• HRE

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ananda Balaganapati skrev 2015-06-27 15:31:32 följande:

    Jag har en fråga till... Läste tidigare i denna eller annan tråd att det är bättre att ta fragmin/klexan på kvällen. Jag har tidigare tagit på morgonen. Gör det stor skillnad? 

    Tar ni neupogen morgon eller kväll? Samtidigt som fragmin/klexan? Eller är det bättre att ta dem olika tider pga nålsticken?


    Jag fick egentligen inga direktiv om detta, bara att det skulle vara ungefär samma tid varje dag. Jag tog både Fragmin och Neupogen samtidigt  på kvällen.
    Jag hatar ju Fragminet och nu när magen börjar bli lite spänd så tar jag den på morgonen när magen är lite slappare;.)
  • HRE
    lillebob skrev 2015-06-29 13:34:11 följande:

    Hej! Har bestämt mig för att köra på direkt som Peny föreslog, har 2 ägg kvar! Nu är det panik, undrar om det är ngn som har neupogen att sälja eller låna ut...tills mitt lokala apotek reder ut ett  EU recept.


    Jag har Neupogen. Men det är kylvara så svårt att skicka. Var bor du? Skåne här.
  • HRE
    lillebob skrev 2015-06-30 09:58:22 följande:

    Hre- jag bor i nv Skåne!!


    Så bra! Skicka pm med ditt nummer så ringer jag!
  • HRE
    lillebob skrev 2015-06-30 09:58:22 följande:

    Hre- jag bor i nv Skåne!!


    Lillebob, du missade en siffra. Jag har skickat mitt nummer.
  • HRE
    SaraBara skrev 2015-07-06 16:20:25 följande:

    Hej alla, 
    Det var ett tag sen jag var här. Läser om både roliga och mindre roliga nyheter. Grattis till alla + : ) 

    Jag gjorde en embryotransplantation den 24 april i Spanien. Dagen före min 45-års dag.  Fick några dagar senare en infektion med lite feber och började på eget bevåg med Prednisolon som jag fått i Riga efter IVF-försök där. Min svenska läkare tyckte inte alls om det, och de i Spanien tyckte absolut att jag skulle trappa ner efter 6-7 veckan. Jag började trappa ner och i början gick det bra, men sen började jag må sämre och sämre (trött, infektioner, lite feber). Började sedan för ca 2 veckor sen ana att ngt kanske hänt. Slutade må illa, började bli sugen på öl, choklad som jag avskytt. Hur som. I morse gjorde jag ett KUB-test och då såg vi inget hjärta som slog. Mitt hjärta värker och jag är sååå ledsen. Min forskarhjärna undrar förstås om det KAN finnas ett samband mellan att jag trappade ned kortisonet för snabbt (för så känns det) och att det blev ett missfall i v. 10 troligen (upptäcktes dock idag i v. 12+6). Till saken kanske även hör att jag haft en rejäl binjureutmattning för några år sedan och inte har världens mest kraftfulla binjurar. Jag fick också börja med Levaxin-behandling pga något förhöjt TSH (endast 2.9 dock). 

    Någon som har någon tanke om ovan? Anledningen till att vill luska är förstås att jag ändå inte riktigt kan släppa det här och funderar på att kanske göra ett försök till... och vill då inte göra om samma misstag (om det nu var ett misstag..). Eller är jag galen? 


    Åh, så tråkigt. Det är ju svårt att säga om det beror på för tidig nedtrappning eller ej. Men Dr. D. som behandlar mig sa jag kunde trappa ner en första gång för några veckor sedan (är i v. 20+2 och tog från början 20 mg Pred. ) och nästa gång först i v. 24.
    Jag har precis varit på spec. mvc och svenska läkare är generellt negativa till att behandla immunproblematik och ge Prednisolon och annan medicin. Jag för min del är övertygad om att utan IL-dropp och kortison hade jag inte varit gravid - har ändå gjort 6 IVF och 4 ÄD innan det lyckades. Man får lita på sin känsla här.
    Kan nämna att kliniken i London där jag gjort ÄD inte alls anser att jag har immunproblem heller...

