• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • blehnda

    Skit dag idag, har lust att bara skita i allt en liten stund nu, fast bebisen sparkar och bufflar runt där inne å då känns det iaf lite bättre. som jag hade på känn så hade hba1c gått upp, till 7,1! Fast doktorn var övertygad om att provet måste ha blivit fel på något sätt för när vi tankade in mina värden ifrån sensorn i datorn och stirrade på varje jäkla dag så ser det inte sååå illa ut. enligt min glucos sensor ska hba1c ligga uppskattningsvis på 6. så vi höjde basalen under hela dygnet och sen så fick jag en ny specialist tid nästa vecka där det ska tas ett nytt hba1c.

    fy så ledsen jag är, känner mig så värdelös. varför lyckas alla med så jäkla låga hba1c förutom jag. jag sliter som en gris dygnet runt jag med, vi vet liksom inte riktigt vad det är jag ska ändra på. mina fastevärden innan måltid låg på mellan 6-8 så lite höga visserligen, men 1 1/2 tim efter maten ligger jag nästan alltid runt 5-6, så han fattade ingenting. inte jag heller....snyft.

    och till råga på allt så hade jag gått upp 10 kg! v.24 idag och det känns INTE okey för min del! å så är min man borta hela veckan så jag är ensam hemma med mitt bittra o ledsamma humör.....skit dag!

    Anjasmamma: Hopppas verkligen att du fick goda nyheter idag!

  • Fiyali

    blehnda! Kan bara stötta dig genom att påpeka att det inte är sååå högt! Och gå upp i vikt det har många av oss här gjort också! Du är fin, och bebisen mår bra, det är det viktiga!
    Massa stötte kramar!

  • Vilda Tiger

    Blehnda
    Du -  det där hba1c-värdet är, som Fiyali skrev, inte alarmerande högt. Det känns ju inte som att det borde vara någon fara för bebisen, men du kanske får ställa in dig på att risken för en högre tillväxt ökar om det inte sänks. Jag håller tummarna för att du och läkaren har rätt i era tankar om att det var ett felvärde! Det låter ju konstigt, som du säger... Och jag har gått upp 15 kg i v 26 så du är inte ensam om att ha ökat en del. Inte ens värst!

  • Ellen Botilda

    Hej.. jag sliter som ett djur för att få ner mitt socker på riktigt bra värden , sammtidigt som jag hoppas bli/vara gravid... fram till dess jag plussar tänker jag fortsätta äta metformin till mitt levemir och min humalog, men sen ska man ju sluta.


    HUR mycket ska jag räkna med att behöva öka insulinet , när jag inte längre kan äta tabletterna tror ni? Tycker att det krävs sjuka mängder för att gå från ok till jättebra värden som det är och börjar bli lite orolig för hur det ska gå...
  • Fiyali
    kim86 skrev 2010-02-16 09:56:45 följande:
    Blenha, vad hade du i hba1c förra gången då? Mitt bs har varit superhoppigt nu senaste 2 veckorna, tror det beror på mitt illamående med, man får liksom småäta lite mer för att inte bli illamående. Hoppas värdena är fina idag med, är de säkert... =) om 1 vecka ska jag på ul.. Jippie.. =)
    Du ska kontakta spec mödravården :)
  • Fiyali
    Smultron8303 skrev 2010-02-16 09:52:12 följande:
    Hejsan svejsan. Här har ni en till typ etta som nyligen plusat Har inte hunnit kolla igenom alla inläggen här ännu, men tänkte göra det lite senare. Har ett par frågot dock. Kontaktade ni eran diabetessköterska så fort ni blev gravida? Eller kontaktade ni bara BM? Hur håller ni erat blodsocker nere? Själv har jag haft lite problem med det... *urk* Bästa maten? Mat mot illamående? Tips? (ett tips jag fick var att äta lite, med ofta.. Alltså inte hela tiden, men typ göra en paus och sen fortsätta.) Snubblade över "Anjasmamma", hoppas verkligen de går bra idag!! Kram
    Du ska kontakta specialist mödravården, och gärna så fort som möjligt så du får gjort ett hba1c.
  • Smultron8303

    Har kontaktt mödravården poch har fått en tid för inskrivning den 1'a mars... Känns fortfarande otroligt.. Overkligt... Spännande. Skrämmande....

