• KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    I den här tråden tänkte jag att vi samlar tankar om moderatledningens beslut att inleda samarbete med Sverigedemokraterna, ett parti med rötter i nazism, rasism och främlingsfientlighet. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten
  • Snälltåget
    FDFMGA skrev 2021-08-25 07:37:37 följande:
    Jag tror att du skulle må bättre om du lyssnade på din mamma och skaffade dig ett jobb.

    Dina tankar om den förföljelse du får utstå som patriotisk SD-aktivist blir alltmer skruvade.

    De flesta sverigedemokrater klarar av att sköta ett jobb, och få tycker att det är rimligt att leva på en gammal mammas snålt tilltagna pension.

    Du kan om du vill!

    Lycka till!
    En dialog är inledd, vad du skriver är inte ens värt att kommentera. Alla kan ju fundera över varför det inte tillkommit en enda högerdebattör de senaste 2 åren.
  • FDFMGA
    Snälltåget skrev 2021-08-25 09:14:03 följande:
    En dialog är inledd, vad du skriver är inte ens värt att kommentera. Alla kan ju fundera över varför det inte tillkommit en enda högerdebattör de senaste 2 åren.
    Kanske de är upptagna med kommunala angelägenheter - några kanske grunnar på hur det kan komma sig att en kommun kan vara en stad Skrattande

    Alla kan ju hursomhelst knappast leva på mammas redan snålt tilltagna pension och skriva inlägg på fredagsnätterna om att hon sviker fosterlandet när hon säger till sonen att hen måste bidra till försörjningen genom att söka arbete.

    Arbete befordrar hälsa och välstånd - som min gamla mormor brukade säga.

    Eller "Jobb, jobb, jobb" som Carl Bildt saGlad
  • Padirac
    KillBill skrev 2021-09-04 10:23:41 följande:

    Moderat riksdagsman briljerar..


    Jedi Mindtrick?  - eller megalomani... 

    Hur som helst har nu HB erkänt att han förtjänade ett IG men fuskade till sig ett VG
  • Rataxes
    KillBill skrev 2021-09-04 10:23:41 följande:

    Moderat riksdagsman briljerar..


    I det livsavgörande ämnet idrott...

    Socialdemokrater brukar däremot briljera i grenen valfusk
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Padirac
    Rataxes skrev 2021-09-04 12:58:26 följande:
    I det livsavgörande ämnet idrott...

    Socialdemokrater brukar däremot briljera i grenen valfusk smile2.gif
    Så sprids konspirationsteorin och de antidemokratiska lögnerna om valfusk igen... du vet vilka som driver dessa fantasier.. i USA är det antidemokratiska Trumpister . i Sverige är det SDs svans och vurmare och andra inom den alternativa och extrema högern...

    Så du är inte ensam....

    aip.nu/2021/01/27/sd-drev-pa-teorin-om-valfusk-2018/

    "

    Men SD var drivande i en kampanj om valfusk 2018 som bidrog till spridande av konspirationsteorier.


    Under åren har SD-politiker återkommande hävdat ett utbrett valfusk i Sverige.


    – ­Det pågår ett omfattande valfusk ute i vallokalerna, där i första hand småpartiernas valsedlar göms och slängs och där vissa valförrättare utsätter partier man ogillar för negativ särbehandling, förklarade Jimmie Åkesson i ett pressmeddelande redan 2009 om valfusk inför EU-valet.


    – Vi vet att det regelbundet förekommer valfusk i Sverige. Allt som oftast utförs det av en icke demokratisk svans som alltid viftar för vänster­partierna i Sveriges riksdag, sa SD:s KU-ledamot Jonas Millard i en riksdagsdebatt om valsystemet 2016.


    Inför valet 2018 startade SD Facebooksidan ”Valfusk”, där deras anhängare kunde berätta om incidenter, men också sprida rykten."


    www.dn.se/debatt/svensk-demokrati-hotas-av-anklagelser-om-valfusk/

    "

    Så här lät några inlägg efter det svenska riksdagsvalet 2018 på Facebookgrupper som ”Stå upp för Sverige” och ”Sverigedemokraterna och Jimmie Åkessons trogna vänner”:


    ”DET ÄR VALFUSK. Svensken har röstat, SD ska ha 30 procent, inte 18 procent. OMVAL NU.”


    ”Det är nåt lurt, S skulle ha fått under 4 procent, och SD 51 procent.”


    ”Suttit som röstmottagare här i Åby, smockat med folk hela dagen. Men något är fel, 22 procent av SD:s räknade röster är spårlöst borta.”


    ”Hur i helvete kan folk rösta på S? 3 av mina vänner är S, 41 av dem är SD. Hur fan är det möjligt att S ligger närmare 30 procent? Det är fan omöjligt.”


    Sverigedemokraterna har drivit valfuskdiskussionen i flera år i artiklar, riksdagsmotioner och genom anmälningar av fusk.


    I en debattartikel i Aftonbladet den 8 maj 2019 belyste SD-riksdagsledamöterna Matheus Enholm och Angelika Bengtsson brister i riksdagsvalet 2018 och hänvisade till rimlig kritik från val­observatörer från OSSE. De menar att regeringens ”åtgärder är alldeles för få och verkningslösa” och kräver att ”mer görs för att säkra våra demokratiska val” samt att ”vi anser att det svenska valsystemets demokratiunderskott är tydligt … Därför kräver vi nu handling i stället för fler rapporter för att inte urholka medborgarnas förtroende än mer”.


