• PetraMunchen

    Vi med långa barn!

    Hej.

    Jag har själv en lång och stor 4-åring som blev 4 i Juli. Han är nu 116 cm och väger 24 kilo. Oftast tas han för en 6 eller 7 åring men beter sig ju självklart som vilken 4-åring som helst avseende humör etc.

    Vore kul att utbyta lite erfarenheter med andra föräldrar om problem eller roliga händelser som ni varit med om pga att ni har långa barn.

    Häromdagen var vår son på ett lekland och blev lite gnällig på eftermiddagen och då undrade en pappa till en 5-åring som lekt med honom om han var lite trött efter första skoldagen.... Min man fick förklara att det var åtminstone 2 år kvar till skolan om man räknar med förskoleklass.         

  • Svar på tråden Vi med långa barn!
  • Fru Mamma

    Min son är nu 8 och är 145 lång...

    Nja, så mycket roliga saker kan jag inte påstå att han fått vara med om, han har alltid sett MYCKET äldre ut än vad han varit... När han var 3-4 så var det mycket att "men du som är sååååå mycket äldre än den och den, ska ju NATURLIGTVIS veta bättre än att göra si och så" och det är fortfarande, i mångt och mycket, så. Väldigt frustrerande för både mig och pojken.

  • Fru Mamma

    det skiljer för övrigt 1,5 år mellan honom och min bonusdotter, och hon är ca 30 cm kortare, så hon är ganska liten för sin ålder och får därmed alltid höra att hon är så otroligt duktig som klarar av att till exempel cykla, duka av, skära sin egen mat och såvidare. Att se skillnaden på hur folk bemöter dom, kan vara lite roande, när man sitter på fakta om den egentliga skillnaden. Detta tycker även ungarna är ganska roligt :P

  • PetraMunchen

    Jo, en del kan nog titta snett när sonen är "jobbig" men jag tycker det är rätt kul att säga typ..."men N nu har du ju fyllt 4 nyss, inte kan du vara så grinig nu" typ... och sen kolla på allas häpna miner. .-)
     

  • rött ljus

    Min fyraåriga tjej är 119 cm lång och väger runt 22 kilo. ALLA vuxna som träffar henne säger "oj, vad stor hon är, är hon verkligen fyra år?".

    Jag blir oerhört irriterad på att de kommenterar hennes utseende, utan dessa kommentarer skulle hon inte fokusera på sitt utseende så som hon gör nu. Hon säger ofta "hon är ju också fyra år, men jag är mycket större" och liknande kommentarer om barn i hennes omgivning. Jag försöker alltid göra det till något positivt och då jag själv är lång säger jag saker som att "det är coolast att vara lång, hoppas du blir lika lång som mamma". Funkar än så länge.

    Har alltså inte hamnat i roliga situationer pga av hennes längd och hoppas innerligt att vuxna kunde sluta kommentera barns utseende, åtminstone när de hör.

  • PetraMunchen

    Fördelarna kommer ju om inte annat senare, när de ska in på 15 års bio fast de bara är 13... Eller när de når upp till översta hyllan i skåpet där vi förvarar godis och liknande. 

     

  • Ilene

    Har oxå en son som är väldigt lång....på 5-års kontrollen så var han 121 cm och vågen stannade på 26 kg. Han blir oxå väldigt ofta tagen för större och äldre än vad han är, vilket kan i många avseenden vara väldigt jobbigt då han är lite sen i sin språkutveckling och med det följer lite brister i den sociala utvecklingen oxå. Hänger man inte med språkligt riktigt så kan det vara svårt att hänga med sina kompisar över huvud taget...

  • snörvlan

    Min dotter är 111 cm lång och hon fyller 4 i oktober! Hon väger ca 21 kg! Hon blir alltid tagen för att vara äldre! Hon är så framåt också så många tror hon är 5 år!!

  • hanna03

    jag har tre barn som alltid har varit långa  o som alltid blivit tagna för o va mycket äldre än dom är . Min älsta är 15 år o är 181 cm . sen en på snart 14 o är 179 cm o sedan den lilla på 5 som är 115 

Svar på tråden Vi med långa barn!