• HRE

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Idag är jag 7+4! Jag har verkligen gjort allt för att underlätta för mig - flyttade nära min mamma och min syster. Bor i en-planshus. Vet att mina systrar, min systerdotter och min mamma kommer hjälpa mig. Och flera vänner. Har lärt känna fler singlar som skaffar barn.

    Har ju tom haft sån "tur" så jag blev arbetslös nu och ska bara njuta av min graviditet och stärka kropp och själ.

    Jag tror också man orkar lite extra - har man kämpat som vi så har man nog kraft till barn också!

  • HRE

    Solkattan, jag hade inga känningar heller. Skrev till D. dagen innan jag testade att jag ville ha priser och info om ÄD hos honom.

    Men... mitt bestämda råd till dig är att kapa bort allt som tar energi. Skit i föreningen - det kan du väl göra sen. Pengar är en stress -jag gjorde så att jag tog ett rejält extra lån efter senaste försöket som inte blev något. Men det är klart inte alla som har den möjligheten.

    Sen tror jag inte att det är stressen som gör att du inte blir gravid men någonstans måste det vara mer gynnsamt för en graviditet att inte vara stressad. Min teori är ju att min kropp varit utsatt för stress under så många år så en graviditet som klart är en belastning för kroppen måste bekämpas.

    Jag har på något sätt funnit styrka i att jag tänker prova ALLT och då ska det gå. Sen blir man väldigt stressad av att tiden går och den är svår att rå på.

    Men försök finna styrka där den finns och lyssna på avslappning och försök njuta av livet som det är nu. Då kan det bara bli bättre!

    Och tusen tack alla för alla lyckönskningar! Holly, jag mailar dig;.)

  • HRE

    Redan - stort grattis!

    Klart du ska till specialist-MVC. Jag visste inte det men en kompis sa att det ska man och det var inga problem att få remiss dit.

  • HRE

    Solkattan, har du gjort immunologisk undersökning? Låt inte en läkare dizza det om du känner på dig att det är det som är felet. Min klinik i London tror inte heller det är felet på mig - de skyller bara på äggen. Konstigt då att de två sämsta äggen fastnat båda två....

  • HRE

    Såg att någon här skrivit att värme för ländryggen och fötter är viktigt. Det har min akupunktör också sagt är jätteviktigt. Jag har köpt ylle-mamelucker på Lindex - supersköna! Kan verkligen rekommenderas. Jag har dem typ varje dag förutom häromdagen när det var 16 grader varmt;.)

    Lindex verkar inte ha dem framme i alla butiker men enligt min butik har de alltid på lager. 199 kr och värda varenda krona!

  • HRE

    Oh, behöver lite stöd i mitt beslut här! Var på nytt UL idag och bebisarna såg fina ut och har vuxit ännu mer - nu är de ca 1.7 cm stora;.)

    Men... läkaren sa igen att hade hon varit jag så hade hon slutat omedelbart med Neupogen. Hon sa ingen läkare kommer skriva ut det nu när du är gravid - det är toxiskt.

    Jag har tänkt fram och tillbaka. Trots allt är det jättemånga som fått immunbehandling utan Neupogen. Det känns som att IL-droppen ändå är det som verkligen avgjort och de fortsätter jag ju med. Det känns ju väldigt tufft att fortsätta ta medicin som två gynekologer varnar för. Även om jag litar på Dr. D. så tror jag inte jag tappar bebisarna om jag slutar.

    Ni som tagit Neupogen - hur har ni tänkt? Och har ni trappat ner eller bara slutat?

  • HRE

    Nu har jag ändrat mig igen!
    Kollade lite studier på engelska och man har inte hittat några missbildningar på råttor och kaniner som fått Neupogen. (Tack Zin, för fertilitetsguiden!)
    Dessutom mailade jag "Fråga Dr. Braverman" och fick följande svar:


    RE: Neupogen
    We have not had any issues with fetal toxicity and you can stop it all at once. This is only advice we give to our patients you must follow the advice of your doctor of course.

    Sen menade en sjuksköterskekompis till mig att alla läkare som inte kan en viss medicin är rädda och avråder från den. Och så undrade hon vad de gjort för att jag ska bli gravid och nej, ingen svensk läkare har ju någonsin föreslagit något vettigt!

    Så nu halverar jag dosen!
  • HRE

    Solkattan, hoppas hoppas !

    Snart Lycklig - gå på din egen känsla. Du  har inte "råd" att må dåligt nu. Även om det tar lite längre att trappa ner så är det nog värt det

    Jag hatar kortisonet. Innan har jag "bara" fått ekorrkinder men nu har jag fått en rynkig dubbelhaka också. Och både armar och ben är också "rynkiga" - jag antar att det är vatten/vätska. Visserligen är man ingen ungdom men i alla fall benen har sett ok ut innan....

  • HRE

    trex2013 - jag tar 25 mg. Började med 20 innan insättning och sedan föreslog Dr. D. att jag ökade till 25.

    En del slipper nog svullnaden. Jag tycker det blir ännu värre när man trappar ner så man har ju något att se fram emot;:!

    Angående sköljning på Danderyd sjukhus - jag vet inte hur långt framme de är men skulle tro det är helt vanlig sköljning...

  • HRE

    Solkattan, grattis! du är gravid! Mitt första hcg var på 31, ruvardag 6 med blastocyst. Så ditt kan säkert vara ok. Har läst på olika tabeller och hcg varierar kraftigt!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!