    Så många känslor på en och samma gång...
    Hur många känslor klarar en människa innan man bryter ihop?

  • Fiyali

    Godmorgon alla!
    Hoppas allt är bra med er såhär i väntans tider! Känns som när man var lite och gick och väntade på julafton eller födelsedagen! Tiden sniglade sig fram, och så här på sluttampen börjar det kännas som kvällen innan ens födelsedag! Jag brukade ligga och vrida och vända, sen vakna på morgonen flera ggr och tänka "kommer de inte snart!?".

    Tror min kropp redan börjat ställa in sig på att bli småbarnsförälder igen, vaknar mer två-tre timmars mellanrum för att "kolla-läget"!? Haha, och däremellan av kramp, somnade plågsamma händer och en tillknycklad urin blåsa! Någon som känner igen sig? :P
    Tycker det ska bli mycket mysigare sen när man vaknar och faktiskt har någon att titta till:)

  • Fixaren

    Smultron: välkommen!

    Blehnda: Jag håller med dig, det är skit när man e deppig och sambon är bortrest. Men jag säger som dom andra, det är inte jättehögt, och både du och bebben mår bra.. Och om du ligger så bra efter maten så måste det ju vara felvärde..

    Fiyali: Jag håller med dig! Jag är så less på att vakna heeela tiden. Tidigare har jag gått på toa och sedan krypit ner i sängen och somnat om direkt. Nu ligger jag vaken i typ 20 min, varje gång jag vaknar.. :( Och då ligger jag och känner efter, har ofta en "svidande" kännsla i magen, men jag gissar att det e som du säger en "mosad blåsa". Och bebisen får knappt plats, så den ligger och bökar och trycker, å då kan jag inte somna för det. Och inatt hade jag typ som "mensvärk" och då klurar jag på, är det såhär det känns när det sätter igång? hmm.. hur vet jag när jag ska börja klocka.. Hur känns en värk, men oj, det kan ju inte sätta igång nu, jag har ju inte laddat kameran, det måste jag ju göra.. Ha ha ha ha.. mycket tankar finns där..
    44 dagar kvar.... {#lang_emotions_heart}

  • Fiyali
    Fixaren:
    Hahaha älskar dessa kreativa tankar som utspelar sig på natten :P Dessutom dessa ologiska! Låg och störde mig på förlossningen att jag inte hade tvättat dagen innan, som om det egentligen har någon betydelse! Eller som du säger kamera batteriet, skulle det verkligen vara dags, så "hinner" du nog ladda det, och skulle du inte göra det är det ju störigt, men överlevbart :)
    Ja visst, innan "snubblade" man in på toaletten och "störtade" tillbaka i säng. Nu ligger jag och konstaterar färgen på himlen, vad klockan kan vara, gör små uträkningar för mig själv som "hur många dagar är det max kvar", sen ibland blir man riktigt avancerad "kom igen nu, försök räkna ut hur många procent du gått med huvudräkning" :)

    På tal om det här med värkar! Minns förra gången att jag satt flera ggr och klockade onda sammandragningar, hade ju problem med det, men sen när jag väl "skulle" ha klockat, alltså när det var dags på riktigt, hade ju planerat att sysselsätta mig med det på sjukhuset för att fördriva tiden lite, då hade jag omöjligt orkat göra det, så fick en länk här för ett tag sen www.varktimer.se/ SkitBRA! här kan man se kurva och allting precis som på ctg vid sjukhus, lättare att bara klick och klicka, och ger en något kreativt att göra när man sen kanske sitter framför datorn och måste fördriva de där dryga timmarna innan man är välkommen in!
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare