• HRE

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    xxx4 skrev 2015-05-23 15:44:23 följande:

    Jo en annan sak hur gjorde man för att undvika stora blåmärken efter fragminen tror det var du Redan som hade tips?



    Jag får stora blåmärken.... försöker alla tricks men det är nog olika hur man är helt enkelt. Har alltid haft lätt att få blåmärken.

    Tar Emla som egentligen bara ska bedöva men jag tycker det hjälper lite i alla fall. Finns på apotek.

    Men prova isbit och allt för det kan nog hjälpa en del.
  • HRE

    Angående nålar och natriumklorid. Färgen på nålarna är beroende av tjocklek. Blå och rosa är smalast så bäst. I nödfall funkar det med grön också men de andra är skonsammare mot venerna.

    Vad gäller natriumklorid beställde jag dessa: www.apotea.se/natriumklorid-microspol-30-ml-20-st
    Då tar jag med mig två st varje gång - 50 ml till att blanda med och resten att spola venerna med. Men då tar jag bara 100 ml IL nu. Tar man 200 ml ska man blanda med 100 ml natriumklorid så då får man använda mer.
    Då kan man köpa dessa: www.apotea.se/natriumklorid-braun-500-ml

    Får man dropp på en vårdcentral har de natriumklorid.

    Skriver Dr. D recept på allt är det ju enklast även om det inte går på högkostnadsskydd.

  • HRE
    AnnC skrev 2015-06-05 08:48:37 följande:

    Vet ni hur man kan få tag i trevägskranar, sprutor att dra upp koksalt med samt injektionskanyl för att spruta in koksalt i dropp påsen? Och med vad fäster ni nålen?


    www.medshop.dk/venflon-s%C3%A4tt-p-272.html
    www.medshop.dk/eng%C3%A5ngartiklar-sprutor-n%C3%A5lar-c-75_134.html

    Här kan man köpa det mesta.

    Egentligen behövs ingen trevägskoppling om du har spruta att dra upp koksalt med. 

    I setet ovan följer med en sån där man fäster nålen med.
  • HRE

    AnnC, min ordination är 100 IL + 50 Koksaltlösning och då går det in i samma påse. Men vem hjälper dig, på vårdcentraler har de allt.

    Du kan ju alltid använda dig av 2 påsar IL, de är ju inte så dyra eller fylla på mer koksalt efter halva droppet. Grekiskt EU-recept fungerar bra så du kan alltid få mer IL.

    Sen som jag förstår är koksaltet mest för att inte irritera kärlen så mängden är mindre viktig. Jag har fått outspädd flera gånger och det var ok.

  • HRE
    AnnC skrev 2015-06-06 09:25:39 följande:

    HRE:
    Jag får hjälp privat så därför behöver jag ju fixa allt själv. Går det verkligen in något mer i de 100 ml påsarna? Ser inte ut som det får plats mer?
    Just nu tittar jag på att beställa större koksalt påsar som jag hittat i utländska webshoppar, så kan man fylla på de med IL istället. Borde ju med funka?
    Två påsar IL är ju med alternativ, men känns ändå lite slöseri
    Får kika lite till på hur jag ska göra!


    Jag får också hjälp privat av min fantastiska sjuksköterskeväninna! Men ja, hon fyller på 50 ml i 100 ml IL.

    Det går lika bra att fylla på IL i koksaltpåsar  - ingen skillnad.

    Vem har ordinerat 100 + 100?

    Apoteket har massor med NACL - men inga bilder så svårt att se vad det är för förpackningar. www.apoteket.se/sok/
  • HRE

    AnnC, mina påsar är likadana! Går in mer i dem än man tror.

    Fråga Dr. D. om du verkligen måste ha 100 ml NaCl. Innan när jag var ordinerad 200 ml IL skulle det blandas med 100 NaCl och det är nog vad de flesta får ordinerat.

    Sen tror jag natriumklorid är natriumklorid, kan inte spela så stor roll.

    Jag beställde sprutor till Neupogen på apoteket och de var väldigt hjälpsamma. Så kolla med något apotek. Det är väl bara att de vågar inte svara något de inte är helt säkra på så ibland är det svårt att få bra svar.

  • HRE
    AnnC skrev 2015-06-10 09:43:38 följande:

    En fråga till er som fått hjälp med blodprover på Vc, hur har ni fått svaren? Labbet här verkar bara skicka svaren till remitterande läkare och känns inte som att de D har lust att ta hand om alla dom?


    Hm, ja det har också varit en utmaning... Provsvaren måste gå till en läkare men jag och min vc har gjort så att svaren går till en läkare där som egentligen inte tittar på proverna utan har sagt att jag får provsvaren.

    De frågade mig också om de skulle skickas till dr. D men nä, det tror jg inte han vill... Förstår inte heller hur det skulle gå till riktigt.

    Man får tjata och ställa sig in och förklara och hoppas på det bästa... Jag känner att det är ett heltidsjobb med alla prover och dropp och koller!
  • HRE
    AnnC skrev 2015-06-10 10:09:33 följande:

    Ja det är verkligen ett heltidsjobb!! Ok, ja undrar om jag orkar göra ett försök där med att få någon läkare på Vc att få svaren.
    Jag har ju tack och lov werlabs som alternativ, dock innebär det 6 mil enkel väg och en slant varje gång... Det kan det så klart vara värt men känner bara det hade varit smidigare att göra hemma...


    Får du proverna gratis på vc?Jag fick betala - tills sist kostade det över 500 så blir ändå billigare att köra 4 mil och till Werlabs.

    Sen tycker jag Werlabs fungerar sådär. Igår fick jag vänta 1.5 timmar och sen hade den stackars och mycket hjälpsamma vikarien inget inlogg så allt det tog också tid. Vet ännu inte om de fick rätt på det - hon tog blodproverna och sa hon skulle försöka få rätt på det sen. Tyvärr inte första gången det strular.
  • HRE
    Solkattan skrev 2015-06-12 17:23:23 följande:

    Nån som kan det här med mediciner..?

    Jag har fått medicinschemat ifrån Prag nu. Utrogesten? Det är progestron. Är det jämförbart med lutinus ? Sen var det östrogenet. Här hemma har jag fått femanest. Där var det estafen ( nånting). Är de jämförbara tro ?

    Utrogestan finns ju inte i Sverige ?? Hur göra ? Blir alldeles snurr av tanken på att få tag på preparaten ..


    Utrogestan kan man även ta oralt vilket jag tycker är en fördel. Jag gjorde så att jag tog både Crinone och Utrogestan. Kan du inte köpa på kliniken?


  • HRE
    lillebob skrev 2015-06-24 20:55:42 följande:

    Har 2 kvar! Penny tyckte vi skulle köra på en gång nu när hysto är färsk! Vad tror ni eller kan man vänta till september!
    Så sjukt ledsen just nu, trodde verkligen att det skulle gå denna gången!


    Kör direkt!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!