• HRE

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart Lycklig, tack tack! Hoppas hinna med att bli mamma i år;.)

    Jag har två embryon kvar i London. Så vitt jag vet kan man inte ha känd äggdonator i Grekland - annars hade jag helt klart gjort det hos Dr. D. Funkar det inte med dessa embryon blir det nog där jag hamnar ändå.

    Vad gäller sprutor så är det ju tur man har ett paket Menopur kvar! Jag har slängt alla tusen sprutor som blivit över under åren men man ska kanske inte slänga någon innan det här är klart;.)

    Hoppas ditt pyre i magen mår bra! Jag tror du blir fullt nöjd med en gullig bebis. Har Dr. D sagt något om i fall det är ditt immunförsvar som gjorde att de andra avstannade? Eller var det bara äggen som inte var bra nog helt enkelt?

  • HRE
    Ananda Balaganapati skrev 2015-02-17 20:44:25 följande:

    Hej alla... Inte varit här på ett tag, varit fullt upp med jobb, studier och stambyte - varit helt stressad och slut. Nu när allt äntligen lugnat sig och jag skulle köra igång med min ÄD så överlevde typiskt nog inte donatorns embryon. De avstannade tredje dagen. Tydligen väldigt ovanligt. Nu ska jag leta ny spermadonator och hoppas på nästa gång istället. Samma äggdonator gav nyligen ett par ett flertal blastocyster. Kanske inkompabilitet? Någon som varit med om det? 
    På den positiva sidan är att jag har ytterligare en cykel på mig att stressa ner... Blir så inspirerad av alla här och era resor, tack för allt ni delarGlad


    Gör du dubbeldonation? Var då? Än så länge har jag två embryon som min syster donerat och klart jag hoppas på dem men om det inte funkar får jag gå vidare.
  • HRE
    Ananda Balaganapati skrev 2015-02-17 21:01:31 följande:
    Hos Dr D i Aten... beställt spermer från ESB Danmark och äggdonator från Grekland. Bara tillåtet med anonyma i Grekland. 
    Så tryggt att göra det hos Dr. D! Får du veta något om äggdonatorn? Vad kostar det?
  • HRE
    Zwillinge86 skrev 2015-02-20 12:05:53 följande:
    Intressant med närståendedonation, vilken klinik/land har du fått igenom det på?
    Jag gör det i England på CRM. Skitdyrt! Men jag gjorde ett försök förra våren i Riga och bara ett ägg överlevde till blastocyst. Tappade helt förtroendet för dem, även på grund av andra saker.

    De är inte helt perfekta på CRM heller. Jag har skickat in en reklamation så vid nästa försök nu drar de av en viss summa.

    Vad jag vet är det bara Finland, England och Estland som tillåter känd donator vid dubbeldonation. Kliniken EGV i Riga gjorde det i smyg...
  • HRE
    singhali skrev 2015-02-20 09:18:45 följande:

    Jag undrar hur ofta ni tar FBC test när ni går på Neupogen och om ni lyckats hitta någon läkare i Sverige som hjälper er med remisser för det? Är det dr D som tolkar värdena? Jag har fått Neupogen ordinerat av dr Gorgy men har inte hittat någon läkare som kan hjälpa mig tolka värdena då dr Gorgy inte gör det.  


    Det är ju alltid en kamp att få en svensk läkare att hjälpa till med de här sakerna. Min vårdcentral i min lilla håla hjälper till med IL-dropp och från början också med blodprover. Sen slutade den läkaren som godkänt proverna och jag är livrädd att de ska börja ifrågasätta droppet så jag har inte vågat boka in tid med ny läkare. Däremot berättade labbet att man kan komma med en utländsk remiss och så tar de proverna mot betalning. De tar 200 för själva provtagningen och totalt blir det 347 kr per gång. Jag har ALDRIG förr hört om att man kan göra detta men det borde alla vårdcentraler kunna göra. Man får bara berätta för dem hur det går till och vara lite påstridig.
    Sen skickar jag värdena till Dr. D.

    Jag fick IL-dropp i måndags och tog en halv liten flaska Neupogen i går och mina värden på leukocyter och eosinofila var redan skyhöga! Jag har frågat och undrat om det kan vara Neupogenet som redan ger utslag. Var iof sjuk redan innan också...
  • HRE
    singhali skrev 2015-02-20 19:41:13 följande:

    Hre: hur ofta tar du FBC när du står på Neupogen? Jag hörde med kliniken i London idag igen om de kunde hjälpa mig tolka värdena men nu helt plötsligt nej så behövdes det inte ta FBC test vid Neupogen behandling. Är superkonfunderad då de tidigare sa att det var mycket nödvändigt. Man vågar väl inte ta neupogen utan FBC uppföljning eller tror ni man kan det? Tänkte det verkar ju vara en så kraftig medicin och varningar överallt om detta?


    Jag vet inte. Jag tar ju IL också och då måste man absolut följa upp. Jag tycker också det verkar konstigt att inte kolla värdena efter Neuopogen. Jag har inte googlat några biverkningar - lika bra att inte veta...

    Jag tar FBC 4-6 dagar efter IL. Neupogen tar man ju varje dag så vet inte hur och när man skulle följa upp det.

    Kolla en gång till! Ibland vet ju inte den ena vad den andra har sagt och ibland svarar sjuksköterskorna något standardsvar - det är min erfarenhet i alla fall.
  • HRE

    Det är första gången jag tar Neupogen. Hans rekommendation på FBC är samma som innan när jag bara tog IL.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!