S23 skrev 2020-11-21 20:15:48 följande:
Man bör absolut inte släppa allt. Men du bör vara medveten om att risken för smitta inte är särskilt stor även gällande de produkter man avråds från. I Frankrike är det tex helt ok att äta alla färska ostar. Där testar de å andra sidan för listeria när man är gravid.
Naturligtvis bör du undvika det man avråds från. Men det finns ingen anledning att få panik om man skulle råka äta fel. Går ju dessutom inte att göra så mycket åt saken när man redan gjort det.
Jah kan säga att jag Ofta går på rätt hårt i denna typ av trådar. Men de handlar om de trådar där man helt obefogat tror att något inte går att äta och uppenbart inte ens bemödat sig med att läsa Livsmedelsverkets lista
Det kan ju vara intressant att veta att de svenska och franska råden för vilka ostar man får äta som gravid är precis likadana :)
Hur eller hur TS, på Larsas svenska hemsida står det såhär om deras yoghurttillverkning, så jag tror inte alls att du behöver oroa dig:
Yoghurt framställs av homogeniserad och därefter pastöriserad mjölk och grädde. Till skillnad från mjölk som ska användas till ost, grädde och smör både homogeniseras och pastöriseras mjölken.