• HRE

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2015-03-21 09:51:00 följande:

    Jag har haft sådan tur. Tar bp på KS på morgonen, får svar 2-3 timmar senare via telefon. Skojar det förberedda i underlaget till Dr D. Nästan alltid fått svar snabbt av D, om dropp eller ej. Då har han inte svarat på ev andra frågor, utan det har vi tagit senare. Han läser allt och om det är ngt viktigt hör han av sig direkt. Några ggr har jag inte väntat på svar, utan tagit dropp ändå. Ofarligt. Har lärt mig lite av mina bp-svar. Alltid fått bekräftat att jag gjort rätt. Nu har jag inte tagit IL sedan den 7/3. Rekord. Men fram tills den 7/3 blev det nog uppåt 28 dropp sedan behandlingsstart.


    Vilka värden är det som varit höga? Mina leukocyter och neutrofila är ju skyhöga men det har väl med Neupogenet att göra? Men när monocyterna steg var det tydligen inte så bra.
    Jag  har nog tagit några extra dropp men det kan inte göra så stor skillnad. Jag trodde jag skulle gå upp i vikt men har tvärtom gått ner! Visserligen har jag gått lite halvdant på Viktväktarna samtidigt men i alla fall. Och innan transfer tog jag två matskedar fiskolja varje dag...

    Har du slutat med några av de andra medicinerna? Eller trappat ner?
  • HRE

    Solkattan, jag förstår du är besviken. Jag tycker det när nästan naivt att alltid bara skylla på äggen. För att ett ägg ska fastna ska det väldigt mycket till, inte bara god kvalitet. Det VET ju egentligen alla men man bara fokuserar på äggen, sätter in dem och sen är det lycka till. Som jag skrev här häromdagen - jag hade aldrig blivit gravid utan immunsupport. Och det finns ju andra saker som kan störa miljön i livmodern också.

  • HRE

    Det är jättesvårt att ge råd om hur mycket IL man ska ha - vad säger Falun? Jag har ju tagit många IL efter transfer efter att Dr. D. tittat på mina blodprover och mitt mående.

  • HRE

    Grattis till Angla!

    Och grattis till Redan47! Det är nog något med 10:e gången gillt för det var det för mig med;.)

  • HRE
    Jakteneftertotallycka skrev 2015-03-23 21:05:35 följande:

    Hej på er!

    Jag har tittat in lite då och då under min Atentid men aldrig blivit kvar. Men nu har jag en fråga som jag hoppas att ni erfarna atenare kan hjälpa mig med? Jag är gravid (RD 6) efter ÄD och immunbehandling hos dr.D. Har fyra tidiga missfall och massor av ivfer i bagaget.

    Jag upplever inte att dr.D är så kommunikativ riktigt och jag får sällan svar när jag har frågor. En av de sakerna jag funderar på är ungefär hur ofta man kommer behöva göra FBC's och ta IL. Har tagit fem påsar hittills och ska ta en imorgon. Svettas så in i h* på nätterna (sedan natten till RD3) och vaknade med en känsla av att allt är fel i kroppen. Har börjat få värk i leder också. Han svarade till slut att jag ska ta FBC och dropp imorgon.

    Så, hur har ni fått göra? Hur ofta? Jag vet ju att det är individuellt, men lite riktlinjer kanske hjälper. Känner mig så maktlös och vill ha lite mer kontroll.

    Har ni tips på var man kan beställa hem droppaggregaten föresten? Det måste jag ordna snarast men vet inte vart jag ska vända mig.


    Min erfarenhet är att han svarar när det är något. Sen kallar jag honom Dr. Optimist för han tror att man kan få svar på blodproverna inom någon timme och sedan kunna boka dropp samma dag och så ser det ju sällan ut....
    Jag har också svettats, svettas fortfarande och värk i armar och ländrygg. Det är helt klart tecken på immunförsvaret som är igång. Boka gärna in ett par extra dropp - det gjorde jag. Lättare att boka av än på. Det är inte farligt att ta något dropp extra.

    Jag inboxar dig.

    Och du, GRATTIS!
  • HRE

    Så kul med alla PLUS!

    Lite drama måste man tydligen ha. Igår började jag blöda och åkte in på KK-akuten. Som bad mig komma tillbaka idag. Det var bara en blödning som kan komma, kanske när man egentligen skulle haft mens eller något, och den har helt avtagit nu.

    Läkaren såg TVÅ embryon och det har jag egentligen "vetat" hela tiden. Har alltid vetat att med rätt immunbehandling så fastnar äggen. Och alltid har man bara fått höra att det är äggkvalitén... Det här är de två "sämsta" från min syster och ändå har de fastnat.

    Ena embryot såg lite "platt" ut men jag ska på ultraljud igen på tisdag så vi får se då!

  • HRE
    altea skrev 2015-03-27 13:57:53 följande:

    Hej,

    Fortsätter ni med prednisolon, fragmin/klexane i samma mängd efter plus? Jag tar 20 mg prednisolon/dag nu och det hade vart härligt att börja minska dosen för att minska ev. risker för skador. Har ännu ej fått svar från Dr D. 

    Tack på förhand! 


    Hej,

    Kan bara tala för mig själv. Men jag har inte fått andra direktiv än att fortsätta. Tar 25 mg Pred. Hade gärna sluppit Fragminet... .Det beror alldeles säkert på blodvärdena.
  • HRE
    Snart lycklig skrev 2015-03-27 19:19:09 följande:

    HRE, hoppas båda embryona fortsätter att utvecklas precis som de ska. Hur långt gången är du?


    Haha, ja det har jag ju räknat på fram och tillbaka! 5+5 har jag kommit fram till med hjälp av expertis! Sen sa KK-akuten att jag var i v. 4 men de får räkna hur de vill. Jag har räknat utifrån befruktningsdag som får vara 1 mars. Eftersom jag satte in 5-dagars blastocyster 6 mars.

    Vi får väl se om man kan se så mycket mer på tisdag men jag tror det. Läkaren idag kollade ju bara snabbt för att se att inget var fel. Antar att läkaren på tisdag kollar mått och lite sånt också. Det kan vara för tidigt för att se hjärtan men då får jag ju komma tillbaka.

    Jag inser att om det blir två och de föds i mitten av november så blir det en vinter med brösten åt varsitt håll och bara amma och sova;.)
  • HRE

    Ni som haft mycket nattsvettningar - när har de avtagit? Nästan varje morgon vaknar jag och fryser i dyngsur tröja. Får gå upp och byta.

    Tänker att det kan väl inte bara vara immunförsvaret utan biverkan från mediciner + helt vanligt gravidsymptom? Trots allt trycker vi ju i oss massor med östrogen och progesteron.

  • HRE
    lillebob skrev 2015-03-30 19:59:38 följande:

    Behöver också hjälp med IL dropp, men i Skåne, min läkare har slutat på kliniken! Inboxa mig gärna! Kram


    Följ läkaren! Det är mitt bästa tips. När man väl hittar någon så är det det bästa. Bara till att byta vårdcentral.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!