    Jag kan bara rekommendera dig att ta kontakt med Life eller Serum och få ordentlig immunbehandling. Ge INTE upp!
  • HRE
    SaraBara skrev 2015-07-09 09:40:35 följande:
    Hur mycket trappade du ned i första svängen? Jag har en liten teori om att personer med lite binjureutmattning kan behöva kortison av dessa skäl, och inte bara immunologiska. för att stötta binjurarna som ju får jobba lite hårdare under en graviditet. Det är min egna hypotes och jag har inte läst om den kan vara rimlig, men jag tycker det : )

    Jag trappade ner från 25 till 20 mg. Märkte ingenting direkt.

    Jag tror att jag också har problem med binjurarna. Jag är inte en typisk "immunpatient" - blir ganska lätt sjuk, dock endast i bihåleinflammation.


    Men har några tuffa år bakom mig så jag förstår att kroppen inte vill ha en extra belastning i form av en graviditet - inte så konstigt när man tänker på det så. Den har fullt upp med att överleva och då stöter den bort det den kan.

    Tror att jag också har en autoimmun sjukdom som bara ingen upptäckt.

    Även om du känner att du lagt mycket pengar redan så skulle jag absolut råda dig att köra hela paketet med antingen Life eller Serum. En god investering jämfört med hur många försök man kan göra utan resultat bara för att man inte får rätt behandling. I mitt fall har IL-dropp varit helt nödvändigt - jag har nog tagit 30 dropp hittills. Sen kan jag förbereda dig på att det jobbiga är inte att åka till Aten och få diagnos och behandlingsplan utan att få hjälp här i Sverige. Jag har gått runt till en massa olika läkare för att få recept översatta och att få hjälp med dropp är verkligen en utmaning... fick god hjälp av de snälla sköterskorna på min vårdcentral där jag bor nu men i Malmö var det nobben överallt. Och helt plötsligt sa chefen på min vc att de inte kunde göra det längre. Jag hr en väninna som är sjuksköterska så hon sätter dropp på mig och det är jag henne evigt tacksam för.

  • HRE
    mom2012 skrev 2015-07-15 18:01:00 följande:

    Anna vad är ery-max? Jag fick mitt recept REK via posten. Ditt låter ju smidigare!

    Jag undrar om någon använt Neupogen och vilka doser? Jag ska ta 1 UI per dag men apoteket kunde ej översätta åt oss. Jag fick 5 ampuller med 1 ml vardera. Det kändes väldigt lite! Plus att jag inte lyckas hitta en översättning på nätet mellan ml och UI. Hjälp :).-

    Medicinerna va väldigt dyra me. Har ni fått någon svensk läkare att skriva ut samma eller kör ni grekiska recept och tar kostnaden?


    Så här stod det på mitt recept:


    NEUPOGEN ® sol. 0.3 mg / ml (1ml vial) x 4 Boxes of 5 vials


    Daily injection at a dose of 0.5 ml (1/2 amp). Så jag tog alltså en halv ampull per dag och under en period ökade Dr. D. dosen till en hel.


    Neupogen är sjukt dyrt. Jag fick fråga lite olika läkare om översättning av recept men det är det värt. I min journal står det att jag "går runt till olika läkare", haha! Tror jag det när 1 dos kostar 750 kr. Jag har ett paket kvar om du vill köpa men då måste du nästan bo i Skåne eftersom det är kylvara. Om du inte hittar någon som översätter alltså. Tänk på att du måste ha sprutor också. Jag använde först Menopur-sprutor jag hade över, sen köpte jag några på Apoteket.

  • HRE
    UndrandeSökare skrev 2015-07-31 15:26:00 följande:
    Zinfandel - har koden Fertilitetsguiden sluta fungera på Werlabs?
    Var det bara en tillfällig rabatt?
    Har testat flera gånger men får det inte att fungera.
    Får bara svaret: Ogiltig kampanjkod:fertilitetsguiden

    Eller nån annan som vet?
    Nån annan som råkat ut för samma sak?
    Jag vet inte om Fertilitetsguiden fungerar eller ej. Men tom idag, 31 juli, får man 30% rabatt med koden HÄLSA.
  • HRE
    GrukanGrace skrev 2015-08-06 14:01:16 följande:

    Ja nu sitter jag i soffan rakt upp och ner. Har kört runt mellan olika kliniker, några saknar bemanning och gör bara det mest akuta, andra behöver en svensk remiss = moment 22, andra säger bara nä.

