förklara för folk här som levt med missbrukare eller har missbrukat själva att de är hysteriska.
    Försvara droganvändande för dig själv du men kom inte och förminska de överhängande riskerna i en tråd där en kvinna med barn behöver hjälp om hon ska inleda ett förhållande med en missbrukande man eller inte!

  • IlsaBlackWidow

    "Min sambo kan klara sig i MÅNADER utan att röka. men ibland blir han sugen å då ska han såklart få röka. vad är problemet??"

    Kan klara sig... bara i den meningen hör man ju att det är ett jobb och ett beroende, som man måste klara sig ifrån...

    Blir ert barn lite suget när han blir äldre, kommer du även då tycka att det är ok?

    "Min sambo är en bra kille: han sköter sitt arbete.. sitt hem sin tjej å sin son. Han betalar räkningar och handlar mat!"

    Jag kan säga dig att de flesta missbrukare, om man kollar statistik, sköter allt detta...
    Jag är nykter alkoholist och jag är en av den stora massan som har ett beroende som inte syntes på jobbet. Jag skötte mig ypperligt.
    Tills en dag det brast av då det skedde saker i mitt liv som förvärrade situationen... som tur var då det ledde till en lyckad behandling och idag et sunt liv med en son som inte ska få höra hur mild någon drog är.

  • Gumlan

    "Om man är en normalt funtad person utan psykiska problem så kan man röka cannabis utan att få psykoser, misshandla sin tjej, begå självmord, råna banker mm."

    ja precis... men problemet är ju att hasch framkallar psykiska problem hos sågott som alla som använder det under längre tid (ja en del kan till och med få det av en gång) så det går ju på jämt ut... altså kan ingen i längden röka utan att bli sådan...

    "Många här talar om flashbacks, att drogen sitter kvar i hjärnan och kan ge starka cannabisrus långt efter användandet.
    Detta verkar vara en myt då jag själv och dom flesta jag känner har rökt en hel del genom åren utan att få uppleva detta."

    & dina upplevelser är det enda sanna? tycker dte låter jävligt konstigt att du o dina vänner aldrig upplevt det då dom flesta jag känner som rökt har upplevt det. Jag säger itne att du ljuger för det, bara för att mina erfarenheter inte är detsamma. Kanske har med hur mycket man röker att göra också och hur starkt... eller så är du i ständigt rus och fattar inte att du iböand får flaschback? och myt är det ju onekligen itne då du kan läsa om det på typ vilken seriös sida som helst om drogen...

  • Anonym (allvarligt)

    Gemensam

    Vad bra att din sambo har "VETT" att inte mecka inne... herregud! Du verkar inte heller ha så mycket vett. Den dagen soc knackar på dörren säger du nog annorlunda. Bara den risken borde väl va tillräcklig för att avstå om man nu rent ideelt inte har ngt emot droger. Han (Och du) väljer hans rökande framför era/erat barn när ni låter det fortgå. (Ja jag förstår att kärleken till barnen är starkare men tänk efter innan!)
    Den som säger att hasch inte påverkar en negativt ja den ....(??)

  • gutegirl
    Anonym (*gemensam) skrev 2006-12-20 08:59:51 följande:
    gutegirl: asså vad tror du? Min sambo har VETT och meckar INTE inne. Ska han röka så gör han det på Balkongen! Jo han har Körkort men skulle ALDRIG köra efter d han rökt föresten så har vi ingen bil. Asså är du seriös nu när du svartmålar Min sambo baraför att han röker? Min sambo kan klara sig i MÅNADER utan att röka. men ibland blir han sugen å då ska han såklart få röka. vad är problemet?? bara för att det är OLAGLIGT så är det farligt? alkohol har oxå vart olagligt för er som inte vet.Min sambo är en bra kille: han sköter sitt arbete.. sitt hem sin tjej å sin son. Han betalar räkningar och handlar mat!

    Sorry, men det resonemanget håller inte den dagen soc och polis knackar på hos er. Tyvärr. Hoppas allt går bra för er, och att era små inte behöver hitta hasch på golvet och få i sig det. Det är lätt hänt att en bit trillar ur strumporna eller kalsongerna.


    Du skriver " BAra för att det är olagligt är det farligt?" Och som svar på det skriver jag : Det är olagligt därför att det är farligt.


    Geztürkekram!
  • Anonym

    Man får INTE ett rus flera veckor efter röktillfälle. Det är en myt, som inte verkar gå ur en del här.
    En annan myt är apelsinmannen som alla känner någon, som känner honom.
    Ingen verkar ha träffat honom dock, så han får fortsätta vara oskalad i sitt rum på psyket.

    Den rent legala aspekten är ett problem förnuvarande, men det kommer att ändras även i Sverige.

    Att skilja på bruk och missbruk borde väl inte vara så svårt, eller?

    Varför envisas en del med att det inte går att på samma sätt som med sprit ha ett måttfullt intag av cannabis, är det så att en del bara måste råkröka när flaskorna kommer fram?

Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..