• Rondellen

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Här samlas vi som har fått X och vill bli gravida igen, men på rätt ställe. Några har lyckats, och några kämpar vidare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m46019150.html - Första tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-25 08:54
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m48311763.html - Andra tråden

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-02 15:40
    Nya tråden!

    tråd 4!
    www.familjeliv.se/Forum-7-311/m52304934.html

  • Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3
  • acinna

    Mika1980: Jag förstår din tanke och känner likadant. Det är så konstigt att de gör olika mellan olika sjukhus och olika landsting. Eftersom de inte hittade mitt X så tog de bara blodprov och skickade hem mig. Hade inte jag varit mer på själv så hade jag gått med detta ännu. Det märktes på personalen att de skämdes när jag var opererad och de hade hittat fostret. Detta efter 4 veckor! Då hade jag fått diagnosen " Pågående missfall", "Missed abortion" och sist X. Men de hade nog det i baktanken hela tiden eftersom jag sa att jag var stel i vänster sida hela tiden...

    Är tacksam att jag inte råkade ut för samma sak som dig!!!

    Håller tummarna för att det kommer fungera för dig denna ägglossningen och att du kommer iväg till Köpenhamn! 

  • ewaulrica

    Samma här, tyvärr. I mitt fall "hittade" man inte mitt X, utan det enda som gjordes var att man följde mitt hcg. Jag blödde, men inte heller tiden och inte speciellt mycket. Hcg:t ökade stadigt och jag fick kolla varannan dag, när jag till slut efter nästan 2 v tror jag det var, blev inkallad på ett nytt ulj. Denna gången hittade man ett stort X, stort som v 8, så jag kan inte fatta att man inte såg det tidigare. Jag hade ont, men inte speciellt mycket, och visst blev jag iof tillsagd "att ha människor runtomkring mig jämt och komma in om det gjorde mycket ont". Jag kände mig ändå rätt så trygg eftersom de hade koll på hcg:t och eftersom jag bor förhållandevis nära ett större sjukhus.

    Men den kvällen innan op som jag fick åka hem (inskriven men på permis, för att det inte skulle bli så chockartat) var jag klart livrädd. Jag kände mig som en bomb som skulle explodera när som helst!!

  • ewaulrica

    Mikaela: stort lycka till inför kommande äl! Tänk om det visar sig att du får äggblåsor på rätt sida direkt- jippie!!! då är det bara att tuta och köra! Du får återkomma och tala om hur det går! {#emotions_dlg.flower}

  • Sunflower Sthlm

    Galet att det kan vara så olika beroende på vilket sjukhus man kommer till. Jag inser nu vilken oerhörd tur jag har haft, jag fick bästa tänkbara vård från första början. :) Var på Sös i onsdags och fick då ett veta att jag kan få mina äggledare spolade inom 3-6 månader efter Xet. Ni som har gjort det, hur går det till? Har hört att det gör väldigt ont... stämmer det? Kommer givetvis att göra det ändå, vill bara förbereda mig ordentligt. :)

    Lycka till alla som är på g med ivf och ägglossningskoll!

  • Mika1980

    Tack alla för snälla ord, jag var också på SöS, de var visserligen bra där (en del av dem)..men först efter att jag hade opererats, då blev man tagen på allvar liksom. Man hade hittat mitt X när jag skickades hem första gången, den var då stor som en köttbulle och med tickande hjärta..men de tyckte att man borde prova cellgift först. Jag protesterade eftersom jag hade hört att man måste vänta i flera månader på ett nytt försök sedan. Men de menade att mitt X satt på ett så dumt ställe (i skarven till livmodern) och att de skulle få operera bort en bit av livmodern..och det ville de undvika på en ung kvinna.
    Men nu gick det ju som det gick, och de tog bort en bit av livmodern..men då lät det plötsligt som att det inte alls inverkar på mina framtida chanser (..).

    Men i alla fall, läkaren som hade hittat X:et 4 dgr tidigare och gett mig metrotrexat tittade in hos mig efter operationen och såg lite skamsen ut, och sa: ja det var ju synd att det blev såhär.. Då hade jag ändå träffat henne tidigare samma dag och sagt att jag började få ont, men fick höra att det var normalt och blev hemskickad återigen.. På avdelningen (72 tror jag att det var) var de allra flesta Ssk jättegulliga, läkarna inte lika bra tyvärr.. Men jag är riktigt besviken och ledsen över hur jag blev bemött i samband med utskrivningen. Jag låg som sagt inne i 5 dgr och kom inte upp ur sängen på 3 1/2 dag pga oerhörda smärtor, jag hade lågt blodvärde, hög puls, lågt blodtryck..vilket talar för att jag hade en blödning, att jag fortsatte blöda i buken efter op. Man skulle ev. ge mig mer blod och göra ultraljud, men detta "glömdes bort". Sedan fick jag höra att jag låg inne ovanligt länge, att en del åkte hem samma dag..och jag som låg och grät av smärta bara jag försökte röra mig i sängen efter flera dgr..jag skämdes över att jag var så "besvärlig". Dessutom blev jag oerhört magsjuk av all antibiotika jag fick - hade fått en infektion efter op. Men dag 5 skickades jag hem, trots att jag knappt kunde stå på benen och inte hade någon som kunde hämta mig..jag gick gråtandes därifrån med väskan dragandes efter mig (kunde inte lyfta så tungt) till huvudentrén, höll på att svimma på vägen. Där fick jag sitta och vänta tills min mamma kunde komma och hämta mig.
    Dagen efter övertalade min mamma mig att åka in igen, jag kunde inte behålla någonting & hade fruktansvärt ont trots massor av värktabletter. Väl på avd möttes jag av en föraktfull läkare som sa att hon inte tänkte ge mig några starkare tabletter..precis som att jag var en missbrukare! De skrev in mig för observation "på nåder" kändes det som..men jag kände mig så kränkt så att jag skrev ut mig själv och åkte hem. Sedan tampades jag med mina smärtor, magsjuka osv i ett par veckor, men jag vägrade kontakta SöS igen.

    Sunflower: det ska inte göra ont att göra passageröntgen, inte om de är försiktiga, dessutom får man värktablett som man ska ta en timme innan.

    Nu verkar mensen iaf vara på g..så då är det äl om 2 veckor :)

    Ha det bra alla!

  • Mika1980

    Lycka 82: Jag beklagar..vet du varför du fick två st X? Opererade de inte bort äggledaren första ggn? Eller hade du haft en infektion eller likanande?

    Är rädd för att det ska hända mig igen också, speciellt nu eftersom min gyn inte vill skriva remiss för passageröntgen eftersom jag fick det för inte så länge sedan (innan X:et).

    Hur går det för dig nu..återställd? Nya försök?

    Hoppas det går bättre för dig framöver..

  • Mika1980

    ..och angående insemination (Lycka 82) så kan man välja om man vill ha säd från anonym eller öppen donator i Danmark (i Sverige är det bara öppna)..då kan man få veta lite grundläggande info om killen såsom hårfärg, längd osv inför insemination. Och om det blir ett barn med en öppen donator får barnet information om donatorn när han/hon är 18 år samt möjlighet att träffa honom en gång. Jag valde öppen, ska välja samma nu..hans simmare lyckades ju iaf befrukta mitt/mina ägg - fick ju missfall i v. 6-7 innan man hittade X:et, skulle ha varit tvillingar.

  • LYCKA82
    Mika1980 skrev 2010-10-01 17:36:53 följande:
    ..och angående insemination (Lycka 82) så kan man välja om man vill ha säd från anonym eller öppen donator i Danmark (i Sverige är det bara öppna)..då kan man få veta lite grundläggande info om killen såsom hårfärg, längd osv inför insemination. Och om det blir ett barn med en öppen donator får barnet information om donatorn när han/hon är 18 år samt möjlighet att träffa honom en gång. Jag valde öppen, ska välja samma nu..hans simmare lyckades ju iaf befrukta mitt/mina ägg - fick ju missfall i v. 6-7 innan man hittade X:et, skulle ha varit tvillingar.
    Okej då förstår jag hur det fungerar... tack för infon.
    Så du väntade tvillingar.. dubbel sorg ju Stackare.... jag hoppas innerligt att du får ett plus vid nästa insemination. Ja hans simmare verkar ju vara toppenbra! Kanske blir tvillingar nästa gång oxå..
    Jag är mellan ÄL och BIM nu, men jag tror inte d tagit sig denna månad tyvärr... fick inte fullt utslag på ÄL-testet så jag får väl vänta tills nästa månad. Jag vågar inte riktigt hoppas alls längre, efter att ha haft två X. Men  vi vet ju med oss att min högra äggledare skall fungera, men d vill ju till att ägget fastnar i livmodern oxå....'
  • Sunflower Sthlm

    Mika1980:
    Tråkigt att höra att du blev så illa behandlad på sös! Jag kom till Sös från Ultragyn, vet inte om de spelade in i det hela, fick hela tiden höra att "de ju är specialister på ultraljud" så om de hittat ett X så är det garanterat så även om läkaren på sös hade svårt att se det på ultraljudet.  Jag låg också på avdelning 72, sjuksköterskorna var toppen och alla läkare jag träffade iaf. Jag pratade med en läkare där i förra veckan som sa att jag skulle kontakta honom om passageröntgen. Du kanske också kan gå den vägen om du vill komma förbi din barnmorska (även om jag förstår att du inte är så sugen på att kontakta sös igen...)

    Acinna:
    Hur gick det på provtagningen förra veckan? Har ditt hcg minskat i bra takt? Jag har min sista provtagning på onsdag och mycket riktigt var det min mens jag fick. Ovanligt men inte omöjligt sa läkaren på sös när jag ringde i förra veckan. :)

  • acinna

    Sunflower: Fick besked idag om mitt hcg, och det är nere på 6!!! Så det kommer bli ett blodprov till, men förhoppningsvis inte fler! Och vi fick även det fantastiska beskedet att vi får börja försöka igen redan efter nästa mens! Blev helt sprallig av att höra det!

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3