    Pratade med Marie i Sthlm hon visste ingen annan som hjälpte till.

    Har pratat med kph Storkkliniken de ville ha konsultation och utvärdering av ev IVF mm jag förklarade flera gånger att allt redan var utrett och att jag bara vill ha satt dropp. Slutade med att jag skulle skicka alla papper (många). Så ska de titta och återkomma. ????


    Åh, jag känner med dig. Mitt förra försök misslyckades eftersom apoteket inte beställt hem dropp så jag inte fick det i tid. Jag bor själv i Skåne och hade turen att min lokala vårdcentral gjorde detta (Skurup) och när de inte ville längre så tog en väninna över. Tyvärr vet jag ingen som gör det i Malmö - ringde också runt till alla.

    Tjata på Stork om det är där de kommit längst. Maila allt till dem och be på dina bara knän.

    Försök få en läkare att skriva remiss så kan det ev. bli lättare på en svensk vårdcentral.

    Det är helt för jäkligt att detta är så svårt - tar inte ens så lång tid och man är ju beredd att betala. Mitt råd till alla här har varit att boka in massor med dropp så just detta inte händer.

    Jag känner verkligen med dig.
  • HRE
    AnnC skrev 2015-08-27 08:08:25 följande:

    Kan nån svara snabbt vad som händer närman plussar? Vill dr D man tar fbc igen före ett nytt dropp eller bara efter?

    Jag slutade med fragmin och trombyl samt började trappa ner pred i måndags för trodde inte jag var gravid. Så fick en chock när jag testade idag för säkerhets skull... Är så rädd att jag förstört nåt nu!!


    Ta dropp så fort du kan- skadar aldrig. Du kan inte vänta på både svar från ett lab och sen Dr D. Och börja igen med de andra medicinerna.
  • HRE
    AnnC skrev 2015-08-27 08:08:25 följande:

    Kan nån svara snabbt vad som händer närman plussar? Vill dr D man tar fbc igen före ett nytt dropp eller bara efter?

    Jag slutade med fragmin och trombyl samt började trappa ner pred i måndags för trodde inte jag var gravid. Så fick en chock när jag testade idag för säkerhets skull... Är så rädd att jag förstört nåt nu!!


    Ta dropp så fort du kan- skadar aldrig. Du kan inte vänta på både svar från ett lab och sen Dr D. Och börja igen med de andra medicinerna.
  • HRE
    MoM11 skrev 2015-08-28 07:12:41 följande:

    Mitt 4e ivf misslyckades.

    Vet inte vad jag ska göra nu.

    Grämer mig enormt för att jag inte fick tillbaka 2 på dag 3 utan väntade till dag 5. Annars hade jag fått testa med totalt 3, nu blev det bara 1 och hela försöket är förbi trots 9 embryon. Fick heller inte aha pga detta.

    Hade testat det mesta denna gång. Hysteri i mars (men kanske effekten avtagit), DHEA feb-april/maj (slutade pga utebliven äl). Q10 och diverse kosttillskott till både mig o mannen. Antibiotika, nyttig kost, tomatjuice, prednisolon, babyaspirin. Fick svettningar nu de senaste dagarna, kan det vara immunattacker? Vet ju inte om det är immunförsvaret som är problemet för mig. Det verkar helt enkelt inte fästa trots fina embryon (visst jag har inte pgd-testat dem). Kan det vara il jag behöver eller finns det annat jag kan testa?

    Vill bara lägga mig o bryta ihop men det kan jag inte. 3,5 års försök. Har ett barn som blev till naturligt på första försöket, sedan detta. Vad ska jag göra? Är det någon idé att fortsätta försöka med ivf? Ska jag byta till Falun eller testa utomlands?


    Så tråkigt;.(. Men ge absolut inte upp! Gör man det blir det inga bebisar - det kan man vara säker på.


    För mig har IL varit helt avgörande. Visserligen har jag även gjort hystoskopi (eller vad det heter), sköljt med Neupogen + tagit injektioner, tagit Fragmin, Trombyl och Prednisolone. Men känns som att IL har varit avgörande i det hela.

    Dina svettningar är troligtvis immunattack.

