• Scorpan

    Hur länge varar latensfasen? Eller är det bara förvärkar, eller är det samma sak.... hmmm..

    Hej!
    Jag börjar från början...
    Hade molande mensvärk som satt i i ca 12 timmar i tisdags det kom lättare värkar som gjorde inte till en början så ont men det blev värre frammåt kvällen, mellan 2 och 20 minuter mellan varje "värk" hela dagen. Jag tog en varm dush och det fortsatte göra ganska ont i ett par timmar, natten var lugnare vaknade bara ett par gånger. Igår onsdag var det lugnare men ändå inte som vanligt det kom lite "värkar" från och till. På kvällen och på morgonen idag illamående och lös i magen... även fortfarande lite "öm" i magen. ska det hålla på så här, och vad är det som händer...

    Jag är i vecka 38 och är förstföderska.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-09-06 10:45:07:
    Träningsvärk i rumpan har jag oxå fått. Varför?

  • Svar på tråden Hur länge varar latensfasen? Eller är det bara förvärkar, eller är det samma sak.... hmmm..
  • chantohero

    Ja, du jag puffar på denna tråd för jag vill också veta,

    Har en så "mensvärk" med tryck bak i ryggen och i går hade jag onda sammandragningar hela dagen + kvällen , är i v.35+5 men jag är andra födeska.

    Med min dotter så startade förlossningen med att slemproppen gick, sen en halvtimme efter den gick vattnet och värkarna startade sen 6 timmar senare är hon född, Så just nu undrar jag om jag ska oroa mig och ringa in eller om jag ska ta det lungt och avvakta.

    Hoppas vi får något svar..

    Kram Jannica

  • chantohero

    Ska tillägga att jag också har varit dålig i magen och illamående.

  • Moa81

    det är säkert hur olika som helst... men för mig så var det så ungefär en vecka innan min dotter föddes.. fast då inte varje dag utan ett par dagar och sedan uppehåll och så några dagar för sen uppehåll och sen var det värkar två dagar innan Hilma föddes... men har itne träffat ngn som haft det som jag så...

    Men tycker att det låter som om det är på g för din del.. Har du provat att ta en värktablett??? OM de går över då är det bara förvärkar.. annars kan du ju alltid ringa in till förlossningen och bli undersökt om det känns jobbigt..

    LYCKA till nu och jag hoppas att allt löser sig


    ♥ Hilma är här! ♥
  • Scorpan

    Ok
    Det är jobbigt att inte veta riktigt. Jag har pratat med förlossningen i tisdags kväll när värkarna tilltog och hon trodde att jag var i latensfasen, men det är ju frågan för det är lugnare nu men ändå inte som vanligt... Verkar mycket bättre att vattnet går eller likn din förra förlossning, då vet man ju, detta känns som någon slags gissningslek... fast ganska alvarlig sådan...

  • chantohero

    ja, det känns ju lite som om man går och gissar lite, Har haft jätte mycket SD/FV under hela graviditeten, men dessa har gjort riktigt ont samt att denna "mensvärk" är inget rolig.

    Ska ringa min barnmorska när hon har telefontid och höra vad hon tycker, men hon säger väl att allt är ok, ingen ide att stressa upp sig, så har hon ju sagt om allt jag frågar henne om, och det hon inte har svarat så på så har hon svarat .. Oj då jag vet inte... Bläää.

    Ska kanske ringa förlossningen istället :-/

  • Scorpan

    Jag tillägger att jag har fått "träningsvärk" i rumpan efter den dagen med mest "värkar". Någon som vet varför?

  • Scorpan

    Ja, det är svårt att veta vad.
    Även om man inte ska känna sig dum när man ringer gör man det tycker jag... Precis som man inte fattar att det måste göra ondare...

  • chantohero

    Ja, och jag kan säga att man känner sig ännu dummare som 2 gångs föderska , för då borde jag ju veta.

  • Scorpan

    Ja, jag förstår dig, men ingen graviditet eller förlossning är den andra lik säger dom ju... så ring dit om du e orolig.
    har din slempropp gått? jag vet inte om min har, hittade en helt genomskinlig kladd för typ 10 dagar sen, men den var inte större än en gamal 50 öring, sen har ja inte sett mer...

  • chantohero

    Inte vad jag vet, har inte sett något.

    Men som du säger ingen forlossning är den andra lik, men det skulle vara skönt att veta när det startar, för det viste jag ju med dottern, där gick det inte att ta miste på att det hade startat.

  • Scorpan

    Jag skulle oxå vilja veta...
    Nu ska jag smita en stund, bokföringen väntar... Lite är det att sköta som egen fast man inte jobbar... Trist.
    Svårt att bokföra från bb så det är kanske bäst att sätta fart, vad vet jag... hmmm.

  • chantohero

    Lycka till, sitter själv på jobbet, men känner att jag inte riktigt orkar jobba.

  • Jwa

    Har det hänt ngt för er?? har samma "symtom" som er och tror att det var en del av slemproppen som kom i morse.. vill att ngt ska hända.. e less nu..

  • Änglaplinga

    har haft så i ett par veckor nu är på BF + 12 idag...ingenting har hänt ännu...

  • 5barnsmamman

    Hej ni som väntar!
    Det kan mola och värka ett tag innan.
    MEN att man blir kass i magen kan vara ett tecken på att det närmar sig!
    Kroppen sköter sig oftast så, vill bli av med sånt innan man börjar krysta liksom ( Tack för det   )
    Så det närmar sig med säkerhet!
    Jag har haft snabba turer alla 4 ggr, men har hunnit med att bli kass i magen ändå..
    Lycka till!


    Stolt mor till fyra
  • Scorpan

    Inget mer har hänt för mig...
    Jag hade lite ont igen i gårkväll och inatt men liksom bara på ett ömt sätt i hela magen inte som värkarna i tisdags men lite öm hela tiden... Magen har blivit lite bättre igen så jag vet inte jag blir inte klok på det...
    Igår sa Mamma att magen hade sjunkit och det är ju oxå ett bra tecken, fixerad har bebisen varit i ca 2 veckor...
    Nå ja
    Vi i situationen får väl försöka njuta av dom sista dagarna utan barnaskrik istället för att längta och längta, tiden går ju sååååååå långsamt då!

  • chantohero

    För mig har det lugnat ner sig, tog ett långt varmt bad och kombinerade det med 2 alvedon, slutade värka ungefär efter 1timme efter jag kom upp ur badet.

    Ganska skönt att mitt inte är igång ännu, denna lilla krabbat får gärna stanna några veckor till, den får gärna komma lite tidigt men inte 29dagar förtidigt.

    Jag har haft väldigt mycket SD/FV under denna grav, så h*n kan ju komma när som helst, men jag kan ju lika gärna gå över tiden.
    Men får man välja ( som man inte får ) så får h*n gärna komma 1-2 veckor för tidigt.

Svar på tråden Hur länge varar latensfasen? Eller är det bara förvärkar, eller är det samma sak.... hmmm..