• Mickis1982

    Clearblue 2-3 veckor stämmer ej?

    Hej i sommarvärmen,

    Jag hittade precis ett Clearblue grav test hemma (exp 2019) med veckoindikator. Jag har känt mig lite gravid senaste dagarna (svullna bröst, extra trött, lite illamående) och bestämde mig för att testa imorse innan familjen vaknade. Testet visade gravid, 2-3 veckor och jag borde vara 3+ (5+3). Jag har fått många tidigare Ma så tyvärr är inte detta något vidare positivt resultat då jag brukar tycka att veckoindikatorn signalerar om graviditeterna (för mig) varit bra eller ej. Jag ska testa igen om några dagar men är på landet så ej så nära till ett apotek. Jag läste att någon skrivit att CB tester från 2019 visat fel. Long shot, absolut! Men antar att det sista som överger en i dessa situationer är hoppet. Någon som varit med om att ni fått för "få" veckor men det ändå har gått bra? Jag hittar mest gamla svar.

    För min del är det ej svårt att bli gravid men att behålla graviditeterna. Så när vänner gråter av lycka när de får ett + så börjar min oro/panik. Vet inte om det är värt att gå igenom detta igen men nu är jag iallafall här.

    Tacksam för all input ni har om tidigare liknande situationer.

    //Orolig..

  • Svar på tråden Clearblue 2-3 veckor stämmer ej?
  • nnnnnnnn

    Du tänker på att CB visar från befruktningen och att barnmorskan räknar från sista mensens första dag?

    tex dag 1 mens startar, dag 14 befruktning sker, dag 28 får + på stickan.
    Då säger BM att man är gravid 4+0 och CB säger 2+0

    SÅ det skiljer inte mkt på 2-3 veckor => kan vara 3 veckor => 5+0 hos BM
    jämfört med 5+3

    Annars har jag bara gamla vanliga tipset, testa "mirakelkuren" då både mannen och kvinnan tar zink och magnesium 3 mån före man testar att bli gravid.
    Ska leta upp en gammal tråd och kopiera in.

  • nnnnnnnn



    vi fick utskrivet zink + magnesium för att öka chanserna till ett livsdugligt foster. Funkade för oss och för 3 andra par vi tipsade efter vår lyckade kur.


    Det var överläkaren på KK som skrev ut till oss, men till kompisarna och deras vänner så var det husläkaren (som muttrade något om att "det skadar ju inte iallafall, även om jag inte tror det hjälper heller")

    såhär fick vi:
    1 st solvezink (45 mg brustablett) 1 per dag (per person, både mannen och kvinnan) varje dag i 30 dagar. Därefter 0,5 tablett per dag. Kvinnan tar hela grav. Mannen tar tills livsdugligt foster påvisats (tex vid RUL)
    1 st Emgesan (250 mg tablett) 1 per dag (per person). Dela gärna och ta en halv tablett på morgonen och en halv på kvällen.Kvinnan tar t.o.m. v. 36, mannen till livsdugligt foster påvisats.

    helst ska båda ta 3 mån före man försöker, men bättre att ta så fort man kan om man redan försöker.

    Och GIVETVIS ska man ändå ta folsyra!!!

    lycka till!

    Det är kopierat från ett gammalt inlägg.
    Man kan såklart ta andra zink & magnesium-tabletter, räkna lite på dosen bara! 45 mg zink + 250 mg Magnesium.
    FInns receptfritt hyfsat billigt tex på apotea eller andra apotek.


  • nnnnnnnn

    och -
    Lycka till!

    VI är många, många som äntligen fått våra härliga barn tack vare kuren ovan. Jag vet 5 st som haft stora problem inkl. oss, men som det har gått bra för när de testat att vänta 3 mån, ta kuren och testa att få barn efter det.

    Konstigt att inte fler testar...

    Vår överläkare på KK, sa att det är för att ingen forskar på kosttillskott, så många vet att det fungerar men kan inte rekommendera det då det inte är evidensbaserad forskning.

    Vår BM frågade om jag tog kosttillskott och jag sa att jag tog zink + magnesium, då log hon och frågade om vi varit hos läkaren vi varit hos, med tillägget " det brukar alltid gå bra för hans patienter"

  • Mikeybe

    Du kan inte tänka så. Jag hade +3 sen gick den tillbaka till 2-3 under en veckas tid när jag va i V5-6 nångång. Nu är jag i vecka 15 och allt ser bra ut.

  • EpicNurse

    Det är jättevanligt att dom visar fel på en vecka hit eller dit. Clear blues tester är långt ifrån så bra som dom försöker få folk att tro att dom är.