    Sveriges Radio rapporterade den 14 september 2018 om hur det på valnatten förekom en massa spekulationer om valfusk. I radioinslaget citerades inlägg på Twitter:


    ”Hur kan det vara 22 524 fler ogiltiga röster detta val än valet 2014? Det här bara ett sätt av många, många fler som ett valfusk har bedrivits på i år! #valfusk2018.”


    Flera spekulationer handlade om att röster på Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige hade registrerats som ogiltiga och att valfusk låg bakom.


    I inslaget redovisades de slutliga siffrorna från Valmyndigheten som visade att ”påståendena om en lavin­artad ökning av ogiltiga röster orsakad av valfusk stämmer alltså inte”.


    Under flera år har ledamöter från SD motionerat i riksdagen om risken med valfusk. Sedan 2016 har totalt 21 motioner om valfusk lämnats in i riksdagen, varav 13 handlar om valfusk i Sverige. Av dessa har SD-ledamöter lämnat in 12.


    Under flera år har ledamöter från SD motionerat i riksdagen om risken med valfusk. Sedan 2016 har totalt 21 motioner om valfusk lämnats in i riksdagen, varav 13 handlar om valfusk i Sverige. Av dessa har SD-ledamöter lämnat in 12.

    I den senaste motionen, Gemensamma valsedlar, 2020/21:3662 av Markus Wiechel med flera (SD), skriver motionärerna:


    ”Inför och under varje valrörelse talas det om valfusk, vilket vi sorgligt nog påmindes om efter valet 2018. Som en följd av spretiga resultat i de olika valkompasserna och ett alltmer polariserat debattklimat spreds olika konspirationsteorier om valfusk samt misstänkliggöranden kring det svenska valsystemet.


    En dansk liberal politiker, som tidigare bevakat val i Östeuropa, uttalade sin skepsis mot det svenska valsystemet med orden: Det svenska valsystemet är långt ifrån europeisk standard. Han menade vidare att det svenska politiska systemet var mycket odemokratiskt där ett av huvudskälen till uttalandet var faktumet att svenska valsedlar ligger framme, vilket gör att de som befinner sig i lokalen enkelt kan se vilka valsedlar en väljare väljer att ta. Väljare har även vittnat om att de även tvingats hämta sina valsedlar samtidigt som valförrättare stått bredvid och tittat på.


    Ganska tidigt under 2018 års förtidsröstning började det strömma in tips om olika former av valfusk, vilket intensifierades under valdagen.”


    Enligt Valmyndigheten var antalet överklaganden efter de allmänna valen 2018 det största någonsin. Nämnden tog emot sammanlagt 723 överklaganden.


    Så här skriver Valmyndigheten i sin erfarenhetsrapport efter valen:


    ”Risker för informationspåverkan och hot mot valets genomförande var en stor fråga inför 2018 års val, vilket det inte har varit tidigare [...] Under röstningsperioden upplevde Valmyndigheten ett stort intresse för påstådda felaktigheter från både traditionella och sociala medier men också från allmänheten. I kombination med ryktesspridning, okunskap och bristande förtroende för valsystemet uppfattar Valmyndigheten att det förekom försök att påverka förtroendet för det svenska valsystemet i en negativ riktning.”


    Här finns skäl att påpeka att anmälningar om oegentligheter inte har någonting med faktiskt valfusk att göra. Att anmäla påstått fusk har blivit en del i kampanjen för att undergräva tilltron till allmänna val."

  • Rataxes
    Naveltrång skrev 2021-09-04 17:58:45 följande:

    Moderaternas väg till botten? Har jag missat något i samhället? Moderaterna har ju ökat till stadiga 22%. 


    Är det några som minskar så är det såssarna

    Shit for brains: k + n + p + f + kb.
  • KillBill
    Rataxes skrev 2021-09-04 18:01:42 följande:
    Är det några som minskar så är det såssarna
    Moderaterna var jämnstora med S i valet 2010. Idag är Moderaterna mindre än S  och ibland inte ens 2:a största parti..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2021-09-04 12:58:26 följande:
    I det livsavgörande ämnet idrott...

    Socialdemokrater brukar däremot briljera i grenen valfusk

    Spelar det någon roll i vilket ämne den moderate riksdagsmannen lurat till sig gymnasiepoäng? Själv anser jag att det är åt helvete att skaffa fördelar som man inte gjort sig förtjänt av.


     


    I valet 2014 konstaterades ett valfusk i Sölvesborg.  I rösterna som skickades till länsstyrelsen fanns 40 falska moderatröster (röster som aldrig räknats i vallokalen). Även om utredningen inte kunde koppla någon till brottet förstår alla att det var en moderat som låg bakom det hela.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Padirac
    Naveltrång skrev 2021-09-04 19:04:21 följande:
    S är ju snart lika stora som M.
    S - 24%, M - 22%.
    Det är bara en tidsfråga innan M går om. 
    Stödet för de olika partierna varierar över tid - det är väl möjligt att S minskar och att M ökar, det är också möjligt att de både minskar eller ökar eller att S ökar och att M minskar. 

    pollofpolls.se/poll_img/pollofpolls.svg
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten