• HRE

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    lill111 skrev 2015-04-26 07:51:36 följande:

    Hej alla! Ska till Cypern vet ni om man kan köpa oralt progesteron där? Har glömt av vade det heter men börjar på utro ngt?? Vill så gärna komma över det!

    Sedan en annan fråga vad kostar ÄD hos dr D? Vi funderar på det nu till hösten, verkar som mina ägg givit upp:((( kraam


    Utrogestan heter de!
  • HRE
    lill111 skrev 2015-04-26 13:50:29 följande:
    Tack HRE!! Vet du om de är receptfria i Cypern, tro?

    Nä, det vet jag inte tyvärr. Fick de från en klinik i Riga.
  • HRE
    aylak skrev 2015-04-26 16:41:08 följande:

    Tack Cathy!


    Jag har inga influensaliknande symptom och den värk jag har tror jag inte är relaterad. Har hemsk magvärk sen efter ÄP och löjligt ömma bröst alla redan. Kände dock av ledvärk igår, men det har lugnat sig.


    Har tagit 3 IL innan ET, ett varje vecka - senaste var dagen innan ET. Nästa är planerat till på onsdag. 


    Hur medicinerade du iom immunreaktion redan samma dag som ET?


    Jag tycker det har blivit svårare att få ordentlig feedback från dr D och när den kommer blir det ofta panik och order om att ta IL direkt, vilket inte är helt lätt. Och stress är ju inte heller bra... Kanske sämre feedback för att jag har så mycket annan medicinering och inte kan följa hans program helt och hållet - krånglig patient Flört. Pred fungerar t.ex. inte, det verkar snarare trissa mitt immunförsvar. Så jag får delvis lägga upp min egen plan.

    Kan ta blodprov imorgonbitti och få svar samma eftermiddag. Dr D verkar beordra mig IL utifrån symptom eller stigande lymfocyter, men jag har inte riktigt fått kläm på hur han bedömer det hela. Hoppas få hans råd imorgon, men känner mig inte säker på det...


    Hade jag varit som dig hade jag försökt få IL tidigare. Symptomen är troligtvis immunattack. Då jag misslyckades sist hade jag ET en tisdag, sen skulle jag fått IL på fredagen men det blev inte. Jag fick då istället på tisdagen veckan efter och då var det redan för sent.

    Jag hade också tagit IL innan och ett dagen innan insättning.
  • HRE
    JZ79 skrev 2015-04-27 11:34:06 följande:

    Snabb fråga, nör jag fick IL på serum blandade fick jag bara "det vita" ingen nacl.. Ska nu instruera en som ska hjälpa

    Mig med dropp..fick en IL påse från serum, men fick även recept och där står det nacl också. Är det för att spä IL eller för att spola nålen bara?

    Nör jag läser om

    Hur ni andra tar IL har jag förstått det som om ni inte

    Får det koncentrerat?


    Det ska blandas med natriumklorid - 100 ml till 200 ml IL och 50 ml till 100 ml IL. Men jag har fått outspätt ett par gånger och det har inte gjort någon större skillnad. Det är väl mildare för kroppen om man blandar ut det antar jag.
  • HRE

    Aylak, det är lika bra att ligga steget före med IL! Så gör jag. Monocyterna har varit förhöjda för mig också, som högst 1.2. Nu sist var de under referensvärdet... Konstigt. Men Dr. D. skrev igår att min kropp var i mycket bättre skick nu så känns jättebra! Nytt IL på fredag.

    Mina symptom efter ET var sjukdomskänsla, svettningar, frossa, ont i ryggen och armarna. Varit väldigt tydligt båda sista ET. Stört att kroppen reagerar så.

    Jag räknade och har tagit 21 IL den här gången. Säkert ett par för många men de har ju gjort susen! Utan dropp hade jag aldrig blivit gravid - det är jag helt säker på.

  • HRE
    UndrandeSökare skrev 2015-04-27 21:26:36 följande:

    Ni som tar blodförtunnande medicin, bär ni med er ett kort i plånboken
    eller något hänge runt halsen eller något annat för att tala om att ni använder blodförtunnande? Ifall det skulle hända en olycka och ni behöver sjukhusvård och inte är vid medvetande menar jag.
    Om ni använder sådant, var kan man få tag på sådana kort eller hängen?
    Kostar det pengar eller är det gratis?
    Nyfiken på hur ni gjort.


    Jag är dålig på sånt här men varför behövs det?
  • HRE

    Aylak, tror du kan boka in ett dropp...

    Jag tog blodprover 5 dagar efter ET och då var väl inte mina värden så tokiga. Men då hade jag tagit dropp dagen innan ET, dagen efter ET och tre dagar efter ET.

  • HRE

    Aylak, min erfarenhet är att Dr. D. svarar när det är akut. Annars kan man få vänta...

    Man kan ju inte precis göra mkt mer än att ta dropp! Och så många och täta dropp ska väl räcka. Man kan ju inte helt byta ut blodet mot IL-vätskan;.) Så kändes det iof för mig ett tag, haha! Tänkte att om jag börjar blöda så kommer det typ jordgubbsmilkshake!

    Var på UL idag och bebisarna såg fina ut. Är nu nästan 4 cm stora, följde kurvan exakt! Det är verkligen på riktigt!

  • HRE
    RobSab skrev 2015-05-02 21:02:23 följande:

    Hej tjejer!

    En snabb ego-fråga bara.

    Jag hittar inte mailet fr Dr D ang neupogen och jag undrar om nån av er vet när man ska börja ta neupogen? vi gör ett vanligt ivf, korta versionen. Tack på förhand!


    Så här var min ordination. Den kan ju iof vara olika för dig men borde ju vara ungefär samma. Jag vet inte om han ordinerat sköljning, det kanske bara är i vissa fall.

    Neupogen  0,3 sol. Inj   


     


    On the 4th day on Progynon, please start the subcutaneous NEUPOGEN injections at a dose of 0,15ml/day, around the same time. You will continue them daily until I will let you know different.


    A day after you will start the UTROGESTAN tablets, please have an intrauterine flush of 1 vial 0,3 Neupogen.  You will repeat it after 48 hours.

  • HRE
    Hjärtefröjd skrev 2015-05-02 15:51:04 följande:

    När jag var gravid med sonen tyckte jag att det var ofta när jag fick IL varannan, var tredje vecka, och att de flesta då (2012) blev ordinerade dropp mer sällan än så.

    Men nu tycket jag mig läsa att många gravida i tråden tar dropp flera gånger i veckan. Har Dr D ändrat ordinationerna eller är det många gravida med extra "aggressivt" immunförsvar just nu tror ni?


    Det kan ju vara att han ändrat ordinationerna.

    För min del visade inte Chicago-proverna någon katastrof vad gäller värdena. Men tydligen är mitt immunförsvar väldigt aggressivt när man kollar värdena efter ET.
    Jag är nog ingen typisk immunpatient, jag blir ofta sjuk, så starkt är det ju inte. Men jag tänker att det är väldigt aktivt och det är det som är problemet.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!