    Man kan i princip inte använda testerna så, för alla har olika nivåer av hCG. Det är inte som att hCG hoppar till en viss nivå exakt på en specifik dag bara för att man enligt SM är 5+2 eller 6+0. Så mam kan bara använda dom för att få ett hum om ungefär hur lång tid har varit gravid.


    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
  • Anonym (Camilla)

    Jag hade 1-2 veckor första veckan, sen 2-3 i hela två veckor. Var alltså i vecka 7 när testet hoppade upp till 3+.

    Då jag haft både mf och ma tidigare, så trodde jag verkligen att det var kört.

    Men graviditeten fortsatte, är i vecka 16 nu.

    Dock blev jag tillbakaflyttad 6 dagar enligt tre olika ultraljud, vilket innebär att jag plussade med cb digital första gången redan bim -6.

    Tror inte att man ska lita för mycket på den där veckoindikatorn, det hade besparat mig en del oro om jag nöjt mig med mitt första positiva test.

  • Mickis1982

    Stort tack för tipset med magnesium & zink blandningen. Mycket intressant! Jag ska absolut kolla upp det framöver.

    Jag vet hur CB testerna fungerar och självklart är det inte alltid 100% men kändes ändå intressant att fråga om det finns några solskenshistorier då veckorna ej stämt. Så tack för en sån :) vad skönt.

    För min del så har det tidigare varit Ma som kommit då veckorna inte stämt på testerna, dvs för "få" vs befruktningsdatumet. Men jag ska testa igen om ett par dagar och hoppas så på ett 3+ då. Uppdaterar självklart hur det går framåt.

    Tack till alla som svarat

  • Mickis1982

    Uppdatering, 5 dagar senare var det dags för ett till CB test igen. Jag hade verkligen låga förhoppningar på att det skulle visa mer än 2-3 veckor men jag blev positivt överraskad när det dök upp 3+ På Stickan! Mina 3 senaste Ma har aldrig gått över 2-3 så ett litet steg i rätt riktning iallafall och jag känner mig faktiskt gravid. Men det har varit tufft att gå igenom 3 MAs i rad, speciellt på tidiga VULs som inte visat något mer än en tom liten säck så har smått panik nu faktiskt ändå men är ändå glad att hoppet om ett syskon lever vidare... Jag ska försöka hålla mig positiv men börjar nu tänka på allt annat som kan gå fel och att jag kanske tom har varit lyckligt lottad att mina MAs uppsträckts i V 12, sen V 7-8 de andra gångerna. Har läst om många som fått sena missfall som ju måste vara ännu tuffare :(

    När skulle ni rekommendera att boka in ett VUL med tanke på mina senaste MAs? Vecka 8? Jag borde vara runt ca: V 6+1. Blir till att ära mer folsyra iallafall, trodde att mina dagliga vitaminer innehåll tillräckligt men såg precis att det ej gör det.

    Tack igen för support här. Vågar ej prata med någon av våra vänner om detta just nu innan jag vet mer då jag är så rädd att det inte ska gå bra den här gången heller. De flesta har nyfödda bebisar eller är lyckligt gravida med fina magar. Några av er vet säkert hur det känns även om det är fina vänner på andra sätt.

  • Mickis1982

    Kort uppdatering

    Jag ska på UL nästa vecka då jag borde vara i v 8+. Ringde runt och berättade om att jag haft 3 MAs och att jag är orolig. Det var svårt att få en tid men tillslut pratade jag med en supportisk dam som bokade in mig. Känner mig nervös då jag 3 ggr tidigare inte sett något liv vid liknande situationer. Har lite grav symptom: bröst, stick i magen, lite illamående men ej mycket alls. Hemskt att inte veta.

  • Anonym (orolig)
    Mickis1982 skrev 2018-08-18 10:18:22 följande:

    Kort uppdatering

    Jag ska på UL nästa vecka då jag borde vara i v 8+. Ringde runt och berättade om att jag haft 3 MAs och att jag är orolig. Det var svårt att få en tid men tillslut pratade jag med en supportisk dam som bokade in mig. Känner mig nervös då jag 3 ggr tidigare inte sett något liv vid liknande situationer. Har lite grav symptom: bröst, stick i magen, lite illamående men ej mycket alls. Hemskt att inte veta.


    Hej!

    Nyfiken skäl här (nyss blivit gravid och med ett MA i botten), Men hur gick ultraljudet för dig sen? <3
  • Anonym (Läs)

    Läser man på förpackningen så är t ex 1-2v =3-4v osv...

Svar på tråden Clearblue 2-3 veckor stämmer ej?