• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Lilla fröet
    lunkentuss skrev 2010-03-31 18:46:43 följande:
    Det kan du!Har läst att man brukarDag 1. fylla tårtanDag 2. Täcka tårtanDag 3. dekorera tårtanDag 4. Äta!
    täcka tårtan, då menar du med smörkräm på o dagen efter ha på sp? Hur länge kan den stå i kylskåpet helt färdig innan den riskerar att sjunka ihop?
    Mamma till världens finaste tjej (vill du kolla hos mig så säg till
  • Smurfan 81
    lunkentuss skrev 2010-03-31 18:46:43 följande:
    Det kan du! Har läst att man brukar Dag 1. fylla tårtan Dag 2. Täcka tårtan Dag 3. dekorera tårtan Dag 4. Äta!
    Jag brukar göra så här:

    Dag 1: Förbereda bottnar & mousser
    Dag 2: Fylla, täcka och dekorera
    Dag 3: Äta
    Dag 4: Äta rester!

    Grädde håller i 4 dagar efter att man öppnat förpackningen (egentligen håller den lite till men det är inget man rekommenderar ut). Tårtan blir egentligen bäst om den får stå 2 dagar innan man äter den (alltså på restdagen...) men det är ju dumt att planera för att äta tårtan på dess sista hållbarhetsdag.
  • strommis

    dag 1, baka
    dag 2, dela bottnarna och fyll, vira plastfolie runt och ställ i kylen.
    dag 3, spackla, täck och dekorera.
    dag 4, ät.

  • MayaS

    Jag har lagt in sonens 4-års tårta i bildgalleriet.
    Dock försökte jag att ändra på bildens storlek vilket tydligen inte var så smart för nu blev den förvrängd istället. Tårtan är INTE så hög som bilden vill ha det till *suck*


  • Lilla fröet

    för att vara lite extra tjatig, så fyller jag tårtan i mon kväll o spacklar o gör den klar på fredag kväll o äter på lördag då..åh, vad det ska bli kul bara hoppas att den blir god o  inte sjunker ihop


    Mamma till världens finaste tjej (vill du kolla hos mig så säg till
  • Lioness

    Hej, funderar på att göra en påsktårta i helgen i form av ett ägg med kycklinben stickande ut ur skalet. Hur hade ni gjort? Första skalet o sen fötterna eller tvärtom? Tänkte även ha lite fjädrar som sticker ut ur skalet... *ler*

    Kram Karin


    Besök gärna www.bagerskan.se
  • kajsad
    lunkentuss skrev 2010-03-31 17:43:06 följande:
    Hur gör man en rosett? Eller iaf sånt där paketkrull? Tänkte göra en tårta som ska se ut som om en har ett band runt sig med rosett uppepå... Finns beskrivning nånstans elelr kan nån förklara så man förstår ?Såhär alltså: www.tasteline.com/Recept/Fargglad_rosettarta_...
    Här finns en video på en sort rosett
    http://www.ehow.com/video_2333569_make-fondant-bow.html

    Sen har du den här varianten
    http://www.make-fabulous-cakes.com/fondant-bow.html

    När jag gör själva krullet brukar jag ta smala slingor av fp och snurra runt en penna. Efter en stund har den torkat så pass att man kan låta den glida av pennan och sen ligga och torka själv. Finns bilder i mitt galleri på olika exempel av rosetter.
  • kajsad

    Aggggghhhhhhhhhh {#lang_emotions_yell}   Jag kämpar och kämpar och blandar och blandar och ändå lyckas jag inte få till rätt färg. Jag försöker få fram en djuprosa/lila färg, den som orkidéer har. Typ som en mörkare cerise. Spelar ingen roll hur jag blandar alla mina olika rosa pasta färger vilket är typ tio olika nyanser. Har även försökt att måla med utspädd luser dust i färgen cerise samt torrborsta på pulverfärg. Blev ok men lite för ljus ändå och sen ska några av orkidéerna vara helt ceriserosa medan andra är vita med rosa i mitten. Suck. 


  • Mathe

    Bakade min första sp-täckta tårta i söndags och har lagt in bild i bildtråden. Inspiration hämtad från några jättefina tårtor som några här i tråden gjort, glömt vilka dock. Den ena var en med en prinsessa med jordgubbar runt, den andra en Hello Kitty-tårta med en liten tårta på. Mira såg bild på Hello Kitty-tårtan och har i en månad pratat om att hon ville ha en sån tårta på sin födelsedag {#lang_emotions_smile} Tja jag har iallafall försökt... Tack för inspirationen {#lang_emotions_sunny}

Svar på tråden Tårttråden del 17