  • HRE
    Missne skrev 2015-09-12 11:13:40 följande:

    Ok, enligt Dr D så skulle jag trappa ner med 5 mg och sedan vänta 2 veckor och ta blodprov för att se hur kroppen reagerat. Nu har jag fått besked att jag ska trappa ner ytterligare 5 mg och ta ett IL och efter två veckor ta nytt FBC för att se kroppens reaktion. Någon annan som trappat ner och vill dela med sig av hur? Gäller både prednisolon och IL.


    Precis så har Dr. D. ordinerat mig också. I v.31 och tar 10 mg, inget IL.
  • HRE

    Hej alla kämpar! Först och främst - ge inte upp!


    Efter 6 IVF och 4 ÄD sitter jag här med stor mage och väntar en flicka och en pojke! Har på något sätt aldrig tvivlat på att det skulle gå men det har många andra. Och all kraft, energi, förtvivlan, tårar och pengar som gått åt under åren... Men det är värt det!

    Jag har Fragmin. Har även en del Utrogestan samt Menopur och Orgalutran och Lutinus och natriumklorid och lite sånt.

    Inboxa mig!

  • HRE

    Angående Neupogen: jag håller med Zin och Snart Lycklig - man får göra en avvägning. Och vill man bli gravid så kanske man får "ta chansen". Enligt läkare jag pratat med här i Sverige är Neupogen helt livsfarligt typ och ger fosterskador. Så jag kollade med immunläkaren i London som jag inte kommer ihåg namnet på och de hade aldrig varit med om fosterskador. Trots allt borde väl det visa sig ganska snabbt?

    För min del är jag inte säker på att det var just Neupogenet som gjorde skillnad utan mer att jag bokat in massor med IL-dropp och fick dem i rätt tid och rätt dos. Dr. D.s tre dropp han initialt ordinerar räcker inte långt.

    Såg också att någon frågat om Utrogestan. Jag tog 1 Utrogestan oralt per dag förutom de ordinerade Crinonen. Tänkte att här ska vi i alla fall inte drabbas av progesteron-brist! Man kan nog bli lite snurrig men jag klarade mig bra.

    Jag anser att i vår situation där man provat alla gängse metoder så får man köra på med tunga artilleriet! Vill man ha barn så vill man!

    Och imorgon kommer mina twins! Kejsarsnitt - och det var väntat. Kommer bli en total omställning och jag fattar nog inte än!

  • HRE

    Hej Mom2012, jag förstår precis vad du menar. Boka in extra dropp innan du får svar från Dr. D. Det värsta som kan hända är att du tar för många och jag tror det är mycket mindre farligt än att ta för få. Ta samma dos som sist.

    Det är helt omöjligt att vänta in svar från Dr D. så flexibel tror jag inte någon vårdcentral är. Jag tog massor med dropp och det tog lång tid innan han sa att det var för många.

    Vad gäller recept så inboxar jag dig.

  • HRE
    mom2012 skrev 2015-10-24 11:46:37 följande:

    Jag plussade på blodprov i fredags! Är lite i chock ärligt talat. Vill inte ta ut något i förskott utan vill passera testdatum och sen se att hcg stiger nästa vecka som det ska. Alla misslyckade försök sitter i och har svårt att glädjas - gissar det är mitt sätt att förvara mina känslor. Det kostar ju på som i vet.

    Ni som har plussat med immunologisk support - hur har tiden efter sett ut med medicinen? Kommer dr d dra ner på il dropp och kortison mm?


    Låter bra! Gläd dig lite försiktigt!

    Nja, beroende på din kropp kan du inte förvänta dig att dra ner särskilt mycket. Jag fick tvärtom ökad dos kortison och tog massor med dropp även efter plusset. Men det är det värt;.)
  • HRE

    Solkattan: det är sånt som behövs. Att läkare, forskare och sjukvård får höra om detta! Skitbra gjort! Jag har också berättat för många läkare nu om immunproblematok. Det behövs att fler hör detta.

  • HRE

    LinneaSvea, jag har skickat meddelande till dig! Verkar vara något fel eftersom du inte fick mitt förra...

  • HRE

    Pink Lily, säger som Mom2102 - fundera på vem i din närhet som är sjuksköterska eller liknande. Ibland är hjälpen närmre än man tror. Så var det för mig men det var inte jag som tänkte så långt utan fick